Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна

Нинова използвала всяка тема, за да вдигне кампанията от точка 0 за БСП
129
Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна
Снимка: БГНЕС

Опозицията няма национална кауза и разпознаваемост и с вота на недоверие си прави кампанията за местните избори.

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ. Според него политиканстването в Народното събрание прави темата за енергетиката да олеква.

"Доста от героите, които обясняваха от миналата зима насам как енергийният апокалипсис ни се е стоварил на главата, не се случи, вчера те бяха отново твърде активни. Злокобно кълняха, че дръпнем ли този шалтер, държавата загасва, остава на тъмно", каза той.

Още по темата

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова използва всяка тема, "за да вдигне кампанията от точка 0 за нейната партия".

"Г-жа Нинова демонстрира, че ѝ липсват всякакви теми в местните избори. Дебати през седмица и вотове до дупка показват немощта на опозицията да конструира и поведе национално недоволство, да го събере и мобилизира", посочи Стефанов.

В отговор на въпрос ГЕРБ ще изпрати ли сигнал до ПП-ДБ при днешното гласуване на вота на недоверие, Стефанов допусна, че е възможен такъв сценарий.

„Обичайните заподозрени биха направили подобно нещо. Ще има някакъв жест със сигурност, който да подкрепи тази линия – критиките на Борисов към Петков в публичното пространство", каза той.

"Ролята на ДПС е фундаментална. ДПС очевидно трябва да стоят, иначе сметката не излиза", коментира Любомир Стефанов в предаването "Преди всички", запитан каква е ролята на Движението за оцеляването на кабинета.

"ДПС не участва в изпълнителната власт. В законодателната е необходимо с гласовете си, за да бъдат направени промени. Ако искаш да направиш промените, които си обещал, трябва да избереш по-малкото зло. И си плащаш цената. Дали са успели да обяснят на своите симпатизанти, членове и гласоподаватели защо това се случва по този начин и защо г-н Пеевски, който беше най-черното нещо, съществуващо в българския политически живот, в момента е, няма да казвам рицарят на бял кон, но флагманът на промените", обясни Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ДПСБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
11
 
! Отговори
Лилав венец преди 10 месеца
Защо вече ТРИНАЕСЕ ДЕНА, доктор Костадин Костадинов мълчи за гаврата с химна от РОМ? Това че Възраждане - Сливен има в листата си роми, не означава че трябва да си затварят очите за гаврата с българското! Или само флага ги интересува? Докторе, защо мълчиш? *** в устата ли държиш?
71
8
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 10 месеца
МАЧКАЙ ШИШИИ! Слава Украине! Слава Израел! Слава ЕС! Слава НАТО! Долу Възраждане!
70
4
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
До Избирател: Всеки народ си заслужава управниците. Сглобката се получи заради това. Ако се види колко процента от имащите право на глас са гласували за ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС ще излезе, че сглобрката управлява с гласовете на около 30% от избирателите. А останалите за това ли не отидоха да гласуват? Сега си получаваме резултата от този избор - все най-бедната и копумпирана държава в ЕС. Ето, спират ТЕЦ, а министър Тагаренко подарява бронетранспортьори, и иска 1,5 милиарда долари за стар модел от САЩ.
69
0
 
7
 
! Отговори
Когато... преди 10 месеца
...всички са на хранилка при шорош така ще става! И все по-зле ще е.
68
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане е Българския Хамас! Тази терористична организация трябва да се забрани, а членовете и вкарани в затвора!
67
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копепейките пищят, Промяната си върви... Всичко е чудесно
66
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
66, обърка НАтО с ЕС :) По-скоро е обратното. Без ЕС можем, други страни го доказват, но без НАТО малко трудно, да не кажа невъзможно. И аз искам да сме независима държава с поне 100000 армия и военна техника, но положението е такова, *** дори да сме с такава армия, пак рискуваме без някой зад гърба ни, било то НАТО или СССР както в миналото.
65
1
 
4
 
! Отговори
Хабибито преди 10 месеца
Медиите се опитват да направят ДПС статукво..... Гнусни сте... Трябва забрана за тази терористична партия !
64
0
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 10 месеца
Хвани едните и удари другите, всичките са еднакво немощни!
63
1
 
14
 
! Отговори
проф. Близнашки каза преди 10 месеца
Един цитат от интервюто с проф. Близнашки: "Правителството беше съставено под натиск от САЩ след посещението на ръководителят на Комитета по санкциите към Държавния департамент на САЩ Джеймс О'Брайън" ............................................................................... Ама някой да не си помисли, че е имало намеса на САЩ в нашите избори. Сакън! Само Русия може да се намесва в свободни и демократични избори.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Немощна е сега, но все повече хора излизат на улицата срещу правителството.
61
0
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 10 месеца
До Възраждане: Това не е позицията на Възраждане, а ти си гербаджийски т'рол. Няма парламентарна партия, която да е за излизане от ЕС. За НАТО може да се помисли. Един референдум няма да е излишен.
60
2
 
4
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 10 месеца
Целта оправдава средствата!
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 59 Мдааа...на Доган милионите са от Путин. Тъй ще е, кравар!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредният турски клакьор.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 54 Вчера в НС Радостин Василев отново направи на мармалад Петков като му зададе въпроса: "Г-н Петков, вие се гордяхте, че ГЕРБ и ДПС ви свалят от власт. Сега гордеете ли се че ГЕРБ и ДПС ви подкрепят???" Муаххахаахха
56
1
 
10
 
! Отговори
Как стана сглобката преди 10 месеца
За САЩ не е трудно да контролират нашите политици, защото от ЦРУ им знаят и офшорните сметки а (на някои) и криминалното минало. Така че не случайно у нас е дошъл точно ръководителят на Комитета по санкциите към Държавния департамент на САЩ Джеймс О'Брайън. Казал е (вероятно) на Бойко че, ако пречи на съставянето на правителството, ще му излезе името в списъка Магнитски. А сигурно е имал какво да каже и на Киро и Асен. И ето ти готова (не)коалицията.
55
1
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 10 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 57Язък, че си отявлен свиняр, а незнаеш, че Доган е русороб и нищо чудно и дворецът да му е подарък от Свинярника.
53
3
 
1
 
! Отговори
Изруждение е БГХамас преди 10 месеца
57 Не съм му адвокат Опраайте се