Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"

Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска, отсече той
142
Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените вчера от партия "Атака" десет искания.

Те бяха поставени като условие от лидера на националистите Волен Сидеров за оставане на депутатите от партията в Народното събрание.

"Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска", заяви Местан пред журналисти в Баку, цитиран от БТА. Председателят на ДПС е част от официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан.

По нито едно от исканията на "Атака" не може да се разговаря, допълни Местан.

Вчера от "Атака" предложиха на парламента 10 точки, които трябва да бъдат одобрени, сред които е премахването на новините на турски език. Сидеров заяви, че ако Пламен Орешарски иска да остане още малко на власт, трябва да отстрани областните управители на ДПС.

„Атака“ иска да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти, да се признае геноцидът над българите в Османската империя, да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници.

Националистите настояват за декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес.

Сидеров иска още да се премахне плоският данък, да се развалят договорите с ЕРП-ата и договорите за концесия на злато.

Останалите две искания на партията са поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв. и поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ДА НЕ ЗАТВАРЯМЕ СТРАНИЦАТА С ЛЕЛЯТА НА ПРОКУРОРА БОРИСЛАВ СЕРАФОВДДС ИЗМАМАТА В ЦЯЛ СВЯТ Е ТЕЖКО ПРОВИНЕНИЕ А САМО У НАС СЕ ЗАКРИЛЯ ОТ ПОЛИТИЦИТЕРАВНИ ЛИ СМЕ ВСИЧКИ ОБИКНОВЕНИ БЪЛГАРИ ПРЕД ЗАКОНА С ПОЛИТИЦИ...ПОЛИЦАИ ...ПРОКУРОРИИМА ЛИ ЗАКОНИ И ЗАКОНИ....КОЙ КАК ТЪЛКУВА БГ ЗАКОН
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MESTANE PRESTANI DA QDE6 BYLGARITE V SOBSTVENATA IM STRANA BOLEST DA TE IZQDE.PROKLET DA SI.
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака е "Б" отбора на ДПС.
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народните представители без заплати, както бе при Тошо, партиите без субсидии, премахване на областните управи и ето ги парите за 600 лева минимална пенсия. Ама Лютвито не иска да се върне към професията си - даскалуването.
50
6
 
6
 
! Отговори
акуд преди 10 години
от ДПС, сидеров гонее*ават и за жива слива
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всичко е объркано в тази държава! 'десните' диктатори герб подслушват и бият, 'левите' бсп уреждат олигарси и се радват на плоския данък; 'либералите' дпс вият на умряло за религия и заповядват да се гласува под строй; 'националистите' атака реват за руски интереси; разните му там 'европейци' като кунева-пръмова са бивши и настоящи комунисти; 'синдикатите' пият кафе с едрия бизнес; 'социално-слабите' получават повече от работещите бедни?? що за абсурди?
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вота трябваше да е задължителен....сега пак ДПС ще разпределя порцийте
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм""ЗАЩО?
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
крайно 'десни' искания от Атака :) минимална пенсия, национализация, съюз с СССР, изгонване на чужденците, 0% ДДС за някои стоки. Остана да се върне чл. 1 от старата конституция с водещо място на партията, манифестациите и забрана на журналистиката. Че то по-голям комунизъм от това, здраве му кажи...
45
3
 
14
 
! Отговори
читател преди 10 години
Само тоя ли ще слушаме напоследък?
44
3
 
7
 
! Отговори
martony преди 10 години
Действия трябват, а не приказки. Разигравайки поредния театър, масата остава с впечатление, че нещо се прави. Но в крайна сметка това което се случва не е в полза на обществото, а на против.Вижте в Украйна. Вземайте пример!
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който не прави НИЩО-никога не ГРЕШИ!!Лесно се правят коментари и се намират критици на чужда работа!!КЪДЕ СА и КАКВО ПРАВЯТ от ГЕРБ,БСП,ДПС,НДСВ,ВМРО,РЗС,НФСБ??Все пак разпределиха милиони гласове от избирателите си и получават за това държавна субсидия!!Защо никой не търси вина и виновни в партията си за която е гласувал???Защо няма от тях искания и предложения??Защо всички предложения на АТАКА се отхвърлят единодушно,дори да са в полза на българите и България??
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, вижте как свинчур Пеевски ни слага минуси, мааму и прасе гадно! Всички домузи на филета!
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** усети че народа вече е срещу него и пак започна да бращолеви глупости и той иска да е евродепутат но вече достаточно се *** и няма да вземе никакьв процент.
40
1
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
А кога се душкахте като разбеснели се песове не беше популизъм,между популист и комунист няма разлика все лъжат.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала Сидеров разигравай ги тези мекерета,ако нее само за парлама пред хоръта.Ако не замълчиш щее добре но ако млъкнеш значи нищо несее променило в теб,парите те накараха да си предател на род и родина.Едно милионче всеки месец.Направи най после нещо за БГ,иначе ножй в *** те чака.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тази държава няма противопоставяне Атака - ДПС ,просто този сурикат работи за ДПС и казва по нещо така че да привлече тези които не искат турците във властта , иии хоп после си прави коалициика с ДПС а вие мухльовци викайте там за 20 лв на ден и яжте пици
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези 10 "искания" на Сидеров звучат като планът Сидеров, който се продаде. Ако има още луди хора, които да му повярват и на този план-наистина вече ще помисля нацията за луда.
36
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ако поне половината неща успее да изпълни ще го призная за националист. Иначе всичко е демагогия.
35
3
 
15
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Този Волен понякога казва и това което мислят повечето българи които не желаят турцизация , ислямизация и тихо икономическо обсебване на България от Турция. Някой от исканията му са си напълно резонни. Да видим какво ще направи с промяната в закона за да премахне претенциите на мюфтийството за имоти в нашата Родина.