Димитър Бечев: БСП говори на два гласа за Крим!

Отделянето на Крим няма да помогне на Украйна, твърди експертът
Обновена: 18 мар 2014 09:39 | 17 мар 2014 21:16,
24
Димитър Бечев: БСП говори на два гласа за Крим!
Снимка: Bulgaria On Air

"БСП говорят на два гласа – в Брюксел и Берлин подкрепят санкциите срещу отцепването на Крим от Украйна, а в Боровец на партийния си форум се обявяват никога против Русия", каза в ефира на Bulgaria On Air Димитър Бечев, старши изследовател и директор на софийското бюро на Европейския съвет за външна политика.

Той припомни, че от БСП все още не се е чула категорична позиция и гражданите трябва да знаят, че това говорене на два гласа е опасно за България.

"Единствената коалиция, която говори честно, открито и решително е Реформаторският блок, който иска единствено да защити националните ни интереси. Време е за решителни действия по енергийната диверсификация и Шенген, за да не бъдем „троянският кон“ на Русия в Европа", посочи Бечев.

По думите му отделянето на Крим ще създаде допълнителни проблеми на Украйна.

"Доколкото няма да има консенсусно решение - Украйна няма как да потвърди отцепването на Крим - ще се отвори един външнополитически проблем, който винаги ще може да се експлоатира от Русия. И точно тук е тънкият момент за Владимир Путин – да съумее да запази мира", посочи експертът.

Димитър Бечев уточни, че винаги Крим е нещо като „Ахилесова пета“ на Украйна и ще продължи да бъде такава.

"Може да се създаде опасен прецедент за други региони, като Южна Украйна и източните провинции. Така че отделянето на Крим няма да помогне на Украйна", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
националист преди 10 години
Щом има разцепление на БСП сигурно и за това говорят на 2 различни гласа или са получили раздвоение на личността, но истината е тази, че който е с Русия то той ще поведе българите! Все пак Русия е една православна държава и ни е освободила от турците, а това няма как да го забравим!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП - ВИНАГИ Е ПРАВА!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво ще каже тоя "експерт" за изявлението на кипърския външен министър ,че Кипър е категорично против каквито и да е санкции срещу Русия.Гледат си интересите и въпреки ,че ЕС ги залива с милиарди евро помощ ,те пак не играят по свирката им.А този бечко и разните експерти се надпреварват да дават съвети как отново да гризнем дървото и то здраво
17
7
 
12
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
За всичко,което става в Украйна вина носят само и изцяло САЩ.Русия просто се защитава.Решително,безкомпромисно и интелигентно.Крим е епохална победа за Русия и голяма радост за всички руснаци.Черноморският флот ще пресече всички мераци в Черно море.Кой ще е следващия?Няма да има следващ,ако се остави Русия на мира.Русия не трябва да се дразни.Тя иска мир и приятелство със всички.С какво отвръща БГ.С американски бази и плюене срещу Русия.За какво трябва Русия да бръсне БГ за нещо?
16
5
 
8
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
САЩ имат две цели с Украйна,които се допълват.Първо те искат конфронтация на двата братски народа.Да се избиват руснаци и украинци ще им даде много по-голям кеф от бомбардирането на друг славянски и православен народ Сърбия.Второ те мечтаят да имат бази в близост до Русия и за да могат да мачкат Русия и един ден да я лапнат.Крим е особено важен за тях,защото с контрола там те ще унищожат Черноморския Флот и ще направят Средиземно море недостъпно за Русия.Затова са като попарени сега.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да повярвам ! Опорните точки почнали да ги изпълняват преди 8,00 ч ?????Другари, наспете се ,пийнете едно кафе.....
14
1
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Баси шайзето експерто, баси мутантите които държат българите във някаква мъгла.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това *** е новият"специалист по всичко"след Илиян Василев.*** и *** му ционистки.
12
2
 
14
 
! Отговори
Псевдо-специалист преди 10 години
Този е някакъв нов "специалист", който се финансира от ционистките фондове. Не станаха ли много проституиращите псевдо-специалисти в нашата държава? Защото този не го чух да си казва мнението по казуса Косово. А по казуса Северен Кипър какво му е мнението?
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мечтая за деня,в който ще сме вън от ЕС,а всички *** предателии агенти на антибългарската коалиция,като този ***,ще бъдат изритани от България!Да ходят при господарите си!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V BSP NI6TO NE ME U4UDVA OTKAKTO SERGEI4O E BOS NA TAZI PARTIQ SE GOVORI EDNO DRUGO SE RAZBIRA PEDEGEISKA PARTIQ KVO DA PRAVI6 NE SI DYRJI NA DUMITE STARATA BRANTIQ BSP
9
4
 
14
 
! Отговори
Костов преди 10 години
"Решителната и твърда" позиция на реформаторския блок ще го доведе до достойните 2 % на изборите, с които пак може да говори решително и достойно и от него нищо да не зависи.
8
5
 
14
 
! Отговори
тоя на снимката преди 10 години
е еврейска марионетка !
7
3
 
12
 
! Отговори
КОЙ Е ТОЯ ШЕБЕК преди 10 години
та се изказва. Бягай да бършеш *** на главния маймун
6
18
 
9
 
! Отговори
Нено преди 10 години
А ако си храненик на Русия продажник ли си, ако защитаваш СОБСТВЕНИТЕ си интереси, ако Русия ти продава газта колкото в Германия то тя приятел ли ти е или си гледа интереса, слушайте ей РУБЛАДЖИИ долни от тези така наречени братя сме на този хал, но само чугунени комунистически тикви не искат да прогледнат.
5
7
 
13
 
! Отговори
az преди 10 години
спаред "специалиста" - енергийната диверсификация и Шенген...Той да каже като влезем в Шенген, откъде ще си получаваме газа и как ще станем енергийно независими от Русия,като самия ЕС е зависим??...писна ни от такива "специалисти"...
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствените които говорят решително по този въпрос са тези от които нищо не зависи и няма да зависи.Всички останали са по-внимателни и поливариантни в анализите си.Самият Гочев не е категоричен и еднозначен за миналото,настоящето и бъдещето на Украйна,а само се мъчи да прави вятър на някого и гледа да се хареса.Най-сме категорични на маса,но когато трябва да се вземат решения и правят политики се появяват "обстоятелства" които ни карат понякога да си говорим сами ,особено новопявяващите се и нетърпеливи ПОЛИТИкАНИ.
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този продажник така си е заврял главата в *** на евроатлантическите ни "партньори", че ще вземе да се задуши от желанието да се представи по-добре. Както и повечето политици, които забравиха какво направи Русия за нас. Защо не наложиха санкции на сащ, че снабдяват терористите в Сирия? Защо същите не подкрепят протестиращите в турция, които ги бие полицията? Защо не наложиха санкции на сащ когато нападнаха Панама, Ирак, Югославия и подкрепиха създаването на ислямска държава в центъра на Европ
2
12
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 10 години
Следващия референдум ще е в кърджалийско - организиран от ПРОДАЖНИЦИТЕ в ДПС/БСП и АТАКА. СидераФ от сега е заявил, че ще признае резултата за законен.(защото ГЕРБ нямали да го признаят)
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"старши изследовател и директор на софийското бюро на Европейския съвет за външна политика" от тоя *** дали има някаква полза "експертчетата" на ясла.