Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кой да плащам данъци?На държава с нефункционираща система и корумпирани политици ли?
82
3
 
1
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
Така ти се струва, щото най-вероятно си неук човек. За пример дадох долу БТК-преди приватизация-30000 лелки,молбичка за фикс.телефон,непазарно,стари технологии. След това: пазарно и клиентски ориентирано,много продукти,само 5000 ефективни служители. БТК сега няма нищо общо с БТК преди приватизацията, това е едно нормално,развито,пазарно дружество,не закостеняла,неефективна държ.служба. Развито от собственика му! Дали е печелившо зависи от много други променливи.
81
3
 
1
 
! Отговори
ФИНАНСОВИТЕ РЕЗЕРВИ преди 11 години
...ОСТАВЕНИ ОТ ГЕРБ---СА ТОЧНО ТОЛКОВА .....КОЛКОТО СА ОСТАВЕНИТЕ ОТ "тройната коалиция!КОЙТО НЕ ВЕРВНА ---ДА НАПРАВИ СПРАВКА!!!/ ...ама да смета и задълженията на Държавата , КОИТО ОСТАВИ.. Станишев към фирмите...ОТ ФАЛШИВИТЕ ДОГОВОРИ...ХА,ХА,ААААААА/
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗА СТАНДАРТЪТ НА ЖИВОТ, НАПРИМЕР ЗАПЛАТИТЕ В СТРАНАТА ДА СА НА ПОЛОВИНА ОТ СРЕДНО ЕВРОПЕЙСКАТА, ТОГАВА ХОРАТА БЕЗ ПРОБЛЕМ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ НАДПИСАНИТЕ СМЕТКИ ДОРИ И БАКШИШ ЩЕ ОСТАВЯТ :) .ЗНАМ ЧЕ ТРУДНО НЯКОЙ ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕ, НО СМЕ ЕДВА 6-7 МИЛИОНА КОЛКОТО ЕДИН ГОЛЯМ ГРАД А ИМАМЕ ТОЛКОВА МНОГО, ПОЛИТИЦИТЕ НАЙ МАЛКО БИХА МЕ РАЗБРАЛИ .
79
5
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Разбира се,че не трябва да има държавни фирми-БДЖ и пощите са добър пример защо. БТК също е добър пример:преди приватизация-30000 лелки,молбичка за фикс.телефон,непазарно,стари технологии. След това: пазарно и клиентски ориентирано,много продукти,само 5000 ефективни служители. Какво не ти е ясно-така е с банките, с мобилните, с интернет, с куриерските, мин.вода,шоколадови фабрики, цимент,строителство и кво ли не. Свободен пазар-няма по-добро условие за развитие,това е. Щото има собственици.
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката на Световната Банка и МВФ е да експлоатират богатствата на страни като нашата, това се е случило на много страни, може би всички в Латинска Америка и много други, но това по медиите няма как да се чуе, това е табу :)
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дянков: Три пъти увеличихме минималната работна заплата...искате да кажете на 3 пъти я увеличавахме с по 1-2% за 4 години или тройно я увеличихме? май има ОГРОМНА РАЗЛИКА!
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Инвеститорите на практика изнасят огромни печалби в чужбина и си стимулират високият стандарт, а най големият инвеститор за българия са емигрантите, които вкарват в страната по официални данни около един милиярд .
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чрез приватизацията се осъществи и осъществява ограбването на страната, първо се прави така, че предприятията да са на загуба или се исфабрикува такава, после се дават за без пари, и чуждата компания като ги вземи изведнъж става печеливши :))) , а парите, които ги дават са 10 пъти по малко от парите, които дават в тяхните страни . Но ако са и в ръцете на български олигарси също могат да работят по познатата схема, за това е добре държавата да ги регулира също бизнеса и пазара да са на каишка :).
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АПРИЛ МЕСЕЦ ПОЧВА СЕЗОНА В ГЕРМАНИЯ ЗЕМЕДЕЛИЕТО ВИЖТЕ КАК ША ПАДНЕ БЕЗРАБОТИЦАТА В БГ
73
1
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ , БЕ ... преди 11 години
ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ НА...... СТРОИТЕЛНИТЕ "МОНОПОЛИ"----които строят по морето !..И АЗ СЪМ .."ЗА"!!!!!ВЗИМАЙТЕ ЗНАМЕНАТА И ПОЧВАЙТЕ ДА ИМ ЧУПИТЕ ПРОЗОРЦИТЕ И ДА ИМ ПАЛИТЕ КОЛИТЕ!!!АЙДЕ .....ИМАЛИ ЖЕЛАЕЩИ .....ХА,ХА,ХАААААААААААА...???!!!АЙДЕ ВЪШКАРИ .....КВО ЧАКАТЕ ??!!
72
1
 
13
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
На държавата не и е работа да създава работни места.Тя трябва да помага,да създава облекчени условия на бизнеса, а не да пречи и да го рекетира под най-различни форми.Ако бизнеса просрочи с един ден някоя чиновническа измишльотна, ще му скъсат г.за от глоби.А когато държавата не си спазва определените от НЕЯ срокове те размотават с години, лезят ти се по гишетата и те гонят с досада.Чиновниците, на които ние плащаме заплати, осигуровки,пенсии бонуси и какво ли не.Това го няма и в Африка!
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да докарат китайците и да започваме да работим !Те знаят как се работи и какво да се произвежда.Ние явно нямаме акъл.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С качване на мин.заплата на покупателната способност на нискоквалифицираните ЩЕ СЕ НАМАЛИ. Защото няма да има кой да им я плаща (бизнеса изкарва и плаща парите, не държавата) и оня вместо примерно 500 лв, ще има доход НУЛА. Пример: и бездруго бизнеса вече се стъжни, аз мисля да затварям фирмата си и да попътувам по света за 2-3 год, айде доста съм бъхтал. Като затворя фирмата, 30 човека стават с НУЛА доходи и някой от вас ще трябва да ги издържащ. Аз съм лесен,имам достатъчно пасивни доходи.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VREME E KOMFICKACIQTA NA PARI I IMOTI DA SE VARNAT NA DYRJAVATA A NE ZAEMI DA SE TEGLQT..*** NE GLEDAI UMNO A DEISTAVAI
68
0
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 11 години
Предприемач казваш си бил?!?И готов да рискува?!?Ами тогава рискувай.Създавай работни места!Хората ти казват друго,но си знаеш едно!В България се съсипва всичко за да дойде в ръце като твоите!Примери много-още не са приватизирали Български пощи и БДЖ.Като ги продадат на частник ще цъфнат и вържат-нали?!?Държавата щом не може да управлява една фирма не заслужава да управлява изобщо!!!!!!!
67
4
 
14
 
! Отговори
kkkk преди 11 години
ТОЯ СИГУРНО ЗАПЛАТА МУ Е БИЛА 10 000 ЛВ И СЕГА КАКВО МУ ПУКА 4Е ХОРАТА СА С 300ЛВ НА МЕСЕЦ И СМЕТКИ ЗА 500ЛВ
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От името на ГЕРБ,БСП,ДПС,ДСБ,СДС,НДСВ,Кунева и РЗС - айде стига сте хлечели, не можели да си плащали надписаните сметки, нямали работа, в Европа не ва искали ,ГЕРБ направиха толкова много но не го виждате. *** как се оправят а вие не можете . КАТО НЯМА ХЛЯБ, ЯЖТЕ ПАСТИ .
65
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора, какво ви става? Въобще не трябва да има мин.раб. заплата, това е някакво соц-изчадие. Има свобода на договарянето. Щом има кой да предложи 500 лв за дадена работа (със съответните условия) и друг да се съгласи да работи за тях (при тези условия), какъв е проблема? Сключват договор и толкова. Защо трябва чиновник да ви регулира доходите, вместо да има свободата сами да си ги изкарвате. Айде стига, никой не е длъжен да ви "дава" каквото и да било. Колкото си изкараш, толкова!
64
2
 
3
 
! Отговори
Лорет преди 11 години
Естествено,че заплати се дават според това колко произвеждаме в държавата.Всеки с малко повече акъл го знае това,популизма няма място тука.