Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!

140 афганистанци вече са изведени от България, скоро още 200
200
Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

България ще настоява за потвърждаване ангажимента за прилагане на договореностите с Турция. Това казва министър-председателят в оставка Бойко Борисов при представянето на българската позиция за предстоящото заседание на Европейския съвет.

Пред министрите на редовното заседание на Министерския съвет днес той посочва, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

"Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", коментира Борисов, според стенограмата.

Зам.-вътрешният министър Филип Гунев информира, че "колкото ние успяваме да спрем на границата, горе-долу те също толкова предотвратяват да влязат".

Борисов посочва и че споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани.

"Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони”, подчертава министър-председателят.

Борисов посочва също, че вече 140 афганистански граждани са изведени от България, на други 200 афганистанското посолство подготвя документите за обратното им връщане.

"Така че, на базата на европейското споразумение и след нашия разговор с премиера на Афганистан, на практика всички рискови групи биват извеждани от България. Повтарям – по международно признатия ред, спазвайки всички конвенции, директиви, разпоредби и с абсолютно изведен приоритет спазване на правата на човека", казва министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИЗМЪТ Е ИЗМИСЛЕН ОТ КРАДЛИВО ПЛЕМЕ
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Муй ептен се е побръкАл! Язък за папите дето са го галИли по тиквето!!!
58
10
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 7 години
WE ALL LIVING IN EUROAMERICA!
57
1
 
18
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Новата коалиция е ясно Герб+Дост+Марешки
56
1
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Вчера се целува с кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и го нарича "моят брат", днес ще защитава Турция ...Тиквата май се готви за посланик в Анкара. :)
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приема бежанци и после им плаща храна, спалня и самолетни билети, че Ердоган не иска да плаща.
54
1
 
17
 
! Отговори
До Иван преди 7 години
И как ще защитаваме интервсите на България? Като срдим наведени на Ердоган? Унгария си била затворила вече граниите. А Борисов къде блееше два мандата? Имаше дпстатъчно втеме и армията да стегне и ограда да направи. Ама по-лесно е да се мазни на турците и да взима процент от турските фирми. Пък сега се сетил държава да спасява.ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
53
1
 
11
 
! Отговори
отегчен преди 7 години
До ИванАбе .диот, ти срещу картечница бягал ли си някога като си ходил войник?
52
0
 
10
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До До ИванНо тогава е бил Кантакузин, уж вяра от нашата. Вярно е, за Борисов, Ердоган е брат. Въпроса е дали за нас е така. Някак си, не ми върви да сравнявам Ердоган с Кантакузин. Първата стъпка е да си оправим държават и възстановим армията. Идва времето на нова световна война и ние трябва да сме на положение. Това няма как да стане с Борисов.
51
0
 
12
 
! Отговори
Реално преди 7 години
POMAGAT,TI,PUSKAT PO 500 VMESTO 1000 NA DEN...
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каквото си е посял, ще си го сърба, никой не е карал запада, да продава оръжие на изтока, на джихадистите, на абсолютните ***, които са готови да заколят всеки, който не им се подчинява, направиха ги по-силни, запалиха тези райони, сега на ви бежанци, търсете сметка на тези, които са виновни за войната, защото сега вие ще плащате последствията, а кой знае каква друга глупост с продажба на оръжие са замислили, която ще ощети страната и Европа, а 10 човека ще стана милиардери.
49
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС И САЩ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ!
48
0
 
9
 
! Отговори
Гербераст преди 7 години
Бурисуф, Бурисуф, Бурисуф.....
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко паша си е валия и бей на служба при турците.
46
4
 
7
 
! Отговори
КАПИТАЛИСТ преди 7 години
БИРИСОВ = КОМУНИСТ!
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Ердоган проблемите му са с Брюксел, не са с нас! Да товари бежанците на самолети и да ги стоварва директно в Брюксел, иначе излиза, че само се репчи на слабаци като нас. И за територии претендираше наскоро, защото мишкуваме, а най-големият мишок е Баце!
44
16
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 7 години
УДРИ, УДРИ КОМУНИЗМА! НОСИ НИ СВОБОДА АМЕРИКА!
43
5
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това да не е да си затвориш вратата в къщи!!! К.ретен!!! Аман от гл.упаци с мнение!!!!!
42
0
 
17
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Борисов, няма как да не защитава турските интереси. В Хитрино, той се избара по-баш либерал и от Доган, кът рече, че "те са негови братя, той е присъствал на сюнетите им и т.н." Да е присъствал на кръщенката на някой от вас? Дали? Ама надали...
41
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН ЗАЩИТАВА ТУРЦИЯ И БОРИСОВ ЗАЩИТАВА ТУРЦИЯНО РУСОФИЛИТЕ ХВАЛЯТ ПУТИН И НЕ ХАРЕСВАТ БОРИСОВ.*** КОМУНИСТИ.