Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Премиерът посочи три основни приоритета на правителството си
14 дек 2021 10:31, Нели Христова
1104

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище. Това обяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

"Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата", заяви Петков.

"Уважаеми студенти, млади учени, бизнес лидери, граждански организации, депутати, министри и политици", започна първата си публична реч като премиер Петков. Той заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнес лидерите да работят с младите учени.

"Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси. "Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година", каза Петков.

Петков посочи три основни приоритета на правителството си

Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., каза премиерът.

Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача, е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
875
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това недоразумение, което се вихри в нс, ще ни излезе през носа!
874
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахха, е ся цар Киро ще ви оправи, .....ъъъъ ваксинира :)))))))))))))))) А честито на всички дето си го избраха :)))))))))))))))))))))))))))))))
873
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни принудят всички да гласуваме за Възраждане!С цената на всичко,няма да се бодем против волята си
872
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо,Къде се намира този?Какво си повярва-работодателя му народа не е съгласен с принудителна ваксинация,добавете инфлация,растящи цени и увеличение да осигуровки-тази са пътници.С машини ,без машини другия път и в парламента няма да влязат,ако продължават в този дух
871
0
 
20
 
! Отговори
S преди 2 години
Бог да Ви съди според делата Ви!
870
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 995 за Кирчо заклеването в конституцията не е нещо важно
869
1
 
4
 
! Отговори
Хей Д.ИВАНОВА преди 2 години
некрологаТиСтърчи от джоба.....бий си камшика в кУмсОмолск на аМур, там ще имаш повече "избор".
868
0
 
7
 
! Отговори
кирчУ канадскУтУ преди 2 години
успя ли да свърже две сентенции в едно изречение?
867
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков: Днес въвеждане задължителна ваксинация, а утре - подписваме Истанбулската Конвенция. Да ни е честито, граждани.
866
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо за това ли дойде на власт? Да ни нахакаш зелените сертификати? Я, марш в Канада!
865
2
 
21
 
! Отговори
До 933 преди 2 години
" Странно при толкова много уж "читави" юристи,как не се намери един,който да обжалва този "сертификат" пред съда???И това при положение,че има толкова много пороци???На всички ли са им стегнали каишката? " ВСЯКА ЗАПОВЕД, която бива атакувана в съда бива променяна от МЗ и съда връща жалбите без решение, с мотив, че няма правен интерес. Организациите, гражданите и адвокатите не спят, но механизма е такъв, че си остава глас в пустиня!
864
0
 
46
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ВЧЕРА СЕ ЗАКЛЕХТЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ВАШИЯТ РАБОТОДАТЕЛ-НАРОДА !!! МОЕТО ЗДРАВЕ,МОЯТА ВОЛЯ,МОЯТ ИЗБОР И МОЯТ ЖИВОТ НЕ ВИ ПРИНАДЛЕЖИ И НЕ МОЖЕ ДА МЕ ЗАДЪЛЖАВАТЕ ДА УЧАСТВАМ В МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ ! НАСИЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА !
863
0
 
21
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ВЧЕРА СЕ ЗАКЛЕХТЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ВАШИЯТ РАБОТОДАТЕЛ-НАРОДА !!! МОЕТО ЗДРАВЕ,МОЯТА ВОЛЯ,МОЯТ ИЗБОР И МОЯТ ЖИВОТ НЕ ВИ ПРИНАДЛЕЖИ И НЕ МОЖЕ ДА МЕ ЗАДЪЛЖАВАТЕ ДА УЧАСТВАМ В МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ ! НАСИЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА !
862
0
 
41
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Мда, неолибералните глобалисти почват да изпълняват заповедите на глобалните предатори. И сега както казват, че ваксините ще са доброволни, така ще накарат бизнеса да изисква ваксиниран персонал...иначе глоби. Кой ще плаща обещетение при страничен ефект или смърт от ваксина не става ясно...Когато масово хората навсякъде протестират, а медиите-слуги не отразяват...Когато масово ваксинираните пренасят вируса, а неваксинираните се демонизират... когато науката се продаде за стотинки...когато на лек
861
0
 
29
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 години
Уважаеми КИРИЛ ПЕТКОВ, г-н министър-председател НАСИЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА !!!
860
0
 
19
 
! Отговори
Ех, Иване, Иване преди 2 години
До Бай Иван"Сега ме е яд че гласувах за теб нещ. Асник такъв. Защо не ги говореше тези неща предизборно и щеше да си стоиш на дъното под 4%.напълно Разочарован съм още от самото начало."=/=/Ако те познавах, бай Иване, щях да дойда да ти забия един, макар,че съм жена. Ти вчерашно хлапе без жизнен опит ли си, не му ли видя лъжливата физиономия.Заради такива като теб сега всички патим и тепърва ще става много по-зле.Излезте сега и го сваляйте които сте гласували за него
859
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тоньо от Сухаче"Днес ми потвърдиха,че Петков е син на баща цuranun. Отвращавам се.Искам си комунизмът,а не тия капиталисти ***. Това вече е прекалено."=/=/То по физиономията му личи и без потвърждение.
858
0
 
23
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
Пхахха а аз очаквах нов премиер с топки и промяна. Честито на тези, които гласуваха за поредния клоун и радевист. 32 години бкп отново дърпа конците.
857
2
 
43
 
! Отговори
Светата Инквизиция преди 2 години
Ловът на вещици започна! Този парашутист, къде си мсли, че се намира? Ти си Public Servant и ще изпълняваш волята на народа - а тя е, че 80 % не искат ваксинация! Много логично и нАучно е - щом всички правят така, значи и ние трябва. Знаем истинската причина - ще ви спрат кранчето, нали? Ти си пътник, само посмей да направиш ваксинацията задължителна и сме на улицата! Инфлацията *** на вратата, догодина не искам да си представям какви ще са цените, тоя се загрижил да ни боде..
856
2
 
18
 
! Отговори
Ми да преди 2 години
Тебе трябва дте ваксинират поне 5-6 пъти, да ти дойде акълът в главата !