Здравната министърка се поправи: Била против пушенето

Инициативата обаче зависи от депутатите, подчерта Таня Андреева
Обновена: 30 май 2013 16:41 | 30 май 2013 13:58,
186
Здравната министърка се поправи: Била против пушенето
Таня Андреева. Снимка: Булфото

„Моето лично мнение като лекар и непушач е против либерализирането на режима за тютюнопушенето, но в крайна сметка Народното събрание има последната дума“.

Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева по повод законодателните инициативи за либерализирането на закона за здравето, които предвиждат либерализация на забраната за тютюонопушете на обществени места. Вчера Андреева обясни, че ще се върви в тази посока, което й навлече остри критики в обществото.

Днес в кулоарите на НС тя разясни, че здравното министерство няма да приканва за такава инициатива и всичко е в ръцете на депутатите. Предложението за промяната в закона обаче категорично нямала да дойде от МЗ.

По думите на Андреева здравното министерство първо ще се заеме европейските стандарти и в Спешната помощ. Здравната министърка обаче призова да не се очакват чудеса веднага. Според Андреева имало редица стъпки, които трябва да бъдат изпълнени.

Още по темата
Здравната министърка обърна специално внимание на условията на работа и мотивацията на кадрите на Спешната помощ. По нейни думи кадрите трябва да бъдат добре мотивирани, защото упражняват отговорна и стресова професия.

Андреева пое ангажимент да се осигурят добри условия и възможности за развитие на кадрите в Спешната помощ по отношение на заплащане, специализация на лекарите.

Според нея от Световната банка можем са очакваме около 300 млн. лева, който ще бъдат инвестирани изцяло в Спешна помощ. Андреева прогнозира, че това най-вероятно ще стане следващата година.

Здравният министър посочи, че в министерството се обмисля вариант всички лечебни заведения, независимо от собствеността им, да работят и по "спешност", т.е. ако стане инцидент в "Драгалевци" и най-близката частна болница е в "Овча купел", пациентът да получи медицинска помощ там, а не да ходи в "Пирогов", Окръжна болница или в "Александровска", даде пример Таня Андреева.

Тя поясни, че частните болници в момента работят с НЗОК и правилата трябва да са еднакви за всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се маха НЕЗАБАВНО! Какви глупости ръси:"нямала да приканва за пушенето!"??? само това остава!!??? Тя МИНИСТЪР на здравето ли е или лукова глава?? Да излезе на трибуната, да държи една СИЛНА РЕЧ в ДУХА на Европа и цивилизования свят!А тя се СКАТАВА каквото партията каже!!Не искаме Министър БЕЗ мнение! Само за заплата да седи там.
118
3
 
23
 
! Отговори
chmatka преди 11 години
дано тези които гласуват ,, ЗА,, техните деца първи да пропушат . Аз сам пушач , и сам сигурен ,че един 30 годишен пушач няма да стане по-здрав ако спре да пуши , но сам сигурен ,че тоталната забрана е предпоставка децата и внуците ни да не пропушват ..... но ние Българите винаги сме били егоисти . дори когато става на въпрос и за децата ни ...... ЖАЛКИ СМЕ
117
1
 
18
 
! Отговори
Анелия Савич преди 11 години
Само като се вгледа човек в присвитите и очички и му става ясно че това е изтъкана от злоба и продажност истеричка. Ще връщаме, няма да връщаме, абсолютни манипулатори и слуги на червените олигарси. Отвратена съм!
116
1
 
9
 
! Отговори
ь преди 11 години
Абе то ясно решението е на парламента, ама МЗ трябва да го посъветва този парламент да не разрешава пушенето, нали така, иначе каква е ролята на МЗ :)
115
3
 
8
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 11 години
Хмм, скри се зад "парламента".Няма никакъв смисъл закона против пушенето на закрити места да се отменя. Това е единственият положителен закон на гроб за тези четири години.Не им давайте аргументи с които да си мислят, че в нещо са прави.
114
2
 
22
 
! Отговори
ШОК! преди 11 години
Такива хора ни управляват - днес казват едно утре точно обратното!
113
1
 
14
 
! Отговори
Сотир преди 11 години
Бившият зам-министър на администрацията в правителството на Тройната коалиция Мария Дивизиева става началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски. Дивизиева е сегашната жена на министъра на културата Петър Стоянович, чиято пък бивша жена от която има дете е здравен министър в правителството на Орешарски. Дивизиева е и близка до жената на Станишев Моника Йосифова, с която е била съдружник.
112
2
 
25
 
! Отговори
HRISTO преди 11 години
Още от първия ден Таня пурата започна врътките ,какво ли чака народа от червена парашутистка.
111
9
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Обещали сме на хората, че в заведенията ще се пуши. На непушачите нищо не сме обещавали, така че няма смисъл да лаят.
110
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая жена просто е попълнила МИНИСТЕРСКАТА БРОЙКА,.....заради кинтите ,ИНАЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕЯ ,ОСОБЕНО ОТ ----ТОТАЛИТАРНИТЕ ПАРТИИ ----ДПС и БСП ----
109
3
 
10
 
! Отговори
слона преди 11 години
Тазк не започва добре. Вчера беше ЗА либерализация на режима за тютюнопушенето, а пък днес друга песен пее. Явно някой доста бързо я е смъмрил.
108
2
 
10
 
! Отговори
за 126 преди 11 години
Я ти си стой в Столипиново и не се цели толкова нависоко :) !!!
107
16
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Непушачите да си ходят в Индия.
106
2
 
23
 
! Отговори
КАКА преди 11 години
И СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ПОСЛЕДНО......ЩЕ ПУШИМ ИЛИ НЯМА ДА ПУШИМ!!?? ХАЙДЕ АНДРЕЕВА КОНСУЛТИРАЙ СЕ С...........ТИ ЗНАЕШ С КОЙ.
105
5
 
17
 
! Отговори
gude преди 11 години
100 Дни са ви много да изкарате!!! Турци и Българоубийци схте ви изринем в най скоро време!!
104
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз обичам секса поне колкото пушачите обичат да пушат. След като аз не го правя на обществени места да бъдат достатъчно възпитани и те да не го правят. Впрочем, тяхното е по-неприлично защото вреди на здравето а сексъ не!
103
6
 
10
 
! Отговори
Ан преди 11 години
Червената плесен забрави в обещанията си легализирането на хомо браковете. Сега обаче, с братската помощ на социалистическа Франция и това ще стане. Това ще е добре, някои другари от правителството ще могат да се вземат, няма да има нужда от криене. Плачи Плевен, ти изтъргува свободата заради Белене, докара червената чума и турците, но ще останеш прелъстен и изоставен!
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде първата издънка на здравния министър. Г-жо Андреева първо се мисли и след това се говори.
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 57Точно за това е забраната - за да има къде да отидат майките. Сам пишеш че заведенията са пълни, тогава за какъв ужкимски икономически ефект говориш! Не на забраната за да не станат пушачи децата ни!
100
1
 
14
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
до 115 ''Стига с тия деца ве!'' ахаххаа абе ти май си някой от боята а? Как ше пренебрегнеш така децата бе пич???? За едните цигари ли си верно.....е за тва кораба потъва щото се напълни с неуки и нагли типчета като тебе дето си мислят, че някой им е длъжен разбираш ли и то защо???? Не стига, че си грозен , дебел и в тежест на обществото, а се държиш така сякаш всички сме ти длъжни ?