БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник

Оценката му е крайно неадекватна, ядосват се от "Позитано"
5 юли 2019 11:30,
132
БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник
Снимка: Булфото

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

Още по темата
"Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава", пишат в своя позиция социалистите.

Станишев с оценка: С Борисов сме възмъжали през годините

"Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима", се чете в позицията на Изпълнителното бюро на БСП.

Малко по-късно социалистите нападнаха Борисов и в парламента. Той е провален политик и води България към дъното. Самата демографска картина на България показва това нещо, коментира соцдепутатът Стоян Мирчев пред журналисти в НС.

Той се аргументира с това, че "България е на последно място по свобода на медиите и шампион по корупция".

"Вчера тотално унищожиха и държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени в ръцете на олигарсите. Това е поредната крачка към създаване на диктатура и унищожаване на опозицията. Тъй че не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е наложително да се разграничим", продължи Мирчев.

Червеният депутат посочи, че мнението на Станишев си е негово, но е лошо, че до някаква степен в общественото пространство това мнение се обвързва с БСП.

Както е известно, преди ден лидерът на ПЕС похвали премиерът Бойко Борисов, като посочи, че министър-председателят действа не като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов", заяви Станишев.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. "Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!", посочи Борисов. В крайна сметка обаче самият Станишев се отказа от надпреварата, а за председател на ЕП бе избран италианецът Давид-Мария Сасоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая година няма пачанга на Бузлуджа и червените са махмурлии!
36
8
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е как да не е държавник,бе ? Она държавата е негова,он я украдна !Не била негова ! Проста ,комунистическа работа ...
35
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България била в колапс сега ! Погледнете какво става на границата за Гърция.В Турция най-често се чува българска реч от туриси.Всеки из ФБ публикува софри,банкети,дрехи,аксесоари,техника.Вижте по Тракия какви коли хвърчат.Задръствания из София.Цифрови тв с по 100 канала.Това ако е колапс,как се нарича състоянието,когато доларът стигна 3хил.лева.,цените скачаха в деня по два пъти,хората разбиваха мази за ракия и буркани.Цигари ,хляб и улично осветление -няма.Купонна система,неизплащане на заплати
34
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Комунизмът е много вреден за държавата и пречи на държавническото мислене . Долни ***, какво значи там никаква си личност? Както винаги не зачитат личността!
33
18
 
3
 
! Отговори
Лошо Седларов преди 5 години
Лошото е че много хора в България, сред които са и Тиквата и руското недоразумение серГей, получават хонорари в Рубли. И говорят от името на москва.
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще изгоните Нинова бе?
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека на Сорос а именно Кошлуков е новият шеф стар на БНТСорос!
30
1
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
И какво щеше да избереш бе стратег? Уелския принц ли? Ти на колко годинки си и колко,,стратегии" помниш?
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията на олигарсите и корумпираните политици надига вой за корупция и олигарси. Другари, никой не ви вярва вече. Колкото и да се напъвате, народът вече ви показа, че не ви иска.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по ваше време другари,къде беше България? Десетилетия крадохте и това е резултата!
27
4
 
7
 
! Отговори
ако незнаете преди 5 години
Предателя Станишев го купиха още когато опрости 2 милиарда $ на "беден" Ирак(виж БВП Ирак)!Между другото Станиш живее в палат в Швейцария !
26
6
 
3
 
! Отговори
Инакомислещи? преди 5 години
До Гледна точка: Не търпяли икономислещи в БСП. Напротив, но зависи кои. Георги Гергов с дебелия врат, който получи от Бойко 43 милиона лева за една дупка в центъра на ЕВарна, която на никого не е нужна, не го търпят в БСП. Корнелия Нинова си заложи председателското място за да го изключи от ръководството на БСП. Какъв инакомислещ е той? Интересчия първа степен.
25
1
 
19
 
! Отговори
Възрастен преди 5 години
бЪЛГАРИЯ била бедна.А кога ебила богата бе другари? Е това е гьонсуратлък-три пъти да фалираш държавата,девет нули сме смъкнали от парите си при тяхно управление,когато ,,оттатък"получаваха 800 марки,ние получавахме 85 лева.Какво оставиха Виденов и Гечев във хазната?Младите можеда излъжете ,но ние преживелите трите ви банкрута прекрасно помним и знаем какво беше и виждаме какво е сега.Да,днес не е идеално,но е в пъти по добре от ,,недоносчето",което няма да се върне никога!!!
24
2
 
12
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
А сега, Корнелия трябва да разпусне Изпълнителното бюро в БСП! Това е един "орган", който си е "троянският кон" на Бойко. Именно то сложи Сатанишев в евролистата и по този начин ни лиши от желаните от нас, предсрочни парламентарни избори. Цялото Изпълнително бюро, трябва да се разпусне и решенията да се вземат само Корнелия.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да прочете баснята за лисицата и гроздето!
22
0
 
12
 
! Отговори
ироничен преди 5 години
Аххххх, другари комунисти....А преди 1989г. бяхме пред ГДР, Полша Чехословакия, Унгария,Румъния...Оооооо...!!!!Да! Албания се нареждаше след нас. Няма да лъжете, ч. б.!!!!
21
6
 
8
 
! Отговори
Краставите магарета преди 5 години
Бойко и Сергей Станишев се похвалили взаимно. Как да не се сети човек за поговорката: "Краставите магарета през девет баира се подушват".
20
5
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Вчера го избраха в ЦК на БКП(Стоян Мирчев) и вече на абмразурата. Точно такива са нужни на другарката ***, лоялни към партията и нея. Забелязвате ли, че в столетнцата не се търпят инакомислещи, а се толерират изключително и само послушковци!?
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега сме били най-бедните в ЕС.БСП да кажат колко бяхме богати и некорумпирани, когато те управляваха през 1997-***.
18
9
 
7
 
! Отговори
Дивак преди 5 години
Брех, Тикворон се опитва да прилага правилото "Разделяй и владей"! А Мазньорон го определя като държавник. Това е вицът на деня. Ха-ха.