Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията

Игнорираха ни, заяви тя
503
Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на България е отклонило нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова във връзка с изгонването на 70 руски дипломати и технически персонал от страната ни.

Посолството на Русия в България ще говори официално с Москва за закриване на мисията у нас. Това става ясно от съобщение от Елеонора Митрофанова на страницата на посолството във „Фейсбук“.

Още по темата
„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва“, се посочва още в позицията.

Митрофанова допълва, че отговорността за по-нататъшни тежки последици от тази стъпка падат изцяло върху правителството на Кирил Петков.

В отговор Петков заяви Митрофанова да намали медийните изяви и няма как чуждо посолство да поставя ултиматуми от днес за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Елеонора Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 година
Не знам кой е решил , че Митрофанова става за дипломат. Едно от основните задължения на дипломата е да подържа добрите отношения с приемащата страна. Тая женица я намрази цяла България, а сега даже ни изкара виновни, че ТЯ ще поиска от Москва да закрие посолството си в България. Овен това в интервято по БНТ призна че в посолството е пълно с шпиони, просто уточни, че са по малко от 70. Трябвало е да и кажат преди да дойте тук, че не сме 16та република на СССР и не може да нарежда на правителствот
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби прави разлика между руската федерация с народа й, и с олигарсите, тези в Кремъл и т.н. едни нямат канализация, други са с яхти и милиярди.
65
0
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Това работи, егати кефа, благодарско!
64
3
 
13
 
! Отговори
Илия преди 1 година
До Анонимен ЕЕЕЕй номер 61, трябва ли да се радвам че Лукоил най после е платил данък за първи път от 7 милиона. Знаеш ли че на руските тарикати-крадци то са джобните за месец, може и за по малко. Да се махат. Живота ми мина с целувки по техните вождове. Комунистите ни докараха до това . Засрамете се . Нямате ли достоинство. Аз не съм искал Руски АЕЦ, ГАЗ, ПЕТРОЛ..., А Р.Овч., Р. Петков, ***, Копейкин, Сидеров ми пробутват и АЕЦ БЕЛЕНЕ. Милиарди откраднаха и там. Айде.....
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Русия сме враг. Крайно време е 20-те процента от населението с всяка година стопяващи се русофили най-накрая да го проумеят. От 1945-та даже от по-рано до сега руския посланник в България демонстративно не е проговарял български език.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривайте, някой ден ще се открие ново руско посолство, не губернаторско и не колониално! С реципрочен състав!
61
1
 
11
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Докладвайте като фалшиви новини или реч на омразата постовете на троловете на Копейкин във ФБ и се наслаждавайте как един след друг пропагаднтите им канали биват заглушавани!
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се радвайте, че ще затварят. Едва ли ще затварят, толкова пара са пръснали по копейки, да отглеждат партии, политици, всичко на вятъра ли да отиде, а и избори наближават
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До не идва 55 Не е много сигурно Обноови си инфото ------------- "Рафинерията "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", която от години излиза на загуба и не плаща данъци на българската държава, е излязла на печалба през 2021 г. Според подадения финансов отчет за годината дружеството е на печалба от 75,2 млн. лв. и ще плати данъци върху тях в размер на 7 млн. лв"
58
3
 
14
 
! Отговори
Не ми се обяснявай! преди 1 година
Чемадан,вакзал и Сибир!Путин ще пита къде са рублите?
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са и дошли с камери на крак в посолството, вземат и интервю по националната телевизия, да чуем и нейната версия каква е - тя няма здравейте, няма добърден. Влиза направо с някакъв назидателно-обиден тон и почва да ни се кара пред камерата. Освен това демонстративно 1 дума на български не казва. От колко години е живее в България? Демонстративно говори единствено на руски говори. За каква се има тази? Я у лево!
56
2
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Руското грухтящо озобщо няма да ми липсва дори ще го заобичам ако напусне териториятаБГ, ама завинаги!
55
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цирка ще е наесен. Като не се направи профилактиката на АЕЦ нашите партньори от запад първи ще докарат експерти да докажат че централата вече е ненадеждна и трябва да се спре. Е тогава ще е цирка. Сега се радвайте, не доносчета.
54
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, че вече нямам търпение да гледам цирка, който ще се разиграе след всички последващи последствия.
53
5
 
17
 
! Отговори
не идва преди 1 година
От Лукойл не влиза нищо в бюджета на България.Тея работят на ишлеме с швейцарска компания под руски контрол.Внесеният данък печалба от дейноста в България е = 0.Затова в Румъния смениха отдавна закона и тамошния лукой си внася данък печалба в Румъния.У нас съветск0-българските балалайки не смеят да направят нищо, за да не разсърдят Големия крадлив брат.
52
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е новият експеримент. Първият беше с плащането, или по-точно неплащането на газа. Сега ЕС гледат какво ще се случи, ако изгонят руските дипломати. Ние сме опитните мишки. Не мисля, че Русия ще се церемони много с нас. Не само дипломатическите отношения ще бъдат прекъснати, но и всякакви търговски взаимоотношения. Ха познайте колко ще струва бензина, ако изобщо го има. А на ядреното гориво за АЕЦ-а да не говорим. От друга страна една национална катастрофа ще има много прочистващ ефект.
51
4
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Да облича униформата и на фронта да я праща путин
50
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм +за+! Нека руснаците ни поставят на мястото ни. Всяка жаба да си научи гьола. Ако скъсаме дипломатическите си отношения, ще бъдем единствените от т.нар. западен "цивилизован" свят и съответно идеалната мишена. Сами се врем между шамарите и си просим. Заслужаваме да получим хубав и добре запомнящ се урок от Русия.
49
8
 
22
 
! Отговори
Гледайте и интервюто преди 1 година
Гледах и интервюто на тази по БНТ. Една дума на български не каза. Всичко на руски говори. Американската Посланничка е научила Български. Хайде не е нужно цялото интервю но Митрофанова поне колкото да поздрави можеше на български. Освен това е нагла. "Оплаках се на Москва" - *** оплачи се и на арменския поп. Също призна за шпионажа: "Ако имате доказателства покажете ги, но 70 души??" Т.е. каза шпионираме ви но не чак с всичките 70 човека. Тази лелка не е нито дипломатична нито посланник!
48
6
 
13
 
! Отговори
sdsadsa преди 1 година
*** тя не била питала, преди да плямпа...сега ще оди да пита...