Борисов: На 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, на конгрес сме

Борисов се сравни с Навални: Постъпиха с него, както постъпиха с нас
Обновена: 20 фев 2024 20:42 | 20 фев 2024 20:32, Анисия Иванова
118

Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ, заяви пред активисти на партията в Костенец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На форума ще присъстват той, Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП и ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, няма как да съм тук, обясни лидерът на ГЕРБ.
Още по темата

Хората видяха какво могат нашите опоненти, затова трябва да си вървим по нашия път, да помагаме на Украйна, да бъдем приети в Шенген, коментира Борисов, цитиран от БТА.

В същото време той отбеляза, че хората , които трябва да водят преговори, не могат да се засекат напоследък, защото често пътуват.

Ударно се сменят регулаторите, ПП-ДБ имат повечето областни управители и искат да вземат единственото министерство, което ГЕРБ има, продължи Борисов и попита какво да подписват с "Продължаваме промяната-Демократична България".

ПП-ДБ заявиха, че са изготвили меморандум, който да стане договор с основни цели за управлението през следващите девет месеца, защото разговорите с партньорите им ставали все по-трудни.

Според Борисов от 7-8 март нататък, ако продължим по същия начин, това ще е катастрофа и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, а в момента те говорели само за постове.

Председателят на ГЕРБ се сравни с намерилия смъртта си в руски затвор Алексей Навални.

"Дойде като истински руснак, истински мъж да се бори в политиката. Те постъпиха с него, както искаха тези и постъпиха с нас - арестуваха мен, Горанов, Севда, по същия начин. Добре, че сме в Европа, иначе още щяхме да си седим в Сибир", каза Борисов пред симпатизанти в Костенец.

Той посочи, че ГЕРБ са направили огромен компромис, за да върви България напред. Борисов сравни партньорите си от ПП-ДБ с "дебело дете, което се тъпче и тъпче, и преяжда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Г-н Борисов, те Кирчо и Рашков така си арестуват хората за добър ден. Арестувана е и една баба, чута да кълне петела си Кирчо, и да му се заканва, че ще му тегли ножа. А един дядо го арестували щото си псувал дамаджаната. Рашков помислил, че дядото псува него. Та Вас ли няма да арестуват? Нали Ви носеха ковчега и стреляха по лицето Ви на паметника имитация на Вас? А Вие им дадохте мандата. Нека Ви сега! Малко Ви е даже. Ние не сме гласували Денков да вземе мандата.
72
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Долу продажните глобалисти.На 9 юни всеки глас за Възраждане е глас за българския лев.
71
5
 
6
 
! Отговори
Има ли нормални преди 6 месеца
хора гласуващи за тази личност? Нека броим!
70
1
 
7
 
! Отговори
Плоу преди 6 месеца
За сульото било по-важно ЕНП- то от България.
69
2
 
8
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
букурещ е по близо до москва, защо не прескочиш до кремъл да попиташ путин как е кученцето каракачанка което му подари...ама той ще те пита защо сега изпращаш оръжие на укрофашистите срещу него!...затова за много българи ти вече не съществуваш!
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
нидей рива, сякаш заслужавате изобщо да участвате в управлението...
67
2
 
7
 
! Отговори
Този преди 6 месеца
пундьо ще не е в панделата още?!
66
2
 
12
 
! Отговори
Ццццц преди 6 месеца
Как може 1,7 млн. българи през 2009-та да се прекарат с тая лоена топка...
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А нещо за кораба на Домуса, дето хусите го потопиха?
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се сравнява с Навални, че изтекоха записи, как си иска 25 милиона долара, за да организира бунтове в Русия. Боко за тия пари и пръста си няма да мръдне.
63
3
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Сатирично стихотворение ; Ода за Бойко : " Бойко от всичко разбира.Вожда пред нищо не спира. Всеки проблем ще реши. Никога Той не греши. Бойко признат е спортист: Каратист, тенисист,футболист. Доктор на пожарникарските науки . Не е като някои неуки. От сега и занапред Бойко е езиковед. Изборите нашият месия все печели ги на вересия. Личният му лекар - Лъчо вече е доцент. Бойко пък се цели... в бъдещ президент . " Автор: Георги Илиев Митев. София (2014).
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко щом отиде на партиен конгрес и се надува като риба балон ... после щом се върне към реалността - се спихва.
61
4
 
5
 
! Отговори
До БЕЗ ДУМИ преди 6 месеца
А на Баце ментора е главореза бай Тошо! Какво нещо е живота,симбиозата между нацисти и комунисти...
60
2
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Пак работа за галка. Не могат да си разпределят краденето . Толкова са кирови ( прости) . Отново ще се кандърдисваме. Но и самолетите с бежанците започнаха да кацат , а са повечко от 18. Отговорност не е дума позната на нашите кутренца. Съвсем скоро ще се започне с протестите , защото това , което идва от австрия е престъпници и изнасилвачи. Но пък в името на евро идеологията трябва. Ще .
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами Шишко Бибитков ще се качи ли на Шипка ,на 3 март? Киро го целиха със снежни топки,ама на този топката няма да е от сняг
58
2
 
10
 
! Отговори
БЕЗ ДУМИ... преди 6 месеца
Прадядото на Урсула е Карл Албергт Оберг -нацист,лидер на СС....
57
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Цените хвърчат нагоре шарлатаните се карат и искат власт това е не ги чух не ги видях нещо полезно за държавата да правят за тези 9 месеца управление освен стани да седна
56
1
 
10
 
! Отговори
баста преди 6 месеца
Еманация на българската фростащина.Стига си ни се навирал,че ни писна.
55
9
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Леле бързо излязоха драскачите с безсмислените си писаници ако на вас не ви пука за държавата и драскате по команда аз живея плащам данъци в България и искам спокойна успешна Демокрация с държавници работещи наистина за България
54
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 месеца
Никаква грешка не е, тоя си плаща, за да го публикуват тука. Виж им само заглавията - борисов предупреди, нареди, изригна и т.н. На останалите просто пишат какво е казал. Даже и нищо да не каже, пак ще издокарат някакво интервю с него.