Ще търсим най-успешния кандидат за еврокомисар, обеща Станишев

"Има много подходящи, България е богата на таланти"
Обновена: 26 май 2014 14:16 | 26 май 2014 13:49, Елка Василева
216
Ще търсим най-успешния кандидат за еврокомисар, обеща Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Reuters

Има много подходящи кандидати, България е богата на таланти. Това заяви пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, попитан дали има други кандидати за български еврокомисар, освен него самия.

Най-важното е да бъде излъчен кандидат, успешен за България. Не е въпрос само на мнозинство. През 2009 г. след съкрушителната победа на ГЕРБ те решиха да правят каквото си поискат и че когото и да предложат за комисар, ще бъде избран с добър ресор. Знаете какво се случи и как кандидатът се провали и изложи България, коментира той.

Затова БСП и правителството ще търсят кандидат, който ще бъде най-успешен за страната, заяви Станишев. Попитан дали надпартийна кандидатура може да бъде решение при днешните обстоятелства, той заяви, че не това следва да бъде водещо, а качествата на кандидата, авторитетът му в Брюксел и подкрепата за него от ЕП. Това са основните критерии, за да получим добър портфейл, който да направи България по-важна чрез нейния еврокомисар, допълни Станишев.

Нямаме достатъчно подкрепа за голяма промяна в Европа, заяви пък на пресконференция в Европейския парламент в Брюксел Сергей Станишев в коментар за приключилите снощи избори за ЕП.

Беше интересно състезание, най-после активността се повиши, добави той.

ПЕС бе първата, която настоя всяко политическо семейство да има кандидат за председател на ЕК, отбеляза Станишев.

По неговите думи големият губещ от тези избори е Европейската народна партия /ЕНП/, управлявала в последното десетилетие, особено в последните пет кризисни години. Те губят 20 процента спрямо 2009 г., поясни председателят на ПЕС.

Нашите резултати са близки до 2009 г., но нямаме достатъчно подкрепа за голяма промяна в Европа, поясни Станишев.

Той съобщи, че социалистите започват консултации с останалите групи в ЕП за стабилно демократично мнозинство.

Искаме по-честна и справедлива Европа, която не обръща гръб на своите граждани, заяви Станишев.

Той коментира, че на изборите за ЕП в много държави е ставало въпрос за протестен вот и за национална политика.

Станишев определи като тревожен възхода на радикалните и екстремистките партии.

Загрижени сме за възхода на Националния фронт във Франция и на Партията за независимост на Обединеното кралство във Великобритания, това показва, че европейците искат промяна, посочи Станишев.

По неговите думи истинският проблем е политиката, насочена единствено към ограничения на разходите, която не е извела ЕС от кризата, а е донесла още безработица, особено сред младежите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изпрати Вигенин, такъв е талант !
150
4
 
42
 
! Отговори
РЕМС преди 10 години
Не ви ли прави впечатление, че червените *** на БСП и Атака ги няма?Сигурно са ги изпратили на Ленински съотборник да берат джанк даниелс за братския си алкохолизиран народ
149
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 173Нашия е загубил само 11 пъти, до 111 или до 1111 може да си натиска парцалите.
148
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Определено сме голяма сила/"таланти" в гьонсуратлъка, да
147
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бааааахти гьонсуратлъка!Айде с ибрикчията под ръчичка и марш към политическото небитие, където ви е мястото. А да и новоизпечения русофил *** може за разнообразие д апоседи и в тюрмата!
146
1
 
47
 
! Отговори
lele преди 10 години
Съсела е един истински Павлик Морозов за БСП, браво!! Добър син на изроденясалите си родители и възпитан в истинските комсомолски ценности :)
145
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ !!!!!ДНЕС ,ЗА МНОГО, МНОГО ПО МАЛЪК НЕУСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ В ИСПАНИЯ,ШЕФЪТ НА ИСПАНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ,ПОЕМАЙКИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА НЕУСПЕХА
144
1
 
50
 
! Отговори
sdv преди 10 години
В момента всички от БСП и ДПС казват, че не ги е стра от предсрочни избори-но за всички е ясно, че са обули *** *** още вчера!!! БСП е ясно, че са губещи (не точно като *** на Сайдера от Ятака), а ДПС са шашнати, защото знаят че избирателнаа активност беше ниска-заради "умната" идея на Мая Общата да разрешат риболова със седмица по-рано от нормалното! Което значи, че при една нормална или по-висока избирателна активност-ГЕРБ може да спечелят още по-съкрушителна победа
143
0
 
37
 
! Отговори
TALANTA преди 10 години
MNOGO TALANTI - KRADCI !
142
1
 
44
 
! Отговори
1 преди 10 години
Един мой познат от ДПС много точно определи какво представлява БСП за движението а то е: БСП е тор върху която расте и зеленее дървото /маслината им е символ/ на ДПС. Та нищо чудно Серж да предложи и ПЕЕВСКИ за еврокомисар като един успял и успешен човек,така както го пробутваше и в ДАНС. Съжалявам само истинските и честни комунисти,защото има и такива.
141
12
 
35
 
! Отговори
mdaa преди 10 години
Сергей Дмитриевич за пореден път доказа, че е истински син на Партията!Ако имаше повече таквиз българи от руски или турски произход, то България никога не би допуснала един пожарникар да изглежда като много по-добър избор от наследствен мошеник!
140
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пожелавам му ,здрав сън и да слуша "сън в лятна нощ" другарю Станишев
139
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Старите хора казват: ни срам,ни очи ......... други ***,то едно и също.Да да за Станишев се отнася червени ***.
138
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вече мислите ми се потвърдиха , този човек е просто психично болен индивид който не знае каде живе , какво се случва около него , каде се намира и за какво говори. този човек има нужда от мед. помощ и лекуване ...явно съм бил прав през цялото време да мисля ,ч е този *** наистина не е наред в главата ...е прав съм бил ..след всичко което се случи днес той продалжава да се държи като победител и въобще да не разбира какво се случва около него ! това е болно състояние , психическо !
137
0
 
43
 
! Отговори
един преди 10 години
Тоя вече трябва да си ходи и никога повече да не се появява в публичното пространство
136
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишеф, убиецо доказан , син на изключително буртален крадец, мародер и убиец, ТИ *** не разбра ли , че загуби снощи какви комисари ще ми търсиш ти бе плюмко гнойна !? Айде марш , загублите обратно в сибир при другария сталин , марш изчадие зверско !
135
0
 
49
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Дмитриевич дупе дава власт не дава обаче. Те го питат няма ли да си ходи той еврокомисар щял да избира. ***
134
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да вземем пример от другите европейци,като белгийците например.
133
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никому неизвестният Момчил Неков ,поставен под 15 в листата на БСП ,неочаквано получи преференциален вот от избирателите и се нарежда на 1-во място в тяхната листа. Така Съсела вместо водач става втори ,а Илияна Йотова-мис Пиги- 3-та.Браво Момчиле ! Ти със сигурност ставаш евродепутат, но това не е сигурно за Станишко
132
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До раш май само Вие не разбрахте, че не само БСП, загуби, но ЗАГУБИ И ПЕС, излишно е да продължавате да сънувате !