След като шестима напуснаха: Защо БСП се разцепи?

Румен Радев не е дал заявки за създаване на политически проект
Обновена: 1 окт 2020 05:55 | 30 сеп 2020 22:52, Нели Христова
63

Шестимата народни представители, решили да напуснат БСП, заеха новите си места като независими депутати. Лидерът на левицата Корнелия Нинова поиска те да освободят депутатските банки. Задълбочава ли се разцеплението в БСП?

"Излязохме с позиция, Нинова изрази становището на много организации. Това е естествена реакция и не виждам особена драма. Колегите са избрали свой път. Ако бяха част от Националния съвет, вероятно нямаше да направят тази крачка", каза за "Денят ON AIR" депутатът от левицата Веска Ненчева.

Според нея БСП е заела твърди позиции в политиката и прекият вот на лидер в левицата е показал нейните модернизиране и демократичност.

"Дългогодишни наши партийни членове, отивайки пред урните, чисто емоционално подхождат, защото някой за пръв път търси мнението им. Това доказа демократичността в партията. При толкова категорични цифри, за каква нелегитимност на избора можем да говорим", обясни Ненчева.

По думите ѝ не може да се твърди, че БСП иска да излезе от ПЕС, тъй като левицата има последователност по позициите в рамките на идеологията на социализма.

"Най-лесно е бягането и обвинението, но не мога да го приема. Не се притесняваме, по-скоро групата на БСП в парламента става по-консолидирана и с повече възможности да работи по поставените въпроси. Заяждането на дребно понякога пречеше по някои от въпросите", подчерта депутатът от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tя добави, че президентът Румен Радев не е дал заявки за създаване на политически проект, така че от БСП нямат притеснения в този аспект.

"Когато в този доклад на ЕК вървят текстове, които са изговорени, написани, прокламирани от БСП в продължение на 4 години, не може да е удовлетворяващо за нас, защото това не е добре за държавата. Направихме 5 вота на недоверие. Опозицията това може да направи и това е силата ни като опозиционна партия - да дадем началните стъпки към това, което всички виждат", посочи Веска Ненчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 години
БСП имат 7 правителства от 89 та 2 на Луканов 2 правителства други на Димитър Попов,Любен Беров, Правителство на Виденов, Правителство на Станишев,Орешарски общо 7 за последните години от 89 та за тия 7 правителства винаги са провал и фалит ДПС пък са били и те в 10 правителства последните 11 години с ГЕРБ управляват всички партии са провалени трябва нова партия пълна с хора на 30 или 40 години които не са били в политиката
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото видяха как Цветанов се раздели с ГЕРБ. Те бяха едно семейство от еднополов европейски брак Борисов-Цветанов.Децата им останаха при майкобаща им.
12
1
 
13
 
! Отговори
Недоразумение преди 4 години
Какво недоразумение, какъв елементарен популизъм, Корнела 2....то явно всички са от един калъп...
11
1
 
14
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
Логино. След всичките им боричкания.Като няма пари в едно семейство...започват караници
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Развеждат се,събират се...червени панаири!И всичко е за власт и пари!
9
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото правителството прави мръсотия на БСП и левите,искат да отцепят хора от БСП ,да отцепят и русофилите на Малинов и заедно с царя и мощни икономически групировки да направят партия.Искаме БСП да управлява,когато БСП управляваха,нямаше терор над населението и страх в страната,ЕНП е проклятието на България!
8
1
 
12
 
! Отговори
Свободна тв преди 4 години
Правят място за сценаристите на слави. За Тошко,Камен,и Крум тези дни!!
7
4
 
16
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
6
3
 
22
 
! Отговори
999 преди 4 години
Изглеждат много безлични и подхлъзнати тия около водачката. Хората с характер не могат да я понасят тая руска маша в пола.
5
3
 
18
 
! Отговори
Майна преди 4 години
Само 6 са нормалните в тая партия. И какво БСП са като правят 50 ти Конгрес??? Значи, това са конгресите на БКП!!! ИМЕТО СМЕНИЛИ, А БРОЕНЕТО НА КОНГРЕСИТЕ - НЕ. Таааа.....Друга ли е тая партия или си е същото БСП?? Риторичен въпрос.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай!Много удърте и взе та бунадяса тая партия.
3
3
 
12
 
! Отговори
О хо хо преди 4 години
Я бързо да ги опаковат добре и право в язовир " Копринка" или да ги изправят до стената !!!! Какво е това лично мнение??? Няма човек - няма проблем!!! Придъпжайте се към класиците!!!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕС значи социалдемокрация, не социализъм, бе другарко.Поне си признава,за първи път членове били питани за мнението им.Трагедия.И тия искат пак да дойдат на власт.
1
9
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
БСП се...разделила с 6...разединители;амчи от туй по...хубаво,здраве му кажи.