Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията

Игнорираха ни, заяви тя
503
Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на България е отклонило нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова във връзка с изгонването на 70 руски дипломати и технически персонал от страната ни.

Посолството на Русия в България ще говори официално с Москва за закриване на мисията у нас. Това става ясно от съобщение от Елеонора Митрофанова на страницата на посолството във „Фейсбук“.

Още по темата
„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва“, се посочва още в позицията.

Митрофанова допълва, че отговорността за по-нататъшни тежки последици от тази стъпка падат изцяло върху правителството на Кирил Петков.

В отговор Петков заяви Митрофанова да намали медийните изяви и няма как чуждо посолство да поставя ултиматуми от днес за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Елеонора Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Грозната истина и баш русия насъска румъния 1913 и потони им даде и военен заем
86
5
 
15
 
! Отговори
567 преди 1 година
До 42. Русия е бивша велика сила. Сега е регионална сила , а бъдещето и е суровинен придатък на Китай
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще раскажа една история 1962 с дядоми фронтовак бяй лапе на 12 говорим с руски ветерани от всв някаква поредна полит акция ..там слава млава ссср сила и други хъйни както си требе 100% хард пропаганда Ве4ерта оба4е банкет кгб е ца се напи и пипадна и като по4наха да си говорят открито Немците *** ни разпраха на фронта 7 за 2 мряхме и тем подобни ...Е преди рашките си ЗНАЕХА каква помия са СЕГА си повярваьа на собствената Глупост пропаганда и реалноста ги удря с мокар парца
84
4
 
10
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
До 42.Русия настоява след Освобожденето да остави окупационна армия в България за да защитава собствените си интереси, Русия беше против Съединението, Русия насъска Сърбия да ни нападне в гръб, Русия се опита да насъска и Високата порта да ни нападне, Русия ни напада през ПСВ в Добруджа, Русия ни окупира на 9.9.44. Русия 2 години след 9.9.44 остави окупационна армия в България която изнесе стотици хиляди тонове суровини и продукция. Русия ни върна 100 години назад в периода 44-89та
83
5
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Някой да разясни на дъртата комунистка, че ако по време на съветското робство е можела да държи такъв тон на чуждите държави, то днес СССР е мъртъв! Да си ходи в Чукотка и да си заплашва чукчета там колкото си иска! Щели да закрият мисията, а има ли някаква полза от тази мисия? Освен да източват икономиката ни за да си финансират блатото и да си плащат на лакеите нещо друго прави ли тази мисия? Това е болка за Копейкин, Болен и подобни рубладжии, за нормалните хора не е никаква драма!
82
3
 
14
 
! Отговори
321 преди 1 година
Грешката на Москва е, че повярваха в собствената си пропаганда. В последните десетина години руската пропаганда е толкова мощна, че много хора си помислиха, че Путин и Русия се ползват с голяма подкрепа в държави от ЕС. Истината е че огромния брой ФБ профили подрепящи путинофилията са фалшиви.Това се случи и в Украйна, руснаците си мислеха, че няма да срещнат съпротива и ще го посрещат с хляб и сол, вярвайки на собтвената си пропаганда. Сега има протест в подрепа на РФ-19 човека, а в ФБ хиляди.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
болен ве4е го зарязха педито копейкин му се смеят докато ближе
80
1
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
НИЩО НЯМА ДА ЗАКРИЯТ----РУСИЯ И ПУТИН , НЯМА ДА СЕ ЛИШАТ ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ И ИБРИЦИТЕ , КАТО КОПЕЙКИН , УРИНАТОРА , ГОЦЕ , БОЛЕН И Т.Н......./без тях Русия ще загуби влиянието си в България и младите ще я зачеркнат изобщо от живота си/
79
15
 
5
 
! Отговори
42 преди 1 година
Русия ни освободи от турско робство, Русия ни подкрепи за независимост през 1908г., Русия ни спаси от пълната катастрофа след Междусъюзническата война 1913г., въпреки безумието на Фердинанд, Русия създаде и първите условия за свободно развитие на България след 1989г. А българите стигнахме дъното в неблагодарността си и де факто водим агресивна политика срещу най-близката до нас велика сила.
78
2
 
5
 
! Отговори
ЗА ПО-ЯСНО... преди 1 година
В Украйна -атаман Махно е герой , но болшевиките го ненавиждат ---ЗАЩОТО ТОЙ Е ПЪРВИЯТ НАГРАДЕН ОТ ЛЕНИН С ОРДЕНА "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ" , ЗАЩОТО Е РАЗДАВАЛ ЗЕМЯ НА БЕДНИТЕ УКРАИНЦИ БЕЗ ДА СЕ ДОПИТВА ДО КОМИСАРИТЕ НА ВКПБП И КАТО АТАМАН Е ИЗМИСЛИЛ Т.Н."тачанака" С КАРТЕЧНИЦА НА НЕЯ , ЗА БОРБА С РЕДОВНИТЕ ВОЙСКИ НА ИМПЕРИЯТА И КОМИСАРИТЕ НА ЛЕНИН!...ВПОСЛЕДСТВИЕ БЯГА В РУМЪНИЯ , ПОРАДИ РЕД ПРЕДАТЕЛСТВА!
77
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Има Господ,чул е псувните по твой адрес!
76
2
 
9
 
! Отговори
Не се заблуждавайте: преди 1 година
ЗА РУСИЯ ---БЪЛГАРИЯ Е ВРАГ!!!!---Украйна беше в състава на СССР, но там винаги е тлеела една ненавист към руската диктатура --ЗАЩОТО УКРАЙНА ПОСЛЕДНА ПАДНА В КАПАНА НА БОЛШЕВИКИТЕ - и Сталин през цялата си власт , се е борил с т.н. "контри " в Украйна ---същите , които му осигуриха победата над Врангел в ГВ/защото атаманите превзеха Перекоп / и победата над Германските нацисти/..защото точно /3-Украински фронт влезе в България/ЗА РУСИЯ --БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ И ЧЛЕН В ЕС, Е ТРЪН В ОЧИТЕ ИМ
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Право назад към Киргисзстан!
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Качвай се на Ладата и се прибирай в Киргизстан, лелке.
73
2
 
11
 
! Отговори
Михаааал преди 1 година
Т А Я на хазайка ли започна да се прави
72
2
 
14
 
! Отговори
БЕЗ РУСКИ ДИКТАТ ... преди 1 година
..СЕ ЖИВЕ Е ПО-ДОБРЕ И СЕ ДИША НАЙ-ЛЕКО....!----Българите вече разбраха истината за Русия и ---видяхте ли колко хора ходиха да подкрепят *** и т.н. руски консулства в Русе и Варна....ха,ха,хаааааа....НЕ НАМ....НЕ НАМ....
71
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
Щом и Боби се появи да ръси мозък, значи липсата на 70те шпиони вече се усеща . Боби винаги коментира всички теми, но не оборва написаното, а пуска някаква малумна опорка по темата, която вчера е чул по Раша Тудей
70
2
 
11
 
! Отговори
Перо Мъката преди 1 година
*** ви лъже ! Нито ще закрият и ликвидират руската посолство , нито ще спрат петрола в Нефтохима и причината е твърде проста: --В България шпионската им мрежа е най-голяма от целия ЕС , А ПЕТРОЛА В НЕФТОХИМА , НЯМА ДА ГО СПРАТ , ЗАЩОТО ИМА ДОСТАТЪЧНО БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ КЪМ РАФИНЕРИЯТА И РУСИЯ ЩЕ ЗАГУБИ ПОЗИЦИИ В ТАЗИ ЧАСТ НА ЕВРОПА!...СЛАВА НА ПП , ЧЕ ИЗГОНИ ОНАЯ ДЪРТА И НАГЛА ТОРБА --МИТРОФАНОВА!
69
3
 
13
 
! Отговори
маршма преди 1 година
Ако Митрофанова е лицето на руския народ, много жалко и дагоду.
68
2
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
Хора товае ужасно ЩЕ се метна уДунава