СДС на 31 години: Надяваме се да сме извънпарламентарна сила за кратко

Какви ценности изповядва партията?
8 дек 2020 22:40, Нели Христова
35

Съюзът на демократичните сили навърши 31 години. Какво ще отстоява СДС в 45-ото Народно събрание?

"31 години е една зряла политическа възраст. Съюзът има роля в политическите среди и ще се постараем да го покажем", каза в "Денят ON AIR" зам.-председателят на партията и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

По думите му в българската политика СДС има много важна роля.

"Бяхме политическата сила, която даде посока да бъдем част от обединена Европа, да пътуваме свободно, да освободим предприемаческия дух. Имаме, разбира се, неуспехи и провали. Това е една обща сплав. Надявам се, че това, че сме извънпарламентарна сила ще е за кратко", заяви политикът пред Bulgaria ON AIR.

"Повече от 10 г. изповядваме ценностите, които да дадат на малкия и средния бизнес възможност да стане по-силен. Надявам се СДС да има депутати, достатъчни за парламентарна група. Политическият пъзел се реди от българските граждани", заяви още събеседникът.

Кабаиванов подчерта, че ако общинските болници са били закрити, първият удар на пандемията от Ковид би бил поет трудно само от останалите.

"Хората умишлено не ходят на прегледи, за да не се заразят. Ще ми се един месец по-рано да бяха въведени мерките, които имаме сега", каза още той.

Според него анализът на "сините" показва, че сами трудно биха преминали 4% бариера и си партнират с ГЕРБ въпреки различията.

"Имаме различия в политиката на доходите, енергийната политика, децентрализацията. Тя трябва да бъде ускорена, за да се справя държавата с проблемите, които изникват всеки ден. Държим на нашите принципи - те са на европейската десница", допълни кметът на Карлово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво сдс говори тоя, половината се въртят около Маяма, а другата половина направо пристана на тиквата.Смешници
7
3
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
СДС участници в голямото разграбване и приватизация. Търсеха едно бързо забогатяване след 1989-та година и взеха каквото можаха. Костов е за разпъване на кръс, но нега Бог да го съди.
6
3
 
12
 
! Отговори
СДС фен преди 3 години
Костов разби сдс-то, а дсб-то го довърши. Стигнахме дотам ДСБ да гласува за кандидата на комунистите - Майчето Манолова, от това по-голямо падение - здраве му кажи!
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС предава живота на всички българи. Хората им гласуваха огромно доверие, което не заслужаваха. Властта ги заслепи и започнаха да грабят народа. Борнови книжки, приватизация, дефиниция, разграбване на народа и всичко построено за народа.
4
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Другарите посинели комунисти искат реабилитиране?Другари сини и червени,още герберунгели,80 години ви стигат.Не ви е мястото в България.Амин!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека да почива в мир съюзът на демократичните сили!за мъртвец или добро или нищо!
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои бяхте вие?
1
3
 
20
 
! Отговори
СЪД преди 3 години
ГИЛОТИНА за СДС .