ДБ против служебния кабинет да решава съдбата на "Топлофикация" - София

Настояват за голям международен инвеститор
13 сеп 2022 14:45, Росен Стойчев
22
ДБ против служебния кабинет да решава съдбата на "Топлофикация" - София
Снимка: БГНЕС

Съветници от "Демократична България" в СОС категорично се обявиха против това служебното правителство на Румен Радев да решава съдбата на "Топлофикация" София.

Още по темата
Те отчитат, че разговорите основно се свеждат до това държавата да придобие "Топлофикация" през Българския енергиен холдинг (БЕХ), като се планира за пореден път цесия на дълговете срещу собственост, съобщи Bulgaria On AIR.

"Опасността от такава сделка е желанието на Министерството на енергетиката и БЕХ да отдадат дружеството на концесия на частен инвеститор, който нито СОС, нито Столична община ще могат да контролират, въпреки споменатата "златна акция", заявиха съветниците.

Позицията на "Демократична България" е, че ако "Топлофикация" се дава на концесия, то трябва да е на голям международен инвеститор чрез прозрачна процедура и ясен договор за управление, при който да се гарантира ниска цена на услугата за крайния потребител.

"Припомняме отново, че основното и най-печелившото решение на проблемите на "Топлофикация"  е да се изградят нови когенерации, които да произвеждат ефективно електрическа и топлинна енергия и да осигурят ниска цена на парното. Същото се отнася и за разделянето на два или три ринга на топлоснабдяване на столицата", казват двамата съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЪБЪ,когато си девета дупка на кавала,теб никой не те търси.Мелодията може и без дупката. Не си лигавете с оня от "Росенец",който легна сам върху баластрата,за да мине едва ли не за малтретиран от служителите на НСО. При вас демагогията,предателството и двуличието най добре виреят.
11
1
 
4
 
! Отговори
Асен преди 2 години
ДБ са винаги против, нищо че никой не ги подкрепя!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ са най-отявлените предатели -- при тях за всичко е най-добре да има чуждестранен инвеститор, посредник, колонизатор, българите са втора или трета категория -- сами не могат и най-важно не трябва да правят нищо. Трябва да бъдат колонизирани по най- бързия начин. Шефът на тази предателска партия -- тоя с физиономията на плъх трябва да бъде изправен на съд за антидържавна дейност.
9
1
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Уж Демократична България са против всичко! Но какво предлагат като решение? Международен инвеститор, откъде? Защо техния спонсор - олигархът Иво Прокопиев не доведе такъв инвеститор?
8
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
20 лева беше сметката при социализма, не че нещо носталгия - горе долу при едно семейство с 400 лева доход - това е 5 %, сега е 150-200 лева - но доходът не е винаги 4000 лева и така. Трябва да направят нещо, разходите на "топлофикация" са определени, явно трябва да ги субсидират.
7
0
 
2
 
! Отговори
Bлк преди 2 години
Комисионерите недоволстват. Без тях такава хапка. А после да мрем. Досега всички техни действия са били под диктовката на фондацията в ущърб на хората
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дааа, кукловодите зад дъбъ разпродадоха всичко на чужди "инвеститори" преди 25г, ама краденето май е опукано и сЯ готвим нова кражба с тлъста комисионна :)
5
6
 
3
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА! преди 2 години
Румене, пак ли ще правите шушу-мушу с ГЕРБ, а??? Обаче са ти криви сметките, Румене Свитото Юмруче Крим Е Руски!!! На втори октомври кръчмарят, ПП и ДБ ще ти поискат сметката и на тебе Румене, освен на служебния ти гълъбарник, ГЕРБ и компания!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
Тая година преди 2 години
Феновете на ДБ май ги е срам да си сложат партийните значки на профилните снимки
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ щели да си сменят името на Съюз на Полезните Едеоте на БСП че така било по акуратно.
2
5
 
13
 
! Отговори
перко преди 2 години
ДБ-лите отново се изходиха! Нали бяхте управляващи, защо не решихте въпроса?
1
3
 
12
 
! Отговори
Лодкаря преди 2 години
харесва да се коалира с БСП