Цветанов първо отскача до Брюксел, после дава имунитета

Да не смятате да емигрирате, поинтересува се Сидеров
Обновена: 31 май 2013 14:31 | 31 май 2013 13:06,
243
Цветанов първо отскача до Брюксел, после дава имунитета
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Цветан Цветанов има едно пътуване в чужбина и като се върне от Брюксел, тогава ще внесе заявление, с което се отказва от имунитета си. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод на това, че заместникът му Цветанов все още не е внесъл заявлението.

14-дневен е срокът, припомни Борисов, който беше категоричен, че пътуването е единствената причина заявлението още да не е входирано. Просто има едно пътуване и ако подаде, трябва да иска разрешение. Връща се на 4-ти, допълни Борисов.

Вчера прокуратурата внесе искане в секретното деловодство на парламента искане за сваляне на депутатския имунитет на ексминистъра. Той ще бъде обвинен в бездействие, което е дало възможност на подчинените му да извършат незаконни подслушвания, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Бившият МВР шеф заяви, че се отказва от имунитета си, след като се закле като депутат и вече беше сигурно, че Цацаров ще му го поиска. Този отказ обаче няма правна стойност и ще трябва да бъде повторен, след като вече официално прокуратурата му го е поискала. До днес обаче той не е внесъл заявление.

Още по темата
Предстои ми пътуване до Брюксел, което е работно, то е повече с партийна насоченост и, разбира се, с всичко това, което се случва в България, обясни на свой ред Цветанов. Той допълни, че ще се “съобрази с правилника на НС“.

По правилника за дейността на НС трябва да бъде входирано в дневния ред за гледане и тогава точно ще си подам съответното заявление, допълни ексвътрешният министър. По думите му той ще се откаже от имунитета си, когато тази точка влезе в дневния ред на заседание на парламента, а от председателя на НС Михаил Миков зависело кога ще стане това.

Цветанов не се е запознал с мотивите на прокуратурата, с които се иска имунитетът му, и ще ги почете, когато му остане време.

Бившият вътрешен министър не пропусна да повтори, че е невинен и че е жертва на сценарий. Жертва на този сценарий бил и ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветанов разказа също, че вече е получил много адвокатски предложения от юристи, които искали да го представляват.

Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров побърза да коментира изказването на Цветанов по време на дебата за промените в Закона на ДАНС в парламента. 

Сидеров попита защо още не си е подал заявлението за отказ въпреки входираното искане от сваляне на имунитета му.

Защо лъжете обществеността, че сте готови да свалите своя имунитет, попита риторично Сидеров. Той заподозря, че ексвътрешният министър ще се опита да избяга от правосъдието. Навсякъде ще ви открият, закани се Сидеров.

Лидерът на “Атака“ се поинтересува дали Цветанов смята да мине 14-дневният срок, в който може да входира заявлението си и да остави имунитетът му да се гласува в пленарната зала, или смята да емигрира в чужбина.

Сидеров се върна и на охраната на Цветан Цветанов, който продължава да ползва защита от НСО. Колко струва вашата охрана на българските данъкоплатци, попита Сидеров.

Ще предложим одит на Сметната палата на МВР, обяви още той.

Много ви благодаря за така отправената препоръка, защото Сметната палата прави одит на МВР всяка година, отговори му Цветанов. Той препоръча на Сидеров да се запознае с изводите на одитите във времето, когато зам.-председателят на ГЕРБ беше начело на ведомството.

Що се касае до охраната, има си съответният нормативен ред. Това е от компетентността на компетентните органи, които извършват тази дейност. Не искам да влизам в тази полемика, заяви Цвeтанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
30
 
22
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
Цветанов гонеше престъпниците.Сега престъпниците гонят Цветанов .
118
8
 
33
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Абе така си е при Герберчетата, силни са по обещанията и клетвите ,а кога трябва дупе , почват да се извъртата , да го отлагат, да мрънкат , да се оправдават като ощипани ученички
117
7
 
35
 
! Отговори
OFFtopic преди 11 години
Бойко мрази фотоапаратите с лента, винаги я прерязва, преди да снима
116
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя Галеви чакат Цецо в Брюксел да играят на карти.
115
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре пак Борисов от колкото БСП и ДПС. Започна се пак, закона за ДАНС те ги създадоха сега си ги усъвършенстват. Чета и се чудя да се смея ли да се плаша ли. Не трябва да допускаме тази коалиция да се развива няма да ни доведе до никъде!! Децата ни ще учат по майчински и ще си гледаме сериалите и новините а министерствата на отбраната ще си копуват пак розови BMW-та, а положението ще ни го представят още по розово.Замислете се !!! По добре ГРЕБ отколкото тия ***
114
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв Бруксел, бе Цецко? Утре сутринта идва Роман Василев. Гледай да си си у вас.
113
5
 
27
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Този иска да каже, че ще помоли ЕНП да натиска нашата прокуратурата.. за да не го тъкнат в Затвора... !
112
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ МАЗЕН МИРИЗЛИВ СЕЛСКИ ПОР СРАМ НЯМА СЕЛСКАТА МУ НАГЛОСТ Е НЕНАДМИНАТА НИКАКЪВ ИМУНИТЕТ НЯМА ДА ДАДЕ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК
111
7
 
27
 
! Отговори
до социолого преди 11 години
1 мил *** и простаци с ниво като на вожда им ББ .Само,че той печели от вашата простотия,а вие печелите само картички с портрета му.Дерзайте,***.
110
7
 
20
 
! Отговори
юруш на доматите преди 11 години
както се вижда демагогията и лъжата е в с тила на ГРОБ-едно се говори,друго се върши,а трето се обяснява.*** ЦвЦВ си търси закрила,никой няма да кани един компрометиран свален от власт подобие на политик в Брюксел.Ама нали хербариите си пляскате на мутрата-вервайте му.
109
7
 
25
 
! Отговори
ЦЕЦО КРАДЕЦО преди 11 години
Защо първо до Брюксел, там приемат ли следствени престъпници.EС ТРЯБВА ДА ЗАБРАНИ РАЗХОДКИТЕ ДО БРЮКСЕЛ НА БЪЛГАРСКИ МУТРИ , ПРЕСТЪПНИЦИ , КРАДЦИ И СЛЕДСТВЕНИ.
108
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама това да не ти е концерт пожелание бре Цецко...баси нахалството......... !
107
6
 
26
 
! Отговори
bosnak преди 11 години
този се готви да бяга
106
4
 
21
 
! Отговори
СиДянков преди 11 години
При управлението на Цв.Цв. да не би да е питал престъпниците кога им е удобно да влезнат в ареста ?
105
13
 
13
 
! Отговори
ГОСТ преди 11 години
ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЙДОХА МАМО НА ВЛАСТ , ПАК СЕ ГОТВЯТ ДА КРАДАТ . И ПАРИ ВЗИМАТ И ПОМОЩ МАМО ОТ РУСНАЦИТЕ САМО ДА СЕ КАЧАТ НА ПРЕСТОЛА ЗА ДА МОГАТ ДА ГРАБЯТ ПРОСТИЯ НАРОД . ТЕ ПАК С БАНКИТЕ ЩЕ СЕ ЗАИГРАЯТ И ЩЕ ГИ ФАЛИРАТ МАМО . А ПАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЩЕ ПОТРЪГНАТ КЪМ ВОЛГА , А НАШИТЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ЛАПАТ МУХИТЕ . ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА НЕНУЖНА МАМО , ИСКАТ ДА ИЗТОЧАТ ДЪРЖАВАТА И ДА СЕ НАЛАПАТ ПЪК ПОСЛЕ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НЕ МИ КАЗВАТ . ЩЕ ДОЙДЕ ПРАВИТЕЛСТВО , КОЕТО ЩЕ ВКАРА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ В ЗАТВОРА .
104
6
 
22
 
! Отговори
СиДянков преди 11 години
Миналата седмица не се ли отказа от имунитета ? Що за наглец е този ?Цвинокио....
103
13
 
10
 
! Отговори
социолог преди 11 години
Такава открита и нагла подкрепа на организираната престъпност от тройната коалиция БСП-ДПС-Атака-ДПС няма как да свърши добре. Те просто са заслепени от омраза към ГЕРБ, но зад ГЕРБ има 1 милион избиратели и надали това ще им хареса. Засега тройната коалиция само плаши с Гл .Прокурор, но и неговата мантра почва да избледнява. Той досега само с Цветанов се занимава. Ами г-н МАСОН в България има хиляди престъпници които вече са обидени от липса на внимание. На 18 години още е бил член на БКП.
102
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя отива на инструктаж в Брюксел, за да го обучат евреите по какъв хитър начин да се извърти.
101
15
 
12
 
! Отговори
Think преди 11 години
Сидероглу , недей да са правиш на вървежен пътник си , не знам още как не са те линчували някъде ... ама има време продължавай да се излагаш
100
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1:0 за комунистите. Такава успешна атака не сме виждали скоро. Успяха да се предпазят и никой не пострада за зулумите на тройната коалиция, после дестабилизирана 4 години по какъвто повод им падне. Купиха си политолози, журналисти, социолози, шоумени и др.Настроиха общественото мнение в желаната от тях посока. И сега наивните българи ще обвиняват за всяко зло на света ГЕРБ. Замислете се и ще предугадите и следващите им ходове. Но хората са невероятно глупави. Щом 24 години ги лъжат!!!