Цветанов първо отскача до Брюксел, после дава имунитета

Да не смятате да емигрирате, поинтересува се Сидеров
Обновена: 31 май 2013 14:31 | 31 май 2013 13:06,
243
Цветанов първо отскача до Брюксел, после дава имунитета
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Цветан Цветанов има едно пътуване в чужбина и като се върне от Брюксел, тогава ще внесе заявление, с което се отказва от имунитета си. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод на това, че заместникът му Цветанов все още не е внесъл заявлението.

14-дневен е срокът, припомни Борисов, който беше категоричен, че пътуването е единствената причина заявлението още да не е входирано. Просто има едно пътуване и ако подаде, трябва да иска разрешение. Връща се на 4-ти, допълни Борисов.

Вчера прокуратурата внесе искане в секретното деловодство на парламента искане за сваляне на депутатския имунитет на ексминистъра. Той ще бъде обвинен в бездействие, което е дало възможност на подчинените му да извършат незаконни подслушвания, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Бившият МВР шеф заяви, че се отказва от имунитета си, след като се закле като депутат и вече беше сигурно, че Цацаров ще му го поиска. Този отказ обаче няма правна стойност и ще трябва да бъде повторен, след като вече официално прокуратурата му го е поискала. До днес обаче той не е внесъл заявление.

Още по темата
Предстои ми пътуване до Брюксел, което е работно, то е повече с партийна насоченост и, разбира се, с всичко това, което се случва в България, обясни на свой ред Цветанов. Той допълни, че ще се “съобрази с правилника на НС“.

По правилника за дейността на НС трябва да бъде входирано в дневния ред за гледане и тогава точно ще си подам съответното заявление, допълни ексвътрешният министър. По думите му той ще се откаже от имунитета си, когато тази точка влезе в дневния ред на заседание на парламента, а от председателя на НС Михаил Миков зависело кога ще стане това.

Цветанов не се е запознал с мотивите на прокуратурата, с които се иска имунитетът му, и ще ги почете, когато му остане време.

Бившият вътрешен министър не пропусна да повтори, че е невинен и че е жертва на сценарий. Жертва на този сценарий бил и ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветанов разказа също, че вече е получил много адвокатски предложения от юристи, които искали да го представляват.

Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров побърза да коментира изказването на Цветанов по време на дебата за промените в Закона на ДАНС в парламента. 

Сидеров попита защо още не си е подал заявлението за отказ въпреки входираното искане от сваляне на имунитета му.

Защо лъжете обществеността, че сте готови да свалите своя имунитет, попита риторично Сидеров. Той заподозря, че ексвътрешният министър ще се опита да избяга от правосъдието. Навсякъде ще ви открият, закани се Сидеров.

Лидерът на “Атака“ се поинтересува дали Цветанов смята да мине 14-дневният срок, в който може да входира заявлението си и да остави имунитетът му да се гласува в пленарната зала, или смята да емигрира в чужбина.

Сидеров се върна и на охраната на Цветан Цветанов, който продължава да ползва защита от НСО. Колко струва вашата охрана на българските данъкоплатци, попита Сидеров.

Ще предложим одит на Сметната палата на МВР, обяви още той.

Много ви благодаря за така отправената препоръка, защото Сметната палата прави одит на МВР всяка година, отговори му Цветанов. Той препоръча на Сидеров да се запознае с изводите на одитите във времето, когато зам.-председателят на ГЕРБ беше начело на ведомството.

Що се касае до охраната, има си съответният нормативен ред. Това е от компетентността на компетентните органи, които извършват тази дейност. Не искам да влизам в тази полемика, заяви Цвeтанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
32
 
! Отговори
тя преди 11 години
Защо се охранява от държавна служба човек ,който е най - обикновен нар. представител. Ще си даде имунитета , защото така или иначе той знае ,че ще му го свалят.
158
5
 
45
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Кво стана бе г-н Цветанов!?Много се изхвърляше,като шампанска тапа,много се пъчеше и летеше!?КАКЪВ,*** ЩЕ ТЪРСИШ В БРЮКСЕЛ?!ТО,ДА НЕ,КАТО ДА СЕ ЗЪБИШ,ПО ТЕЛЕВИЗОРА,КОГАТО СИ НА ВЛАСТ-А,СЕГА ДА ,ТЕ ВИДИМ,КОЛКО СИ МЪЖ!?НЕ ВСЕКИ ,КОЙТО ВРЪЗВА *** Е -МЪЖ!?
157
5
 
37
 
! Отговори
Цурко преди 11 години
Цуро ще ходи при братя Галеви
156
5
 
37
 
! Отговори
9202 преди 11 години
Цурко ще търси пари от ЕНП да се откупи. И най-големите престъпници могат да се откупят с пари, не само в България но и по света. Дали ще се откупи Цурко, дали ще стигнат парите от продадената секретна информация от подслушаните ни бизмесмени а чуждите служби.
155
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ***.ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ГРОБА ЖИВИ ДА ВИ ДЕРАТ ГЕРБЕРСКА ***.ДО ЕДИН ПОД ЗЕМЯТА.
154
6
 
21
 
! Отговори
уу преди 11 години
чий ще го д..ърви Да си почине при манталите в кауша
153
6
 
38
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Интересно ако беше някой простосмъртен, дали щяха да го чакат да ходи по чужбина и ако се върне тогава да отговаря за престъпленията си? А Борисов много бързо се преквалифицира от резач на ленти в говорител на Цветанов
152
3
 
21
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
До LalaТова за "интелекта" ти го видяхме! А доколкото знам - поправи ме, ако греша - ГЕРБ вече не е на власт. Та за какво точно "сваляне" ми говориш? И как точно разбра, че Цецко Слушалката е "невинен"? Твърдиш, че си много умен. Докажи го тогава с факти! В противен случай това е просто поредният нескопосан опит за манипулиране на мнението на хората. Аман от демагози!
151
0
 
4
 
! Отговори
До някои преди 11 години
Ей грамотнияНие ще отидем на вечерно училище тебе ще те пратим в парламента защото си много умен! Пък дано да оправиш държавата.... Нали си много умен!
150
5
 
2
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Търтейте, става на въпрос, безкруполни и т.н. - ами това си е слабограмотност бе, кьополар! Вместо да седите по блоговете отидете на вечерно училище. Изумителното е, че множество езикови мърльовци се пишат големи българи и даже обсъждат политики. По-добре си купете семки и тичайте да зяпате Тигрите. И защо обсъждате това, което вече го има? Вероятно защото не знаете какво ще излезе от него. Тогава гледайте и слушайте!
149
20
 
5
 
! Отговори
Lala преди 11 години
He се мисли за обраозован. Правописа ми е достатъчно добър а пък интелекта много над твоя. Ако имаше поне малко мозък нямаше да подкрепяш мафията в България. От гласуването на умни като тебе сме на на последно място по развитие в Европа. А що става въпрос за Цветанов, разбира се че е невинен! Това е политическа игра за да свалят ГЕРБ от власт и да могат комунистите да влачат безнаказано както са правили до сега!
148
4
 
25
 
! Отговори
nikolaberti преди 11 години
Tози ще бяга
147
4
 
17
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
До LalaДругарю/ко/, като гледам ниското ниво и липсата на правопис в поста ти, въпросът ми определено не е насочен към теб и подобните ти! Какво става бе, хора? Само необразовани и откровено глупави ли са привържениците на тази групировка, пардон, "партия"? Вярно, че вождовете им са бивши мутри и престъпници, ама все пак в 1 000 000 привърженици как не се намери някой по-умен? Направо страх ме хваща, ако всичките ГЕРБ-ерасти са толкова необразовани!
146
2
 
14
 
! Отговори
хм преди 11 години
и какво ще прави туй момче там? много интересно? усладил му се е хубавия лесен животец на тоз човек. не мой го мисля как ще отвиква, брей
145
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най вероятно г-н Цветанов става член на ОЛАФ..
144
25
 
7
 
! Отговори
Lala преди 11 години
Ало, ти с вазелина, а на тебе кои ти го донесе и хареса ли ти да го ползваш! Добре не сте комунисти всички които подкрепихте червените, но имате ли на представа , че подкрепихте Мафията в България да доиде на власт и подписахте смъртна присъда на собствената си страна!
143
15
 
4
 
! Отговори
BMNVB преди 11 години
прелюбопитен текст от сайта Фрогнюз на разследващия журналист Огнян Стефанов, пребит от биячите на Октопода.С пари на данъкоплатеца ли Станишев плати мястото си в ПЕС?На 14.04.2010 г. в. Труд отпечатва интервю с Тошо Недялков, бивш зам. директор на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), в което се съдържат интересни данни за афера, свързана със Сергей Станишев и много големи корупционни сделки с търга за отпечатване на нови задгранични паспорти с биометрични данни, наложено ни от ЕС.Денонощни опашки пред МВР, хилядни номера за чакащите, изнервени хора
142
5
 
9
 
! Отговори
trendi преди 11 години
Сега като няма кой да ги подслушва ще си правят каквото си пойскат
141
1
 
16
 
! Отговори
до 185 преди 11 години
Българиа няма ... има БЪЛГАРИЯ.Простотията, чалгата и търтейте са единствените които могат за затрият тази държава.
140
3
 
28
 
! Отговори
GiveMeFive преди 11 години
И каква стана тя, братя Галеви вече са трима - Галев, Христов и Цветанов!