Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Премиерът посочи три основни приоритета на правителството си
14 дек 2021 10:31, Нели Христова
1104

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище. Това обяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

"Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата", заяви Петков.

"Уважаеми студенти, млади учени, бизнес лидери, граждански организации, депутати, министри и политици", започна първата си публична реч като премиер Петков. Той заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнес лидерите да работят с младите учени.

"Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси. "Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година", каза Петков.

Петков посочи три основни приоритета на правителството си

Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., каза премиерът.

Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача, е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
855
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера спря корупцията :) Днеска вдигна нивото на ваксинацията :) Тоз е уникален лъжец!
854
11
 
12
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Какви са гаранциите че при ГЕРБ нямаше да се случи същото? Народът помни издевателствата на НОЩ и генерала с черния мундир. Гербаджиите се боцкаха демонстративно пред камерите. Там са Балтов и Кантарджиев, които са резиденти на Бигфарма в България, като Балтов крадеше милиони с фалшиви Ковид пътеки. Въпреки това измамата която беше извършена от Радев и екипа му е изключително гнусна и брутална. Поражда гняв в широките маси, а на хората включително и ваксинираните целия този цирк започна да писва
853
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 983 "Гласоподавателите никога няма да простят и да забравят това." Мхм. Както гласоподавателите не забравиха, че комунистите ги ограбиха на няколко пъти до шушка само през последните 25 години и си ги докараха пак да ги управляват.
852
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Слави Трифонов и Корнелия Нинова не се опънат на въвеждането на зелен сертификат в държавата администрация, те автоматично стават политически трупове. Гласоподавателите никога няма да простят и да забравят това. Ще последват съдбата на Иван Костов. Явно цената да си траят е наистина много, много висока и достатъчна да осигури старините им.
851
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Галин Костов Ами, не е "изведнъж" и нормалните ви предупреждавахме, че ДС ви използва да крещите "тикви" и "гербери", но нямаше кой да слуша. И сега ПАК ви казваме, че ще ви използват, за да докарат Възраждане на власт, след което ще стане пак същото. Гледайте след следващите избори да не сте пак "изненадани". Както са казали хората: един път излъган, срам за лъжеца, два пъти излъган, срам за излъгания. Вие вече сте на 3тия опит и идва четвърти.
850
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Херо и Урсула са поставили задача и той мисли,че народът безропотно ще приеме това.А Слави и Корнела какво мислят по въпроса,това съгласувано ли е с тях????Защото ако са ЗА,на следващите избори няма да са в парламента,гаранция.А такива ще има скоро,ако Кирчо принуди народа
849
1
 
30
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Свидетели сме на подмяна на вота на избирателите. Румен Радев генерираше антиваксърския вот. Флиртуваше с 3/4 от гражданите на тази тема. Правеше изказвания като онова на Шипка. Не обяви че е ваксиниран до последно. Неговият министър на здравеопазването Кацаров бавеше до последно въвеждането на сертификата. Включи в него тези с антитела, което разгневи евро бюрократите. По време на кампанията Кирил Петков дума не обели по темата с ваксините и сертификатите ...и изведнъж ново 20.
848
0
 
27
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 2 години
"Моята първа заповед"вика .Няма твоя заповед другарчо , заповедта я дава твоята началничка на Козяк 16. Ваксинация ще има и като стигнем 50 % дори дори магазина ще искат смешното сертификатче ,а от там насетне всеки ще се бодне за да може да си купи хляб и други нужни продукти ,а не за да се пази от изпуснатия вирус! Първа втора , трета ,четвърта, пета ,шеста , седма..... го// ве ///.. дата трябва са се отбележат и документират.Не вярваш на властта забрана да излизаш , не се бодешзабрана за лечение , храна и други удобства.Критиката ще е забранена защото има наказание за нея !
847
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само правото на труд утре ще искат имотите на неваксинираните
846
3
 
34
 
! Отговори
яаожгт преди 2 години
А между другото Англия официално призна,че с Пфайзер са подписали споразумение за забрана за дела срещу тях в случай на нежелани ефекти.
845
0
 
15
 
! Отговори
ьяаожгт преди 2 години
МЗ писало,че ваксините не чипирали.Това ние много го добре го знаем,но много интересни факти за спечелените дела срещу Пфайзер има,основно на чужди езици,но има и на български-40 броя,осъдени са да платят над 6 милиарда по тях-за некоректни търговски политики меко казано-употреба на техни лекарсства без одобрение,за корупция,за експерименти с африканчета в Нигерия,корупция и използване на хората за опитни мишки.Киро какво ще каже по въпроса,а врачките-"математиц", дори ж.урналята траят яснозащо
844
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо,Кирчо и Херо Мустафа и Урсула няма да те спасят като те залее народния гняв,само стой,та гледай.Принудителна ваксинация,растящи цени на ток,газ,храни,огромна инфлация.Аа да,да не забравим и Македония и това,че няма да ти бъде простено да предадеш историята ни и да се съгласиш с това,което искат от нас.Тежка ти е задачката,желанията на шефовете ти не съвпадат грам с желанието на народа.Столът ти ще се заклати много скоро
843
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ви юмруче истински, халал да ви е.
842
1
 
11
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
Нещо не става както искахме. Тоя ни мога и май е с Борисов и Доган. Не му вярвам веч.
841
9
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Това са празни приказки.Ако направят томбола със сериозни награди-апартаменти,автомобили,парични награди по 50000 и 100000 лева и един неваксиниран няма да остане.Ама те се стискат.Помните ли Симеон Втори как дойде на власт-направи избори с томбола и награди.Ама днешните се стискат.Затова се провали Слави-нито бенда свири,нито балета танцува,нито артистите видяхме.Ако не черпят нема да се ваксинираме!
840
1
 
29
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Оставка!
839
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е изборите свършиха и може да се изкара сопата това, което сега се опитват да направят е края на пролетта сега ще го правят ако никой не го е разбрал не след дълго ваксинацията ще е задължителна. Войната между политиците струваше на народа ни освен 400-500 милиона лева и около 15 000 мъртви починали заради егото на политиците ни....
838
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да оставите хората на спокойствите. Такива като този са за ***.
837
2
 
42
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Със това напъване за ваксинация няма да изкараш цял мандат. Сега ме е яд че гласувах за теб нещ. Асник такъв. Защо не ги говореше тези неща предизборно и щеше да си стоиш на дъното под 4%.напълно Разочарован съм още от самото начало.
836
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире ,голям залък лaпни,голяма дума не казвай!