ДПС няма да влиза в безпринципна коалиция!

Местан: Страната се нуждае от евроатлантическо управление
Обновена: 28 сеп 2014 19:00 | 28 сеп 2014 18:58, Анисия Иванова
97
ДПС няма да влиза в безпринципна коалиция!
Лютви Местан. Снимка БТА

ДПС не е жадно за власт и преди 3 месеца е показало, че може да жертва власт в името на принципите и в името на националния интерес. Това каза на пресконференция в хотелски комплекс край Момчилград лидерът на ДПС Лютви Местан.

Дори да бъде поканено Движението няма да участва в никаква безпринципна коалиция.

"Свидетели сте на бясна надпревара на всички останали политически сили - кой по-силно няма да се коалира с ДПС.", каза още лидерът на ДПС и допълни, че никак не е изключено след 5 октомври да се окаже, че не по малко важен е въпросът в каква коалиция би участвало и кога ДПС би отказало участие, дори да бъде поканено.

Лютви Местан посочи още една причина, поради която властта не е самоцел за партията - защото има собствена дългосрочна политическа траектория на правата и свободите.

"Ние можем да бъдем изолирани от управлението, но не можем да бъдем изолирани от демократичния политически процес.", каза още Местан, цитиран от БТА.

Той допълни, че превръщането в самоцел на идеята за изолирането на ДПС може да бъде за сметка на стабилността на кое да е управление.

Според него не само през следващия мандат, но и през следващите 8 - 10 години България ще се нуждае от управление с ясен, категоричен евроатлантически профил и то не само като израз, а като реално съдържание на управлението и допълни, че ДПС може да подкрепи с пряко участие или дори ценностно, управление на ясен, категоричен евроатлантически профил.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ДПСизбориЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без ДПС , няма да има етнически проблеми в България !Проблемът е че те изпълняват поръчките на Анкара , да завладеят страната ни !
8
10
 
5
 
! Отговори
Ognjan преди 9 години
Mestan ,Prezident,,,B Borisov ,,,Premiyer na BG tova e formulata ,za 1 godina ste minem zapada
7
5
 
6
 
! Отговори
VIARVASHT преди 9 години
DPC E VKOALICIA S DIAVOLA I GERB.
6
0
 
21
 
! Отговори
Мусала преди 9 години
ДПС предадоха СДС в началото на 90-те. После предадоха царя. Тази година предадоха БСП.Това им е проблема и затова никой не ги иска, а не заради етнически истории. Кой да им предложи коалиция сега?Всъщност, понякога ми се струва, че те сами раздухват етническите истории, за да се оправдават и да се правят на жертва!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчине, ами то коалицията ти Бостан е поредната безпринципна, в която влизаш. Въбще ти си най-безпринципния политик, задено с Мутрата, с когото сте известни че си мените мнението по 5-6 пъти на ден. Сега какво ще ни ограбите, господа слуги на Анкара!
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ДПС няма да влиза в безпринципна коалиция!"ДПС-то като го погледнеш - то то самото си е безпринципна коалиция от *** и турци и българи чуждопоклонници и продажници на България на чужди интереси. Като например интересите и мераците на Турция към българска територия. И да изменят Българската история. Единственния им принцип е да се кланят на Местаноглу и да го следват в лъжите му. Овце на каишка само и само да са против България следващи без мисъл лидера на ДПС-то.
3
2
 
14
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Без ДПС трудно ще има управление. Не е са виновни членовете на ДПС, а продажните политици от всички партии. Няма държавници в страната и още много време ще се оплюваме взаимно и това е добро дошло за политиците и те пак ще са печелившите.
2
0
 
8
 
! Отговори
ДПС преди 9 години
по принцип влиза само в безпринципни коалиции, така че Филолога е прав в същността на неразбираемото му на пръв прочит изказване...
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие ли ?- колко сте подли !И на това се крепите .