Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам заседанието на министерски съвет-доста са им се надули вратовете и коремите от вируси.Бая карантина ще им трябва
137
1
 
10
 
! Отговори
Костилки от кайсии преди 4 години
Много вирОсолози ей,каквито и атомни физици сте по темата за Белене.От всичко разбира българина,затова сме най-богатата нация!
136
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е нулевият носител. Отиде на Шипка да зарази маса хора, после отиде да зарази Албания. Коя ще е следващата му жертва?
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е война, ПРЕЗИДЕНТА да обявява ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ и да разкарва всичките тези карикатури от телевизиите. Директо в централния софийски затвор под карантина най-добре!
134
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "страшен" вирус е измислица! Става въпрос за нов щам сезонен вирус подобен на грип и то доста слаб. До сега е "страшния" вирус за 3 месеца е убил само 4380 човека в световен мащаб. А за сравнение, "безобидния" грип е убил около 150 000 за същото време.
133
8
 
10
 
! Отговори
Бозо преди 4 години
Спиране да плащаме данъци на Герп докато не уволнят 2/3 от администрацията, която хранят с наши пари в държавата и общините.
132
8
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Правителството съзнателно ни убива, след като не затвориха границите още преди месец!!! Сега ще берем плодовете на "доброволната" карантина на влизащите в Б-я, откъде ли не!!!
131
5
 
15
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
,,хора,, комунисти които скриха за Чернобил по добре да не се обаждат и да критикуват.
130
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова в едно изречение, нарича Кабинета диктаторски, а подкрепата си за Радев оправдава с това, че живеела в демокрация.
129
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРАВА СИ НИНОВА, НИКАКВА ПАНИКА НЕ ТРЯБВА- ЕТО ЗА ТОВА СКРИХТЕ ВЗРИВА В ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА В ЧЕРНОБИЛ, ЗА ТОВА НЕ КАЗВАТЕ КАК СИ РАЗДЕЛИХТЕ БЪЛГАРИЯ И ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ТРАНСИМПЕКС...ДА НЯМА ПАНИКА, НЕ ЗА НЕЩО ДРУГО- ЧЕРВЕНИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, МИЛИОНЕРИ, НО СОЦИАЛИСТИ СТЕ ВИНАГИ ПРАВИ.
128
2
 
21
 
! Отговори
Г преди 4 години
Не ви е срам да говорите така! На ***, ако не му е под носа не го признава за съществуващо! Вие наясно ли сте какво става по целият свят, бе, ей, ограничени в собствената си колибка и невиждащи нищо по-далеч индивиди такива? Наясно ли сте какво означава вирус, който се разпространява лесно като грип със смъртност 3%? Наясно ли сте, че ако се заразят 1млрд човека това са 30 милиона души, които ще загубят живота си? Наясно ли сте, че медиите всъщност доста смекчават ситуацията? Просто думи нямам
127
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може този вирус изобщо не съществува и всичко да е пропаганда с предварително замислена манипулация на пазарите и икономиките. все пак говорим трилиони долари потенциални печалби и всичко може да се очаква. Всички говорят че има болни тук и там но реално май никой не ги е виждал и не знаем кои. А жертвите са все възрастни и болни хора.
126
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що и обръщате внимание на тая ***?
125
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са жалки.
124
4
 
16
 
! Отговори
до троловете преди 4 години
Голяма активизация на ***?!Да ви напомня: Китай, Италия.Вижте какви са мерките там и си направете сметка за какво става въпрос.Ние даже няма да можем да реагираме.
123
5
 
9
 
! Отговори
Успехите на герб преди 4 години
Суровият петрол се срива, ние оставаме със стабилно високи цени. Действително няма по-ярък и прецизен измерител на равнището на плененост на държавата от олигархични интереси, на тотално господство на грандкорупцията от откъсването на вътрешния пазар на горивата от тенденциите на глобалния пазар. България де факто е извън този пазар.Цените на бензиноколонките у нас отдавна не отразяват динамиката в цените на суровия петрол. Те де факто са същите, както бяха, когато суровият петрол струваше над 70 долара за барел. А вчера беше наполовина!?
122
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организациина дебелогъзата мисирка и дай писма да пише :) Напиши писмо и на *** *** *** - нали ходи на икономически форум с Путин :)
121
1
 
19
 
! Отговори
FXxxx преди 4 години
Как ше преувеличава, Вие в ред ли сте бе, колко хора измират преувеличавал бил
120
1
 
12
 
! Отговори
Морисън преди 4 години
Бил обикновен грип.Тва като вирусолог лекар биолог или какъв го твърдиш да не би да си икономист щом банки намесваш.Най големият мор за Бг е когато скапаха образованието няма надежда за тука.
119
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 119Ами то и в Плевен и в Габрово не се знае от кого са се заразили, и това е страшното защото и 6-мата установени, не са пътували извън страната, което ще рече че заразата е тук от поне 2 седмици, а най-притеснителното според мен е че според официаланите данни от над 100 контактни изследвани няма нито един заразен, което е някак си невъзможно и ме навежда на мисълта, че или ни лъжат или нещо не правят както трябва