Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви резерви ще има като ГРОБ опоска всичко? Резерви на кукуво лято.
62
2
 
8
 
! Отговори
АЙДЕ, ВЗЕМЕТЕ ПАРИ . преди 11 години
....ОТ "монополите"!!!....И АЗ СЪМ "ЗА".....!!!!ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ НА "***"!!!!!!!..има ли ЖЕЛАЕЩИ....ХАА,ХА,ХААААААААААААА....???!!!АЙДЕ БЕ.....ВЗИМАЙТЕ ЗНАМЕНАТА И ПОЧВАЙТЕ ДА ИМ ЧУПИТЕ ПРОЗОРЦИТЕ И КОЛИТЕ..!
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде и тоя скрънза като ДянкоФ
60
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
51-ви ами намери си работа бе - умните не остават безработни
59
2
 
11
 
! Отговори
Zoo преди 11 години
Калинков , Калинков..... поредната калинка.
58
1
 
14
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Калинчо,- Щом БВП е 47% от средноевропейския, а заплатите са 27% от средноевропейските, значи българите са заработили 35% повече отколкото получават...Явно...- Проблема е в разпределението и преразпределението на новосъздадения доход..., разбира се освен... мафията, калинките, личната алчност на вожда, олигархията и банките...В целия свят има едно едничко решение..., нарича се...СИЛНА ДЪРЖАВА (регулация на минималните работни заплати)...!!!
57
5
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Ми то така, много ще е лесно, наготово. И защо реши, че само "на Запад" се вземали 5-цифрени суми на месец??? Половината хора, които познавам, са с такива доходи в България. И не, не съм в ИТ бизнеса, макар че имам идея за такъв в бъдеще, но има огромен проблем с персонала (уменията, а не заплащането му), та не съм сигурен дали ще я развия, пък и сега с *** по площадите, не е много време за нов бизнес (после се чудете, що нямате работа). Така по-ясно ли е? Всеки сам си търси пътя.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ушким сме в така бленувания ЕС а ни дискриминират и заплатите са ни като на 8-*** 10-та ръка хора, поне на половина от европейските да сме така ще сме поне втора ръка хора :), нали ЕС е една държава, логично е заплатите да са близки .А на досегашните партии политиката им за 23 години е една и съща да съсипят бавно страната тоест БСП,СДС,ДПС,ГЕРБ,ДСБ,НДСВ,Кунева и РЗС е една партия. Ако не го разбираме сега,ще го разберем след време :)
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно Дянков му е диктувал :)
54
2
 
16
 
! Отговори
1_българин преди 11 години
Това правителство ще го почнат до 2 - 3 дни. Вътрешната министърка каза ,че нямала да пипа хората на Цветанов. Финансовия министър щял да да дига доходи ако имало пари. Но те ще намалеят 100% щото бизнеса сега ще се ослушва щото я няма здравата ръка на Дянков и Цветанов.Това стига. Пълен провал. Бойко си управлява. Втория мандат не му мърда.
53
0
 
8
 
! Отговори
12345 преди 11 години
Кради, пали, убивай, но направете така че с минимална пенсия народа да може да си плаща сметките!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Иначе АУТ
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нънъв ръст бре я дшгаи данаците от де пари като нищо не работи а толкова земя има има обаче и гадни прекупвачи дет карат джипове е та те са вируса които пречи
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долен народ сме ние българите ДОЛЕН! Не заслужаваме нито тая хубава земя ни нищо! В учебниците по история само ще останем като абсолютния парадокс на ЕС и на криворазбрания капитализъм и пример ,че простотията може да бъде национална черта!
50
0
 
5
 
! Отговори
? преди 11 години
A ZA6TO NE KOMFISKUVA6 MILQRDITE NA BOIKO ..SVETELINA I OSTANALI OLIGRASI?
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на мен как ще ми увеличат заплатата, като съм безработен, а нямам пари да започна свой бизнес ?
48
0
 
5
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
А бе на депутатите, съдии, висши магистрати и чиновници колко им беше тавана на пенсиите, че съм забравил
47
0
 
16
 
! Отговори
КОЙТО МУ СТИСКА ... преди 11 години
...ДА ХОДИ ДА ВЗИМА ПАРИ ОТ "МОНОПОЛИТЕ" ...ха,ха,хаааааааааааа...АЗ СЪМ "ЗА"!!!!!!!!!!!!!!..КАТО НАЧАЛО ....ВЗЕМЕТЕ ОТ "лукойл"!!!!!!!!!!!!!!СТИСКА ЛИ ,ВИ?????
46
8
 
1
 
! Отговори
22 до 35 преди 11 години
Ами точно де, явно и ти не си много умен. Както казваш "в провинцията няма работа"-да,така е. Ама ти очакваш държавата ли да я създаде тази работа??? Това може да направи само и единствено предприемач, човек с умения,капитал и идея,готов да рискува. Е,плюйте още срещу способните и предприемчиви хора (да, като мен, нищо не съм получил даром),викайте за разни сидеровци и тогава се чудете що нямате работа. Ами,щото сте против способните и успели хора,затова.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо пишете,че нищо не се произвежда?!Само в района на Сл.бряг и Св.влас се построиха доста големи сгради и руснаците купуват!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако има резерви ще увеличим доходите. Защо ли ми звучи като "Мама ще ми купи колело. Ама друг път!".