Борисов пак лъсна в анонимен аудиозапис

Твърди се, че той обяснява как се печелят обществени поръчки от определени фирми
Обновена: 9 май 2013 09:08 | 8 май 2013 19:01, Камелия Цветанова
1133
 Борисов пак лъсна в анонимен аудиозапис
Бойко Борисов беше разпитан заради подобен запис. Снимка: Булфото, архив

Нов анонимно разпространен запис бешу публикуван от сайта "Болканлийкс". В него бившият премиер Бойко Борисов разяснява как се разпределят партийни квоти в общински фирми и как се печелят обществени поръчки от обръчи от фирми, твърди анонимният подател на записа. Аудиофайлът е с много лошо качество и не става ясно в какъв контекст говори Борисов.

"Следващото, което... [не се разбира] корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти..."
"Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава [не се разбира] тоя търг е за мойта фирма... Нали, разбирате?"
"Следващото, което... [не се разбира] корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти..."
"Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава [не се разбира] тоя търг е за мойта фирма... Нали, разбирате?"

Още по темата
 

Към аудиофайла има обяснителни записки, които не са подписани. Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени специални разузнавателни средства (СРС) след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество.
 
Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 година, се казва в анонимните пояснения.
 
От аудиозаписа ясно различими са едва няколко изречения на Бойко Борисов, посветени на темата за обществените поръчки. На места записът прекъсва, като се чува изщракване.
 
Според подателя "Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие". В пояснителната бележка е посочена и схема за подслушване, която се осъществява и от частни фирми, които нямат връзка с МВР и ДАНС. Твърди се също, че прочулият се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самият Койчев, а колата е била предоставена за ползване на двама човека: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1133
Още по темата: Бойко Борисовразговор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
748
4
 
24
 
! Отговори
ЗА КОЙ преди 11 години
МНОГО НИ ИНТЕРЕСУВА ПОДЛУШВАНИЯТА БЕ ***,ВАЖНОТО Е КАКВО СЕ СЛАГА В ЧИНИЯТА -КАНЧЕТО ЗА ЯДЕНЕ,С КАКВО СИ СГРЯВАМЕ ДУШАТА СИ СТИГА КОЙ,КАК,КОГА Е ПИКАЛ И АКАЛ,ВАЖНОТО ,ЧЕ ХОРАТА НЯМАТ СИЛИ ДА СКАЧАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЖУРНАЛИСТИТЕ НЯМА ЗАЩО ДА ТИЧАТЕ ОТ ЪГЪЛА НА ЪГЪЛ И ДА ПРИСРЕЩАТЕ МИНУВАЧИ,УЛИЦИТЕ ОБЕЗЛЮДЯХА,УМРЯХА ХОРАТА,А КОИТО СА ОСТАНАЛИ СА ИЛИ НА ГУРБЕТ ИЛИ ПИЛЕЯТ ПАРИТЕ СИ ИЗ СВЕТА,ТУК СА СТАРИ И МИЗЕРСТВАЩИ ЛЮДИ.
747
13
 
29
 
! Отговори
Долу ГЕРБ преди 11 години
Долу ГЕРБ!Сбогом крадци
746
12
 
26
 
! Отговори
Иван Димитров преди 11 години
Вън Борисов от държавата ни. Корумпирана плиткоумна мутроооо
745
5
 
22
 
! Отговори
биби преди 11 години
Това се прави от хората на Емил Димитров и етрополските комарджии.Решили са да отмъстят на Борисов за нещо.Имат опит в тези неща защото бившия шеф на НСО Д.Димитров е с тях и е братовчед на Емо Фаса.
744
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ този път няма да влязат в парламента даже. хохохохо
743
8
 
22
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Кол центъра на Позитано яко се е разпищолил в нета.Ама ако не вземат червенотиквеничетата изборите ще ви резнат хонорарите наполовина.Затова плювните срещу всичко що не е червено са като водопад Ниагара.давайте на финалната права сте.Още 3,4 процента и ще вържете бюджета до есента , когато пак ще ви наемат за следващите избори.
742
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветан Цветанов ще бъде разпитван в 13 часа в Спецпрокуратурата.Причината за призовката е записът на скандалния разговор между експремиера Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, научи BNews.
741
2
 
17
 
! Отговори
доVazroditelenProces преди 11 години
то пък едно възраждане се получило, ум да ти зайде..ни тютюнджиите сложили обувки, ни комунистите станали народни хора, ни държавна сигурност си сменила кадрите..сащ и ссср водили тиха война, а *** на балканите решили, че са някакъв фактор..:)
740
0
 
18
 
! Отговори
Vazroditelen Proces преди 11 години
kolkoto pati vida tazi glava , tokovo pati vijdam Todor Jivkov i Vazroditelen Proces
739
11
 
33
 
! Отговори
ГЛЕДАЧКА НА КАРТИ преди 11 години
БОКО ,ЦЕЦО И ФИДОСКАТА ,ДА ОСВОБОДЯТ ГЕРБ ВЕДНАГА ОТ СВОЕТО ПРИСЪСТВИЕ ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПАРТИЯТА ЗАМИНАВА НА СМЕТИЩЕТО ПРИ ПО ГОЛЕМИЯ СИ БРАТ -СДС !
738
13
 
25
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 11 години
До Дмитриевич: АБЕ ,БЕЗХАБЕРНИКО, НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ОЩЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ОПИТ НЕ Е ИМАЛО БЪЛГАРИЯ ДА СТАВА РЕПУБЛИКА НА СССР ,БЕ ? КАКТО НЯМАШЕ И КОНЦЛАГЕРИ ,СПОРЕД ИЗМИСЛЕНАТА ОТ СДС КАРТА С ЧЕРЕПИТЕ ! НЯМАШЕ И ХРАНЕНЕ НА ПРАСЕТА С ТРУПОВЕ ОТ УБИТИ ЗАТВОРНИЦИ ! НЯМАШЕ И ИЗМИСЛЕНИТЕ ТАНКОВЕ НА ЛЕКЕТО МИХАЙЛОВ ,КОЙТО ГИ СЛОЖИ В УСТАТА НА ПЕТЪР МЛАДЕНОВ ! ВСИЧКО БЕШЕ ЧУДОВИЩНИ ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИИ ,ЗА КОЕТО СДС ИЗЯДЕ СТРАХОТЕН РИТНИК В *** И ОТЛЕТЯ ,ЧЕ НЕ СЕ ВИДЯ !
737
0
 
24
 
! Отговори
FBI преди 11 години
Точно така протакаха Делата за Проект Възродителен Процес и накрая дело през крив макарон , сега след 23 години абсолютно същата Система , нищо не се е променило от Тодор Живковия МОДЕЛ
736
12
 
44
 
! Отговори
без избор преди 11 години
Неможе да си премиер и да не знаеш чужд език,неможе да подслушваш наред,после да рекетираш,после да затриваш хора и на тяхно място да лансираш твойте хора,много явно взе да става..Неможе да ти чуят на запис цяла България и ти да кажеш че не гледаш телевизия,а всичко си е пълна истина,чак пак толкова алчен ,нагъл,за къде са тия милиони бе за къде...Дайте шанс хората да си стъпят на краката,но дайте да лансираме бг производителя,така ще тръгне тая държава,не с *** на китай и турция..
735
16
 
27
 
! Отговори
Дмитриевич преди 11 години
СТАНИШЕВ - АЗ ЩЕ ОТКРИЯ ПО 250 000 РАБОТНИ МЕСТА В ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО... ЩЕ ВИ НАПРАВЯ ЗАПЛАТИТЕ 1500 ЕВРО И ПЕНСИЙТЕ 1000 ЕВРО ... ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БКП / БСП ... И ЗА 16 РЕПУБЛИКА НА СЕ СЕ СЕ РЕТО ...
734
7
 
32
 
! Отговори
@ преди 11 години
До **лно е да не разбереш,че в ГЕРБ всичко е само финансов личен интерес и просперитет.Там идея няма.Затова се самозаписват-за да си гарантират живота и благополучието.Докато си послушен и удобен-ще папкаш, когато някой си измива с теб ръцете се превръщаш в аутсайдер.Затова се застраховат за бъдещето си.Гнусотия.
733
18
 
26
 
! Отговори
Е. Хувър преди 11 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП / БСП ОЩЕ ЛИ НЕ СА ИЗВАДИЛИ УЛИЧАВАЩ ЗАПИС СРЕЩУ ББ , ЧЕ Е ИСТИНСКИЯТ УБИЕЦ НА ...ДЖОН КЕНЕДИ ???
732
15
 
32
 
! Отговори
дебил преди 11 години
Аз съм *** защото не разбирам как герб се самоподслушват. Защо не са подслушвали Станишев например? Или дпс? Как за тях нищо не излезе! Егати чистите и прекрасни хора,пардон-светци, направо божества! Чистото братство на Станишев!
731
17
 
33
 
! Отговори
България днес преди 11 години
ГЕРБ = Гнусен + Еманципиран + Разрушителен + Бич = ГРОБ
730
7
 
24
 
! Отговори
Б.б преди 11 години
Имам план как да унищожа бедноста във България,много просто като унищожа бедните Българи!
729
12
 
36
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Борисов след изборите ще духни на някъде с краденото и ще го забравим