Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна

Нинова използвала всяка тема, за да вдигне кампанията от точка 0 за БСП
129
Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна
Снимка: БГНЕС

Опозицията няма национална кауза и разпознаваемост и с вота на недоверие си прави кампанията за местните избори.

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ. Според него политиканстването в Народното събрание прави темата за енергетиката да олеква.

"Доста от героите, които обясняваха от миналата зима насам как енергийният апокалипсис ни се е стоварил на главата, не се случи, вчера те бяха отново твърде активни. Злокобно кълняха, че дръпнем ли този шалтер, държавата загасва, остава на тъмно", каза той.

Още по темата

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова използва всяка тема, "за да вдигне кампанията от точка 0 за нейната партия".

"Г-жа Нинова демонстрира, че ѝ липсват всякакви теми в местните избори. Дебати през седмица и вотове до дупка показват немощта на опозицията да конструира и поведе национално недоволство, да го събере и мобилизира", посочи Стефанов.

В отговор на въпрос ГЕРБ ще изпрати ли сигнал до ПП-ДБ при днешното гласуване на вота на недоверие, Стефанов допусна, че е възможен такъв сценарий.

„Обичайните заподозрени биха направили подобно нещо. Ще има някакъв жест със сигурност, който да подкрепи тази линия – критиките на Борисов към Петков в публичното пространство", каза той.

"Ролята на ДПС е фундаментална. ДПС очевидно трябва да стоят, иначе сметката не излиза", коментира Любомир Стефанов в предаването "Преди всички", запитан каква е ролята на Движението за оцеляването на кабинета.

"ДПС не участва в изпълнителната власт. В законодателната е необходимо с гласовете си, за да бъдат направени промени. Ако искаш да направиш промените, които си обещал, трябва да избереш по-малкото зло. И си плащаш цената. Дали са успели да обяснят на своите симпатизанти, членове и гласоподаватели защо това се случва по този начин и защо г-н Пеевски, който беше най-черното нещо, съществуващо в българския политически живот, в момента е, няма да казвам рицарят на бял кон, но флагманът на промените", обясни Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ДПСБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
14
 
! Отговори
Пълна катастрофа преди 10 месеца
Енергийната политика на правителството на Денков е пълна катастрофа. "Франция обяви разкриване на 14 нови ядрени централи следващата година, а вчера МС обяви, че вади АЕЦ "Белене" от обектите с национално стратегическо значение и закрива проекта". "Германия отваря за тази зима въглищните си централи, а кабинетът Денков върви към закриването им у нас". Всичко си е точно така. ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС работят усилено за да превърнат България от износител във вносител на ток. И това ще го плащаме всички.
91
1
 
7
 
! Отговори
ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС преди 10 месеца
Съединението прави силата!
90
9
 
2
 
! Отговори
Римляни вс Ромеи преди 10 месеца
Ако се сбият електоратите на Възраждане с електората на ПП, Възраждане ще бъдат смазани от бoй.
89
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Костадин Костадинов е ром. За партията му гласуват основно роми - не им се плаща. Просто само зле образованите хора вярват на Костадинов - а в руското посолство му пишат речите така, че да докосне точно неудачниците. За това имат толкова голяма подкрепа - в България има много неудачници. Имайте сега очи да ми сложите минус и да кажете на черното - бяло. Господ да ви накаже, да ви изсъхнат пръстите.
88
0
 
7
 
! Отговори
Жалко е преди 10 месеца
До Софиянец: А къде са тези, които протестираха заедно срещу корупционният модел на управление на ГЕРБ? А за Бойко и Пеевски - изпраха им и на тях биографиите същите тези, които през 2013г. си деряха гърлата пред Министерският съвет да викат "Оставка" на Орешарски, само защото същият този Пеевски бил предложен (и оттеглен) за шеф на ДАНС. А сега Пеевски им казва какво да правят.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Опозицията била немощна, а сглобката е много "яка". Създадена от лъжи и заблуди преди изборите. Знаят при нови избори какво ще се случи, затова ще се гушкат и "изчегъртват" дълго.
86
7
 
1
 
! Отговори
Darko преди 10 месеца
Костя Копейкин е най-големият опозиционер заедно с камилата Цомчо. Те са светлото бъдеще и лицето на масква в България. Така че не знам как няма да излязат сметките. Все пак човеко е честен и не крал пари от субсидиите и парите за представителни разходи. Както и това, че никога не е купувал парцел на варненското езеро за 4 лв/кв.м. И още няма фиктивен развод с любимата си съпруга, за да скрият имотите. Не това не е вярно!
85
6
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Сглобка без ДПС може да работи много по-добре и това го показа предното правителство на Бойко и ОП. Проблемът сега е, че Костадинов си мисли как да управлява сам, което никога няма да стане. Патриотите навремето узряха и разбраха, че за да се направи нещо за България, свързано с техните идеи, трябва да се съюзиш с някого и да натискаш за своите неща. Д ес Възраждане яматнамерение дори да работят с БСП и ИТН, камо ли нещо по-сериозно. Ако БСП бе мощна като преди 15-20 години...ама не е.
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наскачаха се умно красивите от промяната по софийските павета. Щяха да изчегъртват герберите. Смях, ама голям смях... и лъжи. А балъци много
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българските политици най-накрая прочетоха думите написани над входа на народното събрание и ги последваха, обединиха се в името на България. А Руските политици в парламента са твърдо против България да е обединена държава. Факт!
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Треперят комунистите от герб и променливите. Една грешна стъпка и при патреотите и атакистите. Знаят на изборите какво ги чака за предизборните лъжливи обещания. Мазното ко.калче ги сглоби.
81
0
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 10 месеца
До Браво!: Браво, браво. Да извикаме ли и "Ура" накрая?
80
3
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 10 месеца
Щом няма протести и блокади в центъра на София, значи народа е доволен от управлението на държавата и е спокоен за бъдещето! При ГЕРБ не беше така.
79
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Каква опозиция? Реално в момента ни управлява една некоалиционна сглобка. Партии, които обещаваха в предизборните си кампании как ще се борят срещу другите - срещу ДПС, срещу Пеевски, срещу Борисов - сега управляват заедно. В нашата политика вече няма управляващи и опозиция. Има една централна фигура - Посолството. А ние вече не сме държава, а територия. За най-голямо съжаление на всички патриоти.
78
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
зимата като спре тока и парното или цените се вдигнат драстично ще стане лошокои е безпомощен не ни интересува а какво ще стане с българия сега нищо не вървипо болниците е ад и това в 21 век мислете с главите си не се подаваите на внушения
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквото каже Доган-това е било винаги и това ще бъде. ДПС е най-демократичната партия. Спечели много непревземаеми крепости, дано победи повсеместно и нещата да потръгнат. Скоро ще управлява сама, елементарна аритметика е, смятай с елката. Сглобка без ДПС няма как да има, свирено е.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Лилав венец, a д-р Костадинов от кой етнос мислиш че е? Хахах, българския фюрер - рома Коста от Максуда! Толкова сме калпави българите, че дори и национализъм не можем да направим като хората
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такъв е материала-80%, както каза професорът. Затова съм си го преместил фара от другата страна на борда.
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая сглобка, ако преди изборите беше заявила за лъжите си пред избирателите, дали щеше да я има днес или щеше да е при патреотарете и воеводите. Затова се тресат от страх от избори. Знаят, че Възраждане идва.
73
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То затова и макетата са отсвирили тая територия, знаят какво е.