Държавата помогнала на бизнеса и хората с 4 млрд. лв. за 3 месеца

Нинова се похвали, че кабинетът спрял спекулата
173
Държавата помогнала на бизнеса и хората с 4 млрд. лв. за 3 месеца
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Корнелия Нинова съобщи, че държавата е помогнала на бизнеса и на домакинствата с 4 млрд. лв. за три месеца и половина.

"Още от миналата година, подготвяйки бюджета и мерките, с които да подпомогнем бизнеса и домакинствата, направихме няколко неща – мораториумът върху цените на тока и парно, той изтече и цените днес не са с драстичен скок. Съмнява ли се някой, че тази мярка помогна на домакинствата да преодолеят първите три най-тежки месеци от годината", коментира тя в отговор на въпрос на депутата от ДПС Петър Чобанов, който отсече, че инфлацията вече е двуцифрена и ще продължи да расте, а към момента не се вижда стратегия на правителството за овладяване на ценовия натиск за подпомагане на хората и бизнеса, за да не продължи инфлацията.

Нинова припомни, че днес помощта за ток за фирмите е 300 лева за мегаватач.

"Мярката 60:40 помогна на много фирми и работници и продължава и сега. Борбата със спекулата даде резултат, защото само за 24 часа скокът на цените на бензина и тока спря", каза тя.

Вицето припомни, че от днес влизат и редица мерки, за които в бюджета са заделени 20 милиарда лева като скок на минималната заплата, на майчинството, на детските надбавки, на ваучерите за храна, субсидиране на общините, безплатни детски градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
5
 
! Отговори
Рубли ?! преди 2 години
Като стане след няколко месеца 1 рубла 3 евро...тогава ще усетим...
108
0
 
10
 
! Отговори
Мухахахахахахахахаха преди 2 години
Нищо не съм усетил , освен че яко затъваме , ток социални наеми...заплати ...и като тегля чертата...аз съм на минус !!!
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 млрд откраднаха от Промяната декември месец сега още 4 млрд. Явно затова беше ежедневното опикаване на Орлов мост.
106
0
 
9
 
! Отговори
Значи 4 млрд. !? преди 2 години
Еха а. Голяма лапаница е паднало. И все за горкият "бизнес" и "нашите" хора. Интересно при толкова средства, колко от тях стигнаха до нормалните (работещите) хора ? Или всичко отиде за подмяна на Ролс Ройси и Ламборджини, нови яхти и хасиенди в Гърция ?!
105
0
 
13
 
! Отговори
ТЕГЛИХТЕ ДЪЛГ!!!!!! преди 2 години
НЕ сте помогнали с нищо!!На практика, ние-данъкоплатците САМИ си плащаме за сегашната криза, само че с пари,които ще изплащаме десетки години напред, ние, децата и внуците ни!!Това правителство е срам за България - откакто са дошли, теглят дълг след дълг!Само че така всеки може-дори и най-некадърния,завършил средно..От хора и бизнесмени с огромни претенции за Харвардски дипломи, се очаква мноооого повече - съживяване на икономиката, спиране на спекулата, спиране на корупцияте,А НЕ на спецсъда!!!
104
0
 
2
 
! Отговори
Йоаким преди 2 години
60 000 урки дневно ни струват 2 400000 лева,пенсионерите ни 300 000,са още на 300 лева месечно!90 000000 за работили 40 години и 72 000 000 за туристи,вече и с платени здравни!Де е Киро,на кирия!
103
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нищо не ми е помогнал, даже напротив, само ми взимат и ме тормозят и притесняват!Ако не вярвате, мога да Ви покажа всичките си сметки!
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КЪМ МАКЕДОНИЯ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА,ЗА ДА ЗАМАЖАТ ОГРОМНИТЕ ДЪЛГОВЕ,КОИТО ТРУПАМЕ,ЛИПСАТА НА ИКОНОМИКА,СПРЕНИТЕ ЕВРОСРЕДСТВА И ЗАТОВА,ЧЕ ОЩЕ НЯМАМЕ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ...ПРОСТО СМЕ НА ДЪНОТО И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА КОПАЕМ ОЩЕ НА ДОЛУ!
101
0
 
7
 
! Отговори
1априлска от Нинова преди 2 години
Кабинетът спря спекулата !
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората живеят прекрасно! Има за всички храна и ресторанти, по хотелите няма места! А до имот не можеш да се доредиш!
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Помощ ли ?ЗАТОВА ШУМЕН ОТ 120 ХИЛЯДЕН ГРАД ПАДНА НА 70 ХИЛЯДИ...ПОЛОВИНАТА ГРАД СЕ ИЗНЕСЕ.ЦЕНТЪРА Е ПРАЗЕН...НЕ САМО ШУМЕН НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА...ТАЗИ ПОМОЩ Е НАЛИВАНЕ НА СРЕДСТВА В БЕЗДЪННА КАЦА...МНОГО БИЗНЕСИ ИМАТ ОГРОМНИ РАЗХОДИ И МИЖАВИ ПОЧТИ НИКАКВИ ПРИХОДИ...ЗАТЪВАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ТЕЗИ "ПОМОЩИ"
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С вашите пари помагат на БКП бандитите бизнесмени докато вие фалирате.... после вие ще сте роби и ще си броите стотинките, а партийните велможи ше ви експлотират
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече имаме промяна! Живеем по-хубаво! Благодарим на БСП, ПП и на Слави! Вече всичко е по- прозрачно! Благодарим на Христо Иванов, когото впрочем поддържаш преди да започне промяната!
96
0
 
3
 
! Отговори
Кунчууууу преди 2 години
Добре, само да попитам. Вече като няма Ковид пропаганда, аз с к'во ще се храня ? Не искам да остана безработен.
95
1
 
5
 
! Отговори
Помощ ли ? преди 2 години
Еми в областен град като Шумен, много средни бизнеси фалираха. То сигурно тези пари са поделени между тримата Големи - риби....
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, всички живеят по-добре откакто е новото правителство на власт! Нали?
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те отдавна да се извън парламента, но с едноръките венецуелски бандити се преизбират. 10% беше активността на тия избори на всички им се повръща от тая комунистическа ***
92
0
 
11
 
! Отговори
Еееее Нине, Нинеееее преди 2 години
"Нинова се похвали, че кабинетът спрял спекулата". Нинче малко по-реално да лъжеш.
91
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Помогнала на бизнеса на свои хора !
90
0
 
5
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Превръщате държавата в гето. Защо се хвалиш с тази огромна простотия. Така ли си представяш ролята ти на министър на икономиката.