Станишев зове за икономически антикризисен щаб

25% от българите са станали по-бедни през този месец и половина
4 май 2020 11:22,
53
Станишев зове за икономически антикризисен щаб
Снимка: БГНЕС

Според проучвания на Alpha research 25% от българите за този месец и половина рязко са обеднели. Друг значителен процент има намаляване на доходите. Един от големите резултати на тази криза е не физическото социално дистанциране, а неравенството, което нараства и отговорност на държавата да хвърли всички усилия, за да промени това. Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев по Нова тв.

Още по темата

"В здравен аспект мерките на правителството срещу коронавируса бяха успешни и това личи по броя на заразените хора. Социалното дистанциране и другите медицински мерки дават своя ефект. В сравнение с другите европейски страни, виждаме, че сме доста по-добре. Големият въпрос е икономическите и социалните мерки, защото за тях няма достатъчно ясна комуникация от страна правителството", заяви Станишев.

Той посочи, че е ограничен броят на фирмите, които могат да ползват мярката „60/40“. По думите му трябва да се мисли много сериозно за истински икономически антикризисен щаб, защото след месец и половина са нанесени много тежки следи върху икономиката, особено върху малките и средните фирми.

"Трябва да се мисли за излизане от тази ситуация, тъй като вече има хоризонт за разхлабване на мерките и връщане към един що-годе нормален икономически живот. Това изисква много широка дискусия, най-вече в парламента, и национално съгласие. Моето впечатление е, че когато има криза от този мащаб, хората очакват политиците да се разбират в името на националните интереси", подчерта президентът на ПЕС.

Той добави, че правителството трябва да направи много повече, за да постигне това съгласие и да привлече всички възможни експерти, за да види икономическите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
5
 
! Отговори
OGUN DA VI GORI преди 4 години
VSICHKI KOITO SA NA SNIMKATA SA ZA RAZTREL
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът без никакъв трудов стаж и издигнат на отговорна работа по партийна линия и от уважиние към баща му . Има заслуги за напускане на много редови членове на партийната организация и недалновидно управление . Нека си стои там където му е добре и да не дразни хората със своето благополучие . Ние ще се оправим и без неговите съвети . Една шепа българи сме , но се делим на 99 партии .Когато те се забранят със закон , тогава ще се оправим .Разделяй и владей , там е истината за положението ни .
24
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев беше май-донрият премиер!
23
2
 
4
 
! Отговори
папарак преди 4 години
Като чета коментарите в по-голямата им част си мисля, че такива хора избират такъв да ги ръководи. Нямам предвид Сергей Станишев.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя съсел как не го срам да се появява пред хората?
21
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Да попитам червения ***. Абе Елена Милиончева още ли бори корупцията от Брюксел :))))))))))))))))))))))))))Боко в пандизчия щеше да го прави :)))))))))))))))))))))))))
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя показното за кражба и идва дапродължи делото под друг флаг.Евросъюза,фондове,кредити -сеизмерват в милиарди.Не е за изпускане.На ход е мисирек.Но... ,той си плаща.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дядо от селоСтанишев и национална отговорност. Хахахахахах. По времето на тоя ни продадоха на рашките с договорите за газа.
18
3
 
14
 
! Отговори
Много огладнели преди 4 години
Комунистите искат да се включат по някакъв начин в управлението ! С избори не могат, и служебно правителство няма да има , остава - комитети и щабове .....
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Христо ХристовА член 164 на Германската Конституция КАГДА?
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, и тоз изпълзял от дупката, в която се беше натирил години наред. Ще печелим политически дивиденти сега.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз хубавец от къде пак се пръкна? Гешев, къде си бе?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До vladyБойко е и Академик по комунистическа психология, затова млати БСП на всички избори.:)))
13
5
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
До ЕТО ГО БЕЕЦ. това си е чист европейски подхоз.Неслучайно е шеф на европейските социалдемократи - като онези дет управляват в швеция, дет са коалиция в германия, дет са в коалиция в белгия...
12
3
 
13
 
! Отговори
ЕТО ГО ,БЕЕЕЕ.... преди 4 години
..пак " БРАТСКИЯ РУСКИ И *** ОПИТ"....в отнемането на парите на народа!ЛЮБОВНИЦАТА МИЛИОНЧЕВА , ОТНОВО Е НА ПЪРВА ЛИНИЯ ДО СЪРГЕЙ...ХА,ХА,ХААААА...А , ДО ДНЕС СИ ТРАЕШЕ , КАТО ПРЪДНЯ В ГЪРНЕ.
11
10
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До АнонименД-р. Станишев е сериозен учен историк с важни изследвания върху руската история. Д-р. Борисов е експерт по маркучите - изследвал е как се разгъва маркуча и как се откриват и отстраняват неизправности.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, тия червени вредители само ги активират от партията майка и от голямата северна страна да се излитат. Станишев, тебе те видяхме, че си некадърен, ОСОБЕНО по отношение на икономическата политика. Такъв "щаб" има. В България му се казва "Правителство/ МИ". Сега, това че БСП докато управляваше се ръководеше от икономически щабове в Москва, не означава, че трябва да се подравняваме по вашето мислене.
9
1
 
14
 
! Отговори
Лютвито преди 4 години
Още потръпвам кат се сетя как се прегръщах и целувах с тоя оланин на Орлов мост. *** иначе е много страстен. Завиждам на ***....
8
3
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Ооооо това Офшорното ленче ли е ... Гешев май нещо я позабрави, а тя милата още ли плюе България в Европарламентата за нарушените права на журналистите ... На тези журналисти дето пускаха фейкове за радиоактивна вода в Хасково и за Вили и острови в Испания и Гърция, но забравиха да споменат за своите Вили за гости в с.Велика и за едни Вирджински острови ... На тези журналисти дато ходеха да правят хвалебствени филми за Донбаските сепаратисти, когато целият свят беше настръхнал с/у тях ... !!!
7
2
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
НОВИЯ "ЩАБ"---ЩЕ ВЪВЕЖДА ПЛАНОВО РАЗДАВАНЕ НА ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА НА "НАШИ ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ"!/...сиреч --нашите парички .../Е , ТЕ ТУКА КОМУНИСТИТЕ СА ... "най-силни"..!В ПОДЯЛБАТА НА "ПАРИТЕ НА НАРОДА"!ТЕ ТОЧНО ЗАТОВА СА СЪЗДАДЕНИ , КАТО "ПАРТИЯ" --" ДА СИ ГУШНАТ И ПОДЕЛЯТ ПАРИТЕ НИ" !