Заплатата им върви, те - на плаж, сопна се Манолова на ГЕРБ

Опозицията е безотговорна, произнесе се тя
Обновена: 3 юли 2014 14:56 | 3 юли 2014 10:55, Камелия Цветанова
235
Заплатата им върви, те - на плаж, сопна се Манолова на ГЕРБ
Мая Манолова Снимка: архив, БТА

Решението на депутатите от ГЕРБ да бойкотират работата на парламента не е изненада и те явно са решили да си получават заплатата и да ходят на море, смята зам.-председателят на парламента Мая Манолова от БСП.

„При ГЕРБ всичко е предпоследно, няма особена изненада, те очевидно ще завършат работата си в този парламент точно както я започнаха. Започнаха я с двумесечна лятна ваканция по плажовете, очевидно така ще приключи 42-рото Народно събрание с още един месец на плаж, добре са го измислили, заплатата им върви, те са на плаж. Не знам какво ще направят утре, дали ще влязат в зала, дали ще направят, така че правителството да не може да подаде оставка, може пък да им харесва това правителство, може да искат да ги управлява това правителство още дълго време“, коментира тя.

Още по темата
Според Манолова все пак поведението на опозицията е изключително безотговорно към хората, защото в дневния ред на парламента бяха предвидени важни закони.

Като пример тя посочи измененията в Закона за здравето, които касаят ТЕЛК, ветото на президента върху промените за търговските вериги, промените в Закона за автомобилните превози, с които трябваше да се удължи срокът за касовите апарати в автобусите.

„Това е безотговорно, безпрецедентно, високомерно отношение, хората са ни пратили в парламента, за да решаваме техните проблеми, не за да паразитираме на техен гръб, както в момента правят ГЕРБ“, настоя социалистката.

Според нея, след като „Атака“ решиха, че напускат парламента, изкушението и за ГЕРБ е било твърдо силно и не са могли да преглътнат, че те остават в Народното събрание.

Манолова отрече думите на Цецка Цачева от ГЕРБ, че левицата не си държи на думата.

Тя настоя, че договорката, постигната при президента, е била в пленарната зала да се гласуват консенсусни законопроекти, а вчера от ГЕРБ и ДПС са прокарали измененията в НК, с които БСП не е съгласна.

„Този законопроект мирише на пещерен антикомунизъм, с който ние няма как да се съгласим и ние имаме ясна позиция, че ще направим всичко възможно той да не бъде приет“, обясни Манолова.

Дали може да има избори преди 5 октомври, както беше договорено, е въпрос на споразумение между политическите сили и решение на президента, смята още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, верно ли е, че тая е спала и сминистъра на финансите Чобанов?
83
3
 
9
 
! Отговори
алилиии преди 9 години
зашо сите куманисишески партиики имат вид на ***, некой знае ли, ва!?
82
8
 
13
 
! Отговори
аззз преди 9 години
Тук има много мутренски - тиквенови троливе, разберете , който гласува за ГЕРБ е най - големия родоотстъпник. нали чухте Гарелов '" Бойко бленува триумф върху руйните на България".
81
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая ,,общата,, умира от злоба, че ве1е няма да е зам. председател на НС
80
5
 
7
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 9 години
До Де Голза Костов крадеца който съсипа държавата ли говориш?
79
0
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До БУДА-лаПротестите започнаха по време на управлението на Борисов, това е така. А те възникнаха заради неспособнота или нежеланието, или и двете на всички правителства от 89 г. досега, които не правеха и не правят нищо да решат проблемите на България.
78
9
 
10
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Ами тия наистина ли не знаят защо се самозапалваха хората , ЗАРАДИИИИ БОЙКОООО хората го изгониха с камъни , а той пак иска власт , еееее тоя път ще види Кон боб ядели .
77
11
 
5
 
! Отговори
Гарвана преди 9 години
Ако не беше Бойко банките заминаваха. Затова сега ММ грачи тъй грозно, зловещо.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе!А вие като сте вече 1г. в парламента и в Правителството..голямата работа свършихте?!!Много съвестна тази Манолова!Чак ще ме разплаче.И аха...да ме накара да пусна червена бюлетина...
75
1
 
4
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 9 години
Ами спрете им заплатите, кой получава заплата без да ходи на работа? Ако наистина се плащат заплати без да са работили това си е престъпление и кражба от данъците на народа.
74
6
 
9
 
! Отговори
Де Гол преди 9 години
Ще търсите Костов под дърво и камък, как е възможно да имаш такъв държавник а да избираш мутри мафиоти от Банкя , за това още дълго ще ядете дренки и ще бъдете наи - големите бедняци.
73
2
 
4
 
! Отговори
АNONIMEN преди 9 години
Което куче се е научило да влачи *** отучване няма,мая се е научила да лае като куче срещу месечина и спиране няма .Ритник и гледане на парламент би оправило такива кречетала като нея и червената клика.
72
5
 
5
 
! Отговори
БУДА-ла преди 9 години
Колко лесно се манипулират хората!?...Много бързо забравихте, че Протестите пламнаха под управлението именно на Бойко!Бойко избяга и Орешарски просто понесе Негативите от управлението на Боко!Трябва да си роден преди 1 год, че да не помниш, че протестите са против Бойковото управление! Орешарски просто понесе негативите от Бойковото управление!Оставката е лесна, Орешака успокои страстите, ама пак ще ви писне от Г-н Следващият...Ще се сетите за кого бяха протестите...
71
4
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До ГогоНе Гого, аз не съм ***, простия си ти, защото избираш да те управляват комунистите заедно със "златния пръст" - Сидеров.Като се смяташ за по- умен от голяма част от българите, кажи ми, защо Сидеров бе наречен "златния пръст"? Кой управлява България, явно или не толкова явно , от 89 г. насам? Самозапалванията заради управлението на Борисов ли бяха? Не поддържам нито ГЕРБ, нито която и да е друга партия, просто обичам да мисля. Опитай се да мислиш и ти!
70
2
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
Кое е "ПЕЩЕРЕН" антикомунизъм бе мАЙЧЕ ? Това, че искат да няма давност за комунистическите престъпления! Нали сте БСП, к`во общо имате с БКП та се дърпате? Пременил се Илия ... па в тия!
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Манолова - Министър на отбраната. Да строява там войничетата в карета, кубове и сфери и да ги шляпа по BDSM-овски по задните части. Мисля че това е най-подходящия пост за тази дама с очевиден излишък на енергия.
68
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Костинбродската, не можеш да си зам. в НС! Получи незаслужено този пост и не можа да изкараш целия мандат, както и нелигитимното ви правителство! Спри се вече!
67
6
 
17
 
! Отговори
Трухчев преди 9 години
Давайте ОСРАвка, и МАРШ !!!
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на теб заплатат ти върви, Мая, а ти - на братя Галеви!
65
11
 
11
 
! Отговори
Гого преди 9 години
А така , избирайте пак комунистите - мафиоти от ГЕРБ , и след това ни чакат много самозапалвания, ако изберат пак пожарникаря , то ние ще сме най - простата държава.