Цветанов първо отскача до Брюксел, после дава имунитета

Да не смятате да емигрирате, поинтересува се Сидеров
Обновена: 31 май 2013 14:31 | 31 май 2013 13:06,
243
Цветанов първо отскача до Брюксел, после дава имунитета
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Цветан Цветанов има едно пътуване в чужбина и като се върне от Брюксел, тогава ще внесе заявление, с което се отказва от имунитета си. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод на това, че заместникът му Цветанов все още не е внесъл заявлението.

14-дневен е срокът, припомни Борисов, който беше категоричен, че пътуването е единствената причина заявлението още да не е входирано. Просто има едно пътуване и ако подаде, трябва да иска разрешение. Връща се на 4-ти, допълни Борисов.

Вчера прокуратурата внесе искане в секретното деловодство на парламента искане за сваляне на депутатския имунитет на ексминистъра. Той ще бъде обвинен в бездействие, което е дало възможност на подчинените му да извършат незаконни подслушвания, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Бившият МВР шеф заяви, че се отказва от имунитета си, след като се закле като депутат и вече беше сигурно, че Цацаров ще му го поиска. Този отказ обаче няма правна стойност и ще трябва да бъде повторен, след като вече официално прокуратурата му го е поискала. До днес обаче той не е внесъл заявление.

Още по темата
Предстои ми пътуване до Брюксел, което е работно, то е повече с партийна насоченост и, разбира се, с всичко това, което се случва в България, обясни на свой ред Цветанов. Той допълни, че ще се “съобрази с правилника на НС“.

По правилника за дейността на НС трябва да бъде входирано в дневния ред за гледане и тогава точно ще си подам съответното заявление, допълни ексвътрешният министър. По думите му той ще се откаже от имунитета си, когато тази точка влезе в дневния ред на заседание на парламента, а от председателя на НС Михаил Миков зависело кога ще стане това.

Цветанов не се е запознал с мотивите на прокуратурата, с които се иска имунитетът му, и ще ги почете, когато му остане време.

Бившият вътрешен министър не пропусна да повтори, че е невинен и че е жертва на сценарий. Жертва на този сценарий бил и ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветанов разказа също, че вече е получил много адвокатски предложения от юристи, които искали да го представляват.

Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров побърза да коментира изказването на Цветанов по време на дебата за промените в Закона на ДАНС в парламента. 

Сидеров попита защо още не си е подал заявлението за отказ въпреки входираното искане от сваляне на имунитета му.

Защо лъжете обществеността, че сте готови да свалите своя имунитет, попита риторично Сидеров. Той заподозря, че ексвътрешният министър ще се опита да избяга от правосъдието. Навсякъде ще ви открият, закани се Сидеров.

Лидерът на “Атака“ се поинтересува дали Цветанов смята да мине 14-дневният срок, в който може да входира заявлението си и да остави имунитетът му да се гласува в пленарната зала, или смята да емигрира в чужбина.

Сидеров се върна и на охраната на Цветан Цветанов, който продължава да ползва защита от НСО. Колко струва вашата охрана на българските данъкоплатци, попита Сидеров.

Ще предложим одит на Сметната палата на МВР, обяви още той.

Много ви благодаря за така отправената препоръка, защото Сметната палата прави одит на МВР всяка година, отговори му Цветанов. Той препоръча на Сидеров да се запознае с изводите на одитите във времето, когато зам.-председателят на ГЕРБ беше начело на ведомството.

Що се касае до охраната, има си съответният нормативен ред. Това е от компетентността на компетентните органи, които извършват тази дейност. Не искам да влизам в тази полемика, заяви Цвeтанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
drugite okradoha darzavata te s gluposti ni zanimavat
138
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До djaf-djaf .......Бих ти сложил 100+ ,ако можеше .И аз така виждам нещата.Имам усещането ,че и политици и журналисти се стремят да изтощят емоцийте на обществото .Подхвърляъки ту едни ,ту други "партенки" ,те постигат само разделение и дори деструкция на обществото(ако изобщо може да се наречеме така след толкова години обработка)...България няма национални приоритети и кауза.Непрекъснато се насажда омраза)..........
137
1
 
5
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Ами , пследният да затвори.....решетката.
136
4
 
7
 
! Отговори
дд преди 11 години
До мяу мяуМалоумник .Заради такива като теб зомбита ,още 20 г. ще ни крадат и лъжат ПАРТИИНИТЕ БЕЗКРУПОЛНИ ОЛИГАРСИ.ако още има Българиа.
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дръжте му петите.Брюксел и после............
134
3
 
5
 
! Отговори
мяу мяу преди 11 години
До djaf-djaf А ти си се залепил /а/ за отходната тръба !!! Не я пускай, запуши я с уста!!!
133
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не съдят всички, които разсипаха България преди управлението на Герб, ами само Цветанов е на мушка
132
11
 
27
 
! Отговори
batevale преди 11 години
Цветанов става все по-подозрителен в намеренията си...
131
8
 
15
 
! Отговори
7 преди 11 години
Айде и този отиде при Галеви.БЪЛГАРИО здравеи и довиждане.
130
9
 
4
 
! Отговори
djaf-djaf преди 11 години
Извинявайте,но всички вие сте едни безмозъчни овце.Един *** се залепил за една партия,друг за друга и цвили във възторг от собственото си малоумие.А партийните ви лидери ви се смеят на малоумието и даже не си сменят репертоара, за зомбирането ви.За да се родите и си останете цял живот ***,се иска особен талант.Сигурен съм,че и Мйката Природа че чуди на "творението" си.Продължавайте в същия "дух".То и без това в материалната ви съставка,липсва какъвто и да е дух.
129
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятам че този тъмен балканск субект трябва да бъде не в Брюксел, а в тъмницата!!! Там му е мястото!
128
11
 
23
 
! Отговори
Andreshko преди 11 години
След като има внесен иск от прокуратурата за сваляне имунитета на Цветанов,той няма право да напуща страната..
127
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да си *** за да не виждаш, че шайката БСП ограбва България и Българите повече от 60 години. Ако гласуваш за тях или и ти грабиш, или си толко *** та чак объл. Оди си слушай вождо на фона на кмъните падат и очаквай да завалят и други работи - като при Бареков :)
126
11
 
18
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
Този *** докога ще баламосва хората.Този е бандит,разбойник и не трябва повече да се мярка във властта и в Народното събрание.
125
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе не мога да ви разбера това БЕСЕПЕ-растите, колкото и да се опитвам! Какво сте се разревали всички като ощипани гимназистки? Как така всички виждаме, че Станишев е нагъл лъжец и въздух под налягане, само вие не знаете! С Вожда-Луканов са си лика-прилика! И какви са тия ркламни акции на България? Да си сложи в една торбичка документите, кърпа, принадлежностите за бръснене, паста за зъби и четка, и бегом към следствието! Що за наглост? Щял да прочете обвинението, когато му било останало време...
124
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и от кога го дава тоя имунитет май се готви да бяга мазната мутра
123
5
 
8
 
! Отговори
chach преди 11 години
spored men triabva da go arestuvat vednaga,i sled tova da mu iskat imuniteta.po goliam terorist ot nego niama v bg.toi e mafiot nomer dve sled borisov na balkanite.
122
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като сте толкова ербап защо не плюехте Цецко преди 2 години? коко-защитник на онеправданите
121
3
 
17
 
! Отговори
Ekspress Sofiiski преди 11 години
Cecu nema dati se razmine ako shtesh i na Armenskiq pop dase oplatshesh.
120
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставете го Цоцо, дето твърдите, че щял да изчезне и да играе белот с някакви братя....Всичко това е от нужда да си смени гардероба... Той трябва да свиква с раирани дрехи, а са му останали само тези тъмни костюмчета.Сигурно отива да си купи подходящо "работно" облекло и после с новаа премяна ще се яви при Цацаров. ;-)