ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея

Обвиниха партньорите си в едностранни действия
21 мар 2024 13:40, Александър Попов
249
ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" излезе с позиция в създалата се политическа криза и разрушен диалог между водещите две коалиции. Според тях отговорност за създалата се ситуация носят от ГЕРБ-СДС и трябва да поемат своята отговорност и да предложат план за излизане от кризата. Ето и позицията:

"Изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. В последните 9 месеца ние бяхме започнали да изграждаме базово доверие върху няколко основни принципа:

1. Мандатите се реализират като национални, което означава – общи;

2. Всички решения относно състава на министерски съвет се взимат съвместно от премиера и вицепремиера;

3. Всички компромиси са оправдани само до толкова, доколкото гарантират реформи и са в интерес на цялото общество.

Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите.

Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес.

Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост.

На 19 март 2024 г., Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано споразумение за общо управление и без окончателно съгласуван състав на министерски съвет. С това действие беше драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза.

Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте.

Вие сте на ход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Кметът Сарафов е човек на ГЕРБ. Затова се "бави".
195
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Сега да инвестират ТЕЗИ, които са все в КРИЗИ. Имам предвид ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КРИЗИ И ЛИДЕРИТЕ ИМ НА ПАРЛТИИТЕ ИМ. Нещата им не се получават само с показвания по телевициите. ДА СИ ГИ ДАВАТ ЛИЧНИТЕ ПАРИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ. Може и оръжията им на генералите да си ги дават за УКРАЙНА. Но пък, г-н ВЛАДИМИРОВич ОТДАВНА КАЗА, ЧЕ бългтарията е вражеска страна. Той си е ПРЕЗИДЕНТ. При това, избрали са го около 88 % от избирателите. ДА МУ МИСЛЯТ МУТРАТА ОТ Банкя, тези с ротациите им, но не и аз.
194
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако не вярваш какво призводство е имало при соца , посети Ретро музея . Там ще видиш дори кламери българско производство .Много хубава държава е България , но ни я развалиха ! Това ще е най-срамния 35 годишен период хилядолетната ни държава .
193
3
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 5 месеца
Ами, аз ИЗОБЩО НЕ СЪМ ВИНОВЕН, че ТЕДИ ГОГОВА И ЛЕНА СА МИ ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛКИ. Толкова пъти са ми отваря вратата на БАЛКАНСКАТА ИМ, че просто нямва ка да не ги позная. ПОЗНАВАМ СЕ С ТЯХ ОТ НАД 29 Г. Колкото и да ми се сърди ЛЕНА, аз винаги съм грасувал за тези от ПП. Но пък минус ДБ. Те са куки като тези от Герба им.
192
3
 
7
 
! Отговори
Рангел баш майстор преди 5 месеца
Какви благородни управляващи имаме, те не искат властта но в името на България и българския народ са готови да се жертват и да управляват за да ни спасят от злия Путин който дебне отвсякъде
191
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При соца викаш фалирала държава ? Сега как е ? При 35 години демокрация колко злато има в резерва , колко блока на АЕЦ , колко нови завода , колко милиона души станахме , колко ни порасна покупателната способност ,а ? Как е сега при демокрацията , добре ли е ? Хем открадното само ако бяха опазили , пак щяхме да сме по богати .Комична държава .
190
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 185 , Как държава с кредити има в трезора 40 тона злато ? Това с кредитите е някаква илюзия .Може да е имало някакви заеми но те са били в пъти по малко от сега . Държавта има стотици , да не кажа хиляди заводи и фабрики които често работят на 3 смени за износ , продаваме ток и вода на комщиите , всичко е държавно и потока от пари влиза в държавата .Кое и е бедното или фалиралото . Гадостите станаха след 1989 , когато окрадоха всичко .
189
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 месеца
Една ВЯРА ИМАМЕ С Г-ЖА ЖЕЛЯЗКОВА. ТЯ СИ Е БУРГАЗЛИЙКА. Аз пък съм си от СЕВЕРНАТА НИ. НИТО ТЯ СЕ ПЛАШИ, нито пък изобщо аз. Ами, ЦЯЛА ДА Е НЕВЕНО. ТИ СИ МИ БЕШЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ. НЕ РАЗБИРАМ НЕЩО ДРУГО. ЗАЩО НИКОЙ НЕ МИ КАЗА ЗДРАВЕЙ господине. Това преди около над 20 г. ЗА ТОВА И АЗ НЕ КАЗВАМ ВЕЧЕ НА НИКОГО ЗДРАСТИ. ОСВЕН, ако не го познавам лично.
188
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички до стената и откоссс. И няма човек няма проблем
187
3
 
2
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 5 месеца
Тези нали бяха в сглобка някаква си. Сега пък си я разглобиха. ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ОПИТАМЕБЕЗ СГЛОБКИ НА КУКИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВО ? С ТЯХ Е ПО-ЗЛЕ. А пък, МОМА НЕВЕНА ЖЕЛЯЗКОА ОТ БУРГАС СИ МИ Е ГОЛЯМА ПРИЯТЕЛКА. УЧИЛ СЪМ Я. На БИЗНЕС И ТЪРГОВИЯ. КОЛКОТО И ДА МЕ Я ЯДОСВАЛА. МИРКОВИЧ Й Е ДАЛ ДИПЛАМАТА. А И, аз нямах нищо против нея. ТЯ СИ Е ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТЪРГОВЦИ НА БЪЛГАРИЯТА НИ. А пък, ТЯ СИ НИ Е НАШАТА И РОДНАТА.
186
0
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 5 месеца
ДЕНКОВ НАЛИ ОЩЕ Е В МС!!!???....ЩО НЕ ГО ПИТАТЕ НЕГО, БЕ И МИНИСТРИТЕ МУ??...АКО , ЛИ НЕ....ПИТАЙТЕ СВЕТИЯ СИНОД...ХАХАХА!!!!
185
3
 
17
 
! Отговори
Шарлатаните преди 5 месеца
така са се окъкали и пак зяят. Тия наяждане нямат. Харвард учи само на мошеничество.
184
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само за това, че така добре ви наритаха, от ГЕРБ ще имат много нови гласоподаватели на изборите.
183
1
 
2
 
! Отговори
БИЗНЕСМЕН преди 5 месеца
Тези ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ШОФЬОРИ, изобщо не ги интересуват кризите на политиците ни. А ПЪК, те са ми от най-добрите и ИСТИНСКиТЕ ПРИЯТЕЛИ. Не разбирам защо ги показват разни АМАТЬОРИ ПО ТЕЛЕВИЗиИТЕ. СИГУРНО ЗАЩОТО ПРОСТО НЯМА ПО-ДОБРИ ОТ обърканите ни политици и техните лидери. Не им се получават ПАСИАНСИТЕ. ПРИЧИНАТА Е ТОЛКОВА ПРОСТА. ТЕ СИ ЧАКАТ ЗАПЛАТИТЕ, а пъри за тях няма. ДОКАТО НИЕ С ШОФЬОРИТЕ си ги изкарваме. ВЪПРЕКИ КРИЗИТЕ ИМ НА ПОЛИТИЦИТЕ. Един от тях съм.
182
4
 
5
 
! Отговори
мдаааа преди 5 месеца
Абе вкупом съгрешихте сглобкайте се, гушкайте се и скачайте в тоалетната и последния да пуска водата 3 пъти...с веро!!!
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ефрейтор И вие с Костя си приказвате сами, но някой да ви го е натяквал? Оставени сте на свободен режим.
180
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 179 Приятелю, забравяш, че през соца държавата ни беше изцяло на кредити, за да се поддържа илюзията за "всичко в благото на човека". Още плащаме това. И твоите дружки от ДС си изгориха Партийния дом, защото инак документите щяха да ги докарат до съдбата на Чаушеску.
179
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Безсмислени избори. Като се махнат, ще дойдат пак същите.
178
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Невероятни некадърници с големи претенции. Направо да се чуди човек, че БГ още я има.
177
2
 
6
 
! Отговори
Разбрах преди 5 месеца
Асенко е обещал да ви плати даньците а баце тока от юли