Ще търсим най-успешния кандидат за еврокомисар, обеща Станишев

"Има много подходящи, България е богата на таланти"
Обновена: 26 май 2014 14:16 | 26 май 2014 13:49, Елка Василева
216
Ще търсим най-успешния кандидат за еврокомисар, обеща Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Reuters

Има много подходящи кандидати, България е богата на таланти. Това заяви пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, попитан дали има други кандидати за български еврокомисар, освен него самия.

Най-важното е да бъде излъчен кандидат, успешен за България. Не е въпрос само на мнозинство. През 2009 г. след съкрушителната победа на ГЕРБ те решиха да правят каквото си поискат и че когото и да предложат за комисар, ще бъде избран с добър ресор. Знаете какво се случи и как кандидатът се провали и изложи България, коментира той.

Затова БСП и правителството ще търсят кандидат, който ще бъде най-успешен за страната, заяви Станишев. Попитан дали надпартийна кандидатура може да бъде решение при днешните обстоятелства, той заяви, че не това следва да бъде водещо, а качествата на кандидата, авторитетът му в Брюксел и подкрепата за него от ЕП. Това са основните критерии, за да получим добър портфейл, който да направи България по-важна чрез нейния еврокомисар, допълни Станишев.

Нямаме достатъчно подкрепа за голяма промяна в Европа, заяви пък на пресконференция в Европейския парламент в Брюксел Сергей Станишев в коментар за приключилите снощи избори за ЕП.

Беше интересно състезание, най-после активността се повиши, добави той.

ПЕС бе първата, която настоя всяко политическо семейство да има кандидат за председател на ЕК, отбеляза Станишев.

По неговите думи големият губещ от тези избори е Европейската народна партия /ЕНП/, управлявала в последното десетилетие, особено в последните пет кризисни години. Те губят 20 процента спрямо 2009 г., поясни председателят на ПЕС.

Нашите резултати са близки до 2009 г., но нямаме достатъчно подкрепа за голяма промяна в Европа, поясни Станишев.

Той съобщи, че социалистите започват консултации с останалите групи в ЕП за стабилно демократично мнозинство.

Искаме по-честна и справедлива Европа, която не обръща гръб на своите граждани, заяви Станишев.

Той коментира, че на изборите за ЕП в много държави е ставало въпрос за протестен вот и за национална политика.

Станишев определи като тревожен възхода на радикалните и екстремистките партии.

Загрижени сме за възхода на Националния фронт във Франция и на Партията за независимост на Обединеното кралство във Великобритания, това показва, че европейците искат промяна, посочи Станишев.

По неговите думи истинският проблем е политиката, насочена единствено към ограничения на разходите, която не е извела ЕС от кризата, а е донесла още безработица, особено сред младежите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
49
 
! Отговори
434 преди 10 години
станишев е нечистокръвен руснак. смесена порода, това е достатъчно за обезумелите сталинисти и потинофили да гласуват за него със или 5лв върху пенсията... с ясното съзнание че гласуват за ДПС.
110
0
 
34
 
! Отговори
Винету преди 10 години
118 ***, виж хубаво резултатите за ценза на тези, които са гласували за ГЕРБ и съответно за БСП. Иначе същите тези "изпростели ***" са хубави, когато гласуват за вас, нали?
109
0
 
43
 
! Отговори
Vlad_ko преди 10 години
Е го Пеевски. Колко му е да го пратите еврокомисар....
108
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Серж, още дори не може да разбере как точно беше брутално разгромен от ГЕРБ и то дори не от Бойко, а от Томислав Дончев. На следващите избори БСП - 3та политическа сила
107
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХА-ХА-ХА !Такива са годините,но не и делата им.
106
0
 
37
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
... евро вота ми е много по добър от евро вота ти....
105
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да беше поне турчин или ***, а ти ...Ами, той е украинец, гей и мамино синче.Направо си е роден за лидер на БСП :))))))))))))))
104
0
 
47
 
! Отговори
д преди 10 години
Червената столетница си напълни памперса. Е време е вече тези смешници съсели и пияни стари муцуну и разни ненастъргани квачки да се разкарат от Р България, защото тези червени боллуци ми съсипаха държавата и бъдещето на децата. Да се прегръщат и целуват с Доган Местан Ибрям и да излитат за луната.
103
0
 
46
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
До ХА-ХА-ХА !Бремето на комунизма и неговия упадък, си дадоха своите плодове, и те са в нашия парламент които управляват с руски мафиотски похвати.
102
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако БСП не беше купувало гласове нямаше да имат и 3 процента.Ха ха ха
101
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам Мишо Шамара
100
0
 
37
 
! Отговори
Цветан Химчев преди 10 години
До рашБеше шеф на ПЕС :)
99
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МарияДа ти се връща до девето коляно,троловете на БСП не могат да измислят нищо умно и пишат тъпоти,явно това се предава от водачите им,някой с алкохолна зависимост"Мая и Миков"други с задна
98
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да стане Станишев , той е голям политик . Или М. Манолова
97
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-славният и мъдър-БОКО ПРОСТАТА МУТРА измисли дума ,която определя простите хора,които гласуват за *** човек="ЛОШ МАТ' РИАЛ"Това е България днес, крайно изпростели *** гласуват за човек,който не може да си напише името правилно,не знае и една дума на чужд език,ако не броим родния му диалекто-българскиВ България има толкова много "умни и красиви",че избират "най-умния и убав" между тях??!!!Символът на невежество и мутрищина ще праща депутати в ЕП
96
2
 
55
 
! Отговори
ОСТАВКА ! преди 10 години
В чужбина бисипе не мина 5 % !Затова друзята не искат референдум за електронно гласуване !
95
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 83Интересно, България пропищя от купуването на гласове от БСП и ДПС, но Вие казвате "ГЕРБ е" !Преди година, оглушихте цяла България, с твърденията , че Цветанов подслушва незаконно , през всичкото време излизаха флашки и СРС-та, компромати, само срещу ГЕРБ, но Вие :"Цветанов подслушва "; Е оказа се че всичките 850 номера от "тефтера" са подслушвани по искане на прокуратурата и разрешени от съда; Сега всички видяхме как БСП купува гласове, но Вие твърдите : ГЕРБ купува гласове ???
94
0
 
49
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Родителите на днешните социалисти бившите комунисти съсипаха и унищожиха България.Тези чудовища клаха и крадяха от българската интелигенция и индустриалци,избиха офицерите и друго мислещите,за да може да прилапат и окрадат всичко.Тези сега социалисти като Станишев,Манолова и Миков са продукт на тази долна и *** клика БКП-БСП от крадци и лъжци
93
0
 
34
 
! Отговори
bravo преди 10 години
takava prostastina- kak moje takiva kletvi i prostotii, maria li si,ili ***..vse edno,takiva nesta ne se govoriat......
92
0
 
51
 
! Отговори
СидерОглу преди 10 години
Абе къде е Боленчо? Под масата?!!? ...