Борисов: ПП да внимават с изказа, иначе може да отидем на избори

„Ако един ден станеш министър на образованието, можеш да станеш и академик, такава е модата“
Обновена: 14 окт 2023 11:40 | 14 окт 2023 11:39, Елка Василева
191
Борисов: ПП да внимават с изказа, иначе може да отидем на избори
Снимка: архив, БГНЕС

Ние сме партия на народа, не сме се родили депутати и кметове. Никой не може да изтрие това, което ГЕРБ е направил за страната. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Шумен.

Борисов се обърна към кандидата за кмет на града проф. Колев с пожеланието да стане и академик: „Ако един ден станеш министър на образованието, можеш да станеш и академик. Такава е модата“.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ подчерта, че нищо не е получил даром: „Сам съм си направил партия, сам съм си направил екип. След това заедно с вас сме градили, градили, градили – хубаво, лошо“.

Борисов заяви, че е много доволен от кметовете, които са успели да санират блокове. „За съжаление, това повече няма да се случи. Десетки блокове санирахме, сега това приключи. Много неща няма да ги има. Най-важното в политиката да гарантираш финансиране. Три години нямаме План за възстановяване и устойчивост“, добави той.

Борисов попита защо за всичките тези 3 години, откакто той не е бил във властта, тези, които са я упражнявали, не са поправили грешките на ГЕРБ. „Три години след нас. Те са толкова неуверени и знаят, че нищо не се направили. Нинова беше вицепремиер и министър, защо не оправи нещата. Защо за тези 3 години не поправиха нашите грешки? Една грешка да бяха поправили“, каза той.

В политиката е много важна аритметиката. „Ако не сме ГЕРБ и ДПС, ПП не можеха да приемат 72 промени в законите. Как ще стане това с 30 депутати?“, заяви Борисов, имайки предвид позицията на „Продължаваме промяната“, че са успели да извършат толкова законодателни промени през последните няколко месеца от началото на работата на това НС. "Логично е да се каже - ние заедно ги направихме тези промени. Но да кажеш ние ги направихме - това е нагло и не е вярно".

Той предупреди, че ако ПП искат да се правят на интересни на „наш гръб“, предстои нов вот. „Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате. Ако не искате, ще отидем на нови избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа. Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме“, заяви Борисов.

Страшна борба с корупцията, но парите ги няма, проектите не се изпълняват. „Тогава пак ще си задаваме въпросите: защо няма пари в резерва, защо има огромна миграция… Обективната истина е много важна – в момента имаме две ужасни войни в Украйна и Израел“, заяви лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
8
 
! Отговори
Бате Бойко преди 1 година
Ако става въпрос за кой ще е Мъжка Секретарка на Посолството на САЩ, Денков по го бива! Има дамски гласец и е по женствен ;)
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е и ПП ДБ НИКОГА повече във властта. НИКОГА
64
2
 
8
 
! Отговори
Боже България преди 1 година
Е пълна с Мъжки Секретарки на Посолството на САЩ..
63
1
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Знаем че Посолството ти дърпа конците!Не се прави на независим и чист! Гнусно е!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко каза,ко?
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Ристьо в понеделник ще са на килимчето пред кабинета на Пеевски и работата ще се оправи. Ще кажат, че друго са имали предвид.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата: "Вие сте прости и аз съм пр*ост, затова се разбираме". И продължавайте да гласувате за този, защото наистина сте прости, каза ви го.
59
0
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Е като вързано куче, което само джавка но не може да хапе..
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 Нинова е спец по вотове, които не минават. Цялата и опозиция преди години беше нефелен вот след нефелен вот против ГЕРБ. Сега пак със същото се занимава. За нищо не става.
57
0
 
6
 
! Отговори
Мани го тоя преди 1 година
Кво казва Галя от САЩ посолството съгласувано с Митрофанова е важно!
56
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако падне правителството, ще станем втора Палестина!
55
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ да внимава как заплашва, че Магнитски иде. Тоя забрави положението си от преди 1 год. Но виновни са ПП/ДБ, че се съешиха с него.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отиват.Не може да държи ПП в постоянно напрежение.По добре ужасен край ,отколкото ужас безкрай.Така не се гради силно и богато общество.
53
2
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Посолството разрешава ли ти?
52
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Герб работи работи а сега бацо ревеОстави и канадците да купят кьщета по барселона и в гьрцияТе за това са дошлиНарода пара има плаща масрафа
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти Борисов и Цветанов, не може да управлявате, защото сте забременени и ви контролират тотално, включително и вашите мисли, действия!
50
4
 
14
 
! Отговори
Ми свали ги бе Бойко преди 1 година
Свали ги! Да ама Посолството..не ти дава!
49
0
 
6
 
! Отговори
Пак си преди 1 година
Престрева на Опозиция! Ха ха! Евтини новепа!
48
2
 
14
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Само плаши с избори Джипко Бибитко. Ако можеше да развали сглобката, нямаше да я направи. Парите му в банките са блокирани, топките му са в ПосолствоТО, а чекмеджето празно. Това е положението.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако Нинова го ядоса,ще излезне навън с нея да се разберат като мъже!:)))))