Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходи да раниш бабите!
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава учтива покана и Меркел не е правила. Сами щели да махнат оградата, да набучат по една маслинова турска клонка на пушките и да ги посрещнат 100 хиляди души..
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бабите по селата с 30, 40г. стаж гладуват "бежанците" извадили по 5-10 хил евро за каналджии ги хрантутят без пари.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бежанци, добре дошли!
27
0
 
35
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Моляяя, току що ми бе обяснено, че сме хранили 30 години абсолютно ненужна и неспособна за нищо армия! Простете, но аз така го разбрах!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шоковите гранати са за кyxите ви лeйки!
25
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, призна си, че няма такава държава и българите не го вълнуват освен да плащат за безумуята му. Съсипа я, окраде я и остави разграден двор.
24
1
 
10
 
! Отговори
А защо? преди 4 години
А защо унищижихме противопехотните мини, когато те се използват в такива случаи? Защото тази вещица Даяна искаше да има бежанци и Господ я повози на кола в Париж за това престъпление срещу нормалните хора да се защитават!
23
0
 
33
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Нали беше сигурна оградата бе ?????
22
7
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Toчно така се прави. Като външна граница на ЕС сме длъжни да се съобразяване с съседите ни. Ако някой ще вземе радиално решение това са Германия, Франция, Испания. Ние поддържаме добросъседски отношения!
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако дойдат 50 000 - 100 000на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля."В такъв случай се запасете със сълзотворен газ, водоноски, гумени куршуми и шокови гранати, защото ако оставиш ордите да нахлуят, същото ще ти се случи и на тебе, само че озверялата тълпа ще е от българи и няма да има къде да се скриеш.
20
0
 
21
 
! Отговори
Дам преди 4 години
Това ли измисли сутринта бе Боко,дорде беше у клозета ??
19
0
 
55
 
! Отговори
42 преди 4 години
Значи ни казват по-добре вътрешен хаос в страната, отколкото да стреляме. Българино, помисли си колко ги е еня за нас тия слуги на глобалистите нашите управници.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От София до Банкя ще има палаткови лагери, вероятно.
17
0
 
53
 
! Отговори
Тиквун преди 4 години
До Тиквун, а бе "Аланколу", то не е необходимо да се стреля с шмайзера. Има газ има водни оръжия има несмъртоносен ток за отблъскване има кучета има палки има звуково прогонване има гумени куршуми за отблъскване.По твойта логика ако утре бедна Африка решат да дойдат на по добър климат и на зеленко, трябва да ги посрещаме с пита и мед!Моля ти върви си в Банкя или където искаш и остави други да се оправят.... 10 години управление стига.
16
0
 
35
 
! Отговори
За кво? преди 4 години
Ни е армия като няма да пази границите?
15
0
 
24
 
! Отговори
\m/ преди 4 години
Е, автомати нямат ли охраняващите границата
14
1
 
14
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Тъй тъй Борисов, ти си откривай и режи лентите, пък те анадолците кога плъзнат тогава ще пееш друга песен. Същото като с "бежанците". Кога разбрахме, че ги има и у нас, когато запалиха Балкана и тогава щете не щете трябваше да признаете, че са факт!
13
3
 
33
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Аз виждам нещата така. Световна финансова криза, глад, бежанците наводняват Европа и се почват яко хатентати, като ще се засилят и атентати от страна на неонацисти. Ще стане голямо мазало.
12
3
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Пропуснал си окончанието, но е така