Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!

140 афганистанци вече са изведени от България, скоро още 200
200
Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

България ще настоява за потвърждаване ангажимента за прилагане на договореностите с Турция. Това казва министър-председателят в оставка Бойко Борисов при представянето на българската позиция за предстоящото заседание на Европейския съвет.

Пред министрите на редовното заседание на Министерския съвет днес той посочва, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

"Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", коментира Борисов, според стенограмата.

Зам.-вътрешният министър Филип Гунев информира, че "колкото ние успяваме да спрем на границата, горе-долу те също толкова предотвратяват да влязат".

Борисов посочва и че споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани.

"Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони”, подчертава министър-председателят.

Борисов посочва също, че вече 140 афганистански граждани са изведени от България, на други 200 афганистанското посолство подготвя документите за обратното им връщане.

"Така че, на базата на европейското споразумение и след нашия разговор с премиера на Афганистан, на практика всички рискови групи биват извеждани от България. Повтарям – по международно признатия ред, спазвайки всички конвенции, директиви, разпоредби и с абсолютно изведен приоритет спазване на правата на човека", казва министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До отегчен....... Kак се затваря граница бе к.ретен!!! Бил ли си войник изобщо??? Това са хиляди километри, а те са хиляди О.РКИ!!!.............Ти си верно много п.росто парче!!!!!!!!!!!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пускат каквото искат, но ние трябва да сме железни! Крачка назад значи пак робство!
38
5
 
11
 
! Отговори
До Иван преди 7 години
Точно така са мислели и преди 600 години и затова сме паднали под робство!Ти си потенциален предател!Един път паднеш ли на колене пред Ердоган-край , ти си се предал!Днес ще искат това, утре и парче земя!Такива като теб - в затвора!!!
37
7
 
1
 
! Отговори
САМО БСП!!! преди 7 години
САМО БСП!!! БОРИСОВ НЕ ГИ ЗАЩИТАВАЙ!!! НЕКА ГИ ПУСНАТ ВСИЧКИ О.РКИ ДА НАПЪЛНАТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ СИ ПРАВ, НЕ ГИ ЗАЩИТАВАЙ.... ИСКАМО.РКИ В БЪЛГАРИЯ!!!
36
1
 
8
 
! Отговори
отегчен преди 7 години
До ИванМоже да се затвори границата когато има опасност за националната сигурност.Лудите сте вие които лапате като топъл хляб каквото кажат Тиквите...
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган му крои да му окупира държавата, той тръгнал да го защитава.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникален тъпоъгълник е тоя човечец!
33
4
 
10
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До ИванНие не сме ***, но няма да играем хоро под мюезина на Ердоган. Щял да ги пуска. А защо не си ги върне обратно, там отдет са? Саудитска Арабия, Афганистан... или да си ги направи турци! Те са една вяра, и един манталитет и ще се разбират добре. Другото е превръщане на тези хора оръжия за завладяване на Европа. Това няма как да стане.
32
1
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
" Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците! " А де?Че защо УЖ сме в ЕС, като Турция ни помагала?Излиза, че ЕС само ни дои, прилапва по-хубавото, изпраща си *** на нашия пазар, а иначе ни бие един шут по меките части!Та: За какъв *** стоим в ЕС? Или ще ставаме пак вилает на ряз-аните карабини
31
7
 
3
 
! Отговори
БРАВО БОЙКО! преди 7 години
SPQR
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама хайде де ги пуска тия бежанци най-накрая, бе! В България никой няма да остане, всички ще тръгнат към Западна Европа, да се оправят западноевропейците както могат!
29
1
 
18
 
! Отговори
Левски преди 7 години
Наказанието за предателите е само едно!!!!!
28
3
 
7
 
! Отговори
Печената Тиква преди 7 години
Бокич, ще ядеш печена тиква - ама друг път....
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слагай саксията с пампулката
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на Турското робство еничарите са били най-свирепи към българите, дори самите турци се плашили от тях!Браво Боко, само ако те види Левски!!!!!!!
25
1
 
11
 
! Отговори
отегчен преди 7 години
До ИванМи то не задължително ние да ги приемем като ги пуснат.
24
10
 
10
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До Хюго Бос.... Абе г.лупак, ти знаеш ли колко хиляди има в момента в турция бе дървена главо п.роста!!!......Знаеш ли???.......Ако ги пуснат и не направят лагери, знаеш ли какво ще стане бе ЕДНОКЛЕТЪЧЕН!!!........Само глупави пропаганди и плюене от г.лупаци тук!!! Трябва да си гледаме нашите интереси, а те са Турция да ги държи!!! Пуснат ли ги, първо при нас идват!!!! Тогава да те видим, ще изчезнеш от тоя форум...ама много ти знае устата..... *** С Б.ОКЛУЦИТЕ ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
3
 
19
 
! Отговори
Геш кафе преди 7 години
ПРЕДАТЕЛ!!!!!!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
na Борисоф розичката му я торят редовно агите
21
21
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 7 години
БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ПРОТИВ КОМУНИСТИ! БИЙ КОМУНИЗМА БИЙ!