Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“

Покажете, че сте различни от предишните, съветва Свобода
Обновена: 22 юни 2013 11:44 | 22 юни 2013 11:43,
148
Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

На моето правителство се падна да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

„То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.

Той напомни, че правителството е  засилило някои социални програми,  обърнало е  внимание на младежката безработица. Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести,  посочи Орешарски.

„Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата”, посочи премиерът.

Той каза, че е обнадежден от  водените разговори вчера в Брюксел и ще разчита на подкрепата на  европейските лидери и партньорите от ПЕС. Той обеща да подкрепя  добрите инициативи, които допринасят за благосъстоянието на европейските граждани.

Новото правителство трябва да покаже, че е различно от предишното. Това каза председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода по време на форума.

Той допълни още, че страната се е отървала от правителството на Бойко Борисов. „Борисов имаше връзки със съмнителни фигури“, добави Свобода.

„В тази страна ситуацията е критична. Сергей се бори за модернизацията на страната , да се каже „Не“ на миналото и „Да“ на бъдещето. Необходим е успех не само на партията, но и на правителството. То трябва да покаже, че е различно от предишното, борим се с корупцията за демократизацията на институциите за силно гражданско общество, има много пробелими за решаване, няма да ви е лесно“, заключи Ханес Свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Пламен Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
бабата преди 11 години
Тоя ми се плаче като "вдовица за ...",Гея тръгнал да ни изкарва кирливите ризи пред ПЕС,как нямате капка достойнство,*** мизерни.Ей за това трябва да си ходите,каквото ще да става след това
115
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Некадърници и продажници, ОСТАВКА!
114
3
 
7
 
! Отговори
идиот преди 11 години
Абре какъв трябва да си за да не подадеш оставка в такъв момент,тази пуста власт не се изпуска лесно,няма да търпим......ОСТАВКА,ОСТАВКА
113
2
 
6
 
! Отговори
Барби българска преди 11 години
100 дни за една кукла на конци са много дълъг период. Татяна Дончева много подробно обясни зависимостта на тази кукличка пък и на още поне 5-6 министри от Корпоративна търговска банка. Който чака нещо положително от това правителство ще остане излъган. То трябва да се отчита не пред него, а пред кукловодите. Те могат и да отпуснат пари за някои неотложни плащания, но после ще си ги приберат с лихвите и ще изискват много други облаги за себе си. Олигархичните кръгове са обръчите на БСП -доказано.
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От мънканията на шЕФа на така наречения "експертен" кабинет следва извода, че единственото реализуемо, макар и грешно, е отмяната на забраната за пушенето на обществени места.
111
1
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 11 години
Не, Орешарски. Не на вас се паднаха най-трудните 100 дни, а на нас, гражданите на България се паднаха най-трудните - не зная колко - колкото не потрябват за да ви махнем - дни.
110
1
 
5
 
! Отговори
4L3X преди 11 години
https://facebook/AntiprotestDaMahnemIdiotiteOtZltitePaveta - да махнем професионалните протестиращи от жълтите павета, да не им позволяваме те да определят бъдещето ни, връщайки мафията на власт!
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той като, че ли тия 100 дни на лотария се теглят какви да се паднат, та на него му се паднали "най трудните". Дали пък сами не си ги направиха трудни.
108
10
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До "коал.БСП-ДПС-Юруш" Ще го търпиш и хоро ще играеш даже! Няма да оставим България на анархията. А който иска да се разхожда вечер от президенството до Орлов мост, никой не го спира.
107
4
 
12
 
! Отговори
коал.БСП-ДПС-Юруш преди 11 години
Няма кой да те търпи 100 дни, Олигархски! Оставка!!!
106
16
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
Правителството на Орешарски трябва да бъде подкрепено от всички разумни хора и да се води диалог с него. Иначе ни чака по гладна зима от последната на Бойковото правителство. Изборите са скъпо удоволствие, за да ги правим през месец- два.
105
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
O С Т А В К А !
104
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На неговото правителство се пада най-късото управление.ОС-ТАВ-КА
103
1
 
3
 
! Отговори
skitnik32 преди 11 години
До Браво Пламене !werwa6 li si? te 4erwenite babi4ki i starci we4e sa na smarten odar ot nowite merki na ore6ko
102
1
 
9
 
! Отговори
skitnik32 преди 11 години
Той допълни още, че страната се е отървала от правителството на Бойко Борисов. Борисов имаше връзки със съмнителни фигури, добави Свобода.nowoto prawitelstwo nqma wrazki sas SAMNITELNI figuri. negowite wrazki sa s DOKAZANI kriminalni i oligarhi4ni figuri.komunista ot kadeto i da e si e komunist!!!!
101
18
 
5
 
! Отговори
vyara dimova преди 11 години
Прав е, и предните не бяха по-добри, ама им дадохме 4 години, сега още на 2-я ден се намериха викачи!
100
6
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Какви 100 дни, какви 5 лева. Единствените и то доста повече от 100 дни, които даваме на цялата политическа *** ще прекарат в затвора ... пак за наша сметка, но поне ще ни излизат по-евтино.
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
maxaite se dolna *** kradliva
98
5
 
24
 
! Отговори
глас народен преди 11 години
Няма страшно, г-н Слугарски!Остава ви още един ден само, в понеделник Ви уволняваме!
97
4
 
25
 
! Отговори
Манол Глишев преди 11 години
На Орешарски му се паднаха не трудни 100 дни, а оакани 20.