Зарков: Корнелия Нинова беше длъжна да опита

Ясно е, че отивахме на избори
24 юли 2022 08:29, Росен Стойчев
49
Зарков: Корнелия Нинова беше длъжна да опита
Снимка: БГНЕС

В момента, в който задругата на четирите партии се разтури, преди месец, беше очевидно ясно, че най-нежеланият, но най-вероятен сценарий са предсрочни избори. Случилото се в последния месец  е логичен завършек, но с излишна драма. Това каза депутатът от БСП Крум Зарков пред Нова.

„Корнелия Нинова беше абсолютно длъжна да опита и да се държи по този начин.

Още по темата
Това е нейната отговорност като лидер на мандатоносител. Имаше много ясна и обществено приемлива легитимационна основа на това съжителство - че България трябва да се превърне в правова държава в общ план, в конкретен план - ГЕРБ и ДПС да бъдат държани извън властта и да се състави съдебна реформа”, каза Зарков.


Коментар от Зарков дойде и по темата със записа от срещата на парламентарната група на „Демократична България”. По думите му в него няма нищо скандално. „Христо Иванов докладва на групата си неговите усилия и какво се случва на тези преговори”, е неговото мнение.

Депутатът обаче смята, че не е учудваща реакцията на Слави Трифонов. „Той беше посочен с пръст няколко пъти. Тогава си позволих да кажа, че соченето с пръст и викането „Ти си мафия”, след като единственият възможен изход, за да няма избори e по някакъв начин пак да бъде приобщен, не е много далновидно”, категоричен е той.

Впечатление, сподели депутатът, му прави разликата, по която партньорите се отнасят един с друг спрямо ситуацията. Това го карало да мисли, че наистина няма да се стигне до споразумение. „Когато ИТН спечелиха изборите - всички припкаха около тях. Те са същите, нима Слави се е променил с нещо. След това ИТН стана по-надолу, само че имаше нужда от тях за правителство. След това мислихме, че може без тях”, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
14
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ИДВАЙТЕ ГЕРБ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е В ПРОПАСТТА ПОДМЯНАТА БКП ДБ ЧАЛГАРИТЕ РАЗРУШИХА ДЪРЖАВИЦАТА НИ
17
2
 
14
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Крумчо ти си далеч от истината , но неистовата жажда за власт ще ви изиграв лоша шега! Така е Крумчо когато уж се борите стещу корупция и олигархия , а олигарсите платиха протестите и вие дойдохте на власт!Така е и защото вашата коалиция е безпринципна и основана на омразата срещу ГЕРБ и ДПС! Крумчо не може както по времето на дядо ти да игнорираш партии , за които са гласували над 800 000 избиралтели ! Така че Крумчо каквото сте надробили , това и ще сърбате!
16
1
 
18
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Хубаво , че скоро се измитате и на избори сте вьн от парламента заедно с дай бг и продьлжаваме пропадането
15
2
 
16
 
! Отговори
крумчовата мама преди 1 година
крумчо мама , ела си на село , овчарин ни требе .
14
4
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Крум е прав, тази мъpлa трябваше да се опита. Но за всички беше ясно, че ще удари на камък. Радев беше най-наясно, защото много добре я познава. Затова й даде мандата. Целта му е - той да управлява еднолично. И понеже не сме президентска република, прави го чрез служебни правителства. Сега пак ще управлява той, поне 3 месеца.
13
4
 
26
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
ГЕРБ и ДПС да бъдат държани извън властта...! Защо бе Зарков ?Вие като бяхте 13 години извън властта, добре ли се чувствахте ?Искате да си отмъстите , нали ?Ех, вие...!ГЕРБ и ДПС са най адекватните партии.И запомнете: Народа определя кой да бъде във властта и кой не.И още нещо.Без ГЕРБ стабилно , работещо правителство не може да има.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"опитвали се"....опитвайте се върху половинките си ,без значение от пола
11
10
 
8
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
итн беше троянският кон в правителството и е много жалко за него,когато трябва да има такъв партньор по принуда.Жалко за излъганите надежди на техните избиратели и е крайно време да приемат,че чалгата, освен за опростачване на нацията,за нищо друго не става.Разпускането на трето поред НС е най-скъпо платената измислица на трифуна и "сценаристите" му,която обаче не само от избирателите им,а ще се плати от целия български народ.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие 100г. само се опитвате върху тоя изстрадал народ ! Малко срам и достойнство няма ли?
9
2
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
е разбира се че беше длъжна да опита , кога ше и се отдаде друг шанс :)
8
2
 
19
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя няма ли да си измие косата ?
7
2
 
25
 
! Отговори
Inferno преди 1 година
Тоя мазен и отвратителен болшевик защо така удобно заобикаля темата за политическата бухалка, за която говори ристо бойкикев (с партизанското име иванов от дъбъ). Защо не споменава че същите тези внуци на болшевиките искат да имат техен дял от политическата бухалка на веществото наречено Рашков? Нали и това го има в разговора им.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво да опита крушовицата, да получи от умрел писмо ли?
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я пак? - за мазния ко/мунист нищо не е скандално стига да може да шумкарства! Тея гьон сурати ще играят тоя цирк докато не получат мощен шут в дирника.
4
2
 
18
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Крум дали прави шпакли на Корнелия :)))
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори през октомври където ще има ковид и пенсиите ще се покрият от страх БСП не ги виждам над 6-7 %
2
4
 
33
 
! Отговори
Я пак? преди 1 година
Не било скандално изтърваното от ДБ? Я пак? Кое не е скандално, че БСП се занулявате само и само мазната да си почеше егото, да захлеби от продажбата на оръжие ( да не забравя, че чаавето и е в страна с чести стрелби и с много невинни жертви), че ПП лъжат, мажат налага "промяна" по шуробаджанаки, любовнически, роднински модел, връщат практики от тъмните времена на БКП, че ДБ се сдушват с комунделите само и само да са на власт... Кое не е скандално??? Че конституцията ви е изтривалка? Че лъжете
1
1
 
31
 
! Отговори
Длъжна да го върне преди 1 година
Какво ще опитва като беше ясно след вота на недоверие, че отиваме на избори? На всички! Защо прави театър и забавя държавата с още месец? Какво ще решава това НС до 15 август? То е нелигитимно. Все по-неадекватни от сглобената коалиция и това ще ги закопае на есен.