Парламентът изслушва днес Главчев за Сребреница

Извънредното заседание е от 15 ч.
2 юни 2024 10:25, Петър Бойчев
43
Парламентът изслушва днес Главчев за Сребреница
Снимка БГНЕС

Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, от 15 ч. На него е предвидено да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев около българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница, предаде БНР.

Изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев е във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в Организацията на обединените нации за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Според документи, изнесени в онлайн издания, Главчев е наредил българският посланик Лъчезара Стоева да гласува "въздържал се" за резолюцията на ООН, но на заседанието, което се проведе на 23 май, тя е гласувала "за".

Вчера пред журналисти премиерът Димитър Главчев заяви категорично, че скандал с българската позиция за геноцида в  Сребреница няма и определи като "криминално" изтичането на работни документи:

"Скандал няма, опитва се да направи скандал някой. България има изразена позиция по повод на Сребреница. Тя е "за". Няма да коментирам криминалното изтичане на работни документи в незавършена фаза по вземането на решение по процеса".

В дневния ред на свиканото днес, по искане на група депутатите извънредно заседание,  е и проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Днешното извънредно заседание е трето в рамките на предизборната кампания. Второто не се състоя заради липса на кворум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
16
 
5
 
! Отговори
ЕВАЛЛА НА ГЛАВЧЕВ преди 4 месеца
ЕДИНСТВЕНИЯ БГ ПРЕМИЕР КОЙТО ПОКАЗА ЧЕ ИМА ТОПКИ
12
5
 
11
 
! Отговори
ПростГлавАнаак преди 4 месеца
Нали туриста ще катери Околчица?!
11
3
 
10
 
! Отговори
Ислямисти=Терористи преди 4 месеца
Няма геноцид в Сребреница, а просто убити ислямисти по време на война, които всъщност са в основата на всички масови кланета, погроми, умишлен геноцид на евреи, християни( арменци българи...кюрди и до днес, а не невинни жертви както лъжливо изкарват чрез корумпирани, незаконно свързан с ислямски терористи ООН Международен Съд в Хага, който и сега извратено съди невинните жертви Израел за престъпленията на ислямски терористи срещу Израел, но всички ислямисти и про-ислямисти служат на дявола
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този на снимката е резултатът от конституципнните промени на Х. Иванов. Заради това той трябваше да се откаже от политиката, но за съжаление не го направи и сега пак ни досажда.
9
5
 
9
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ ГЛАВЧЕВ преди 4 месеца
И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ВЪРШИЛИ УБИЙСТВА . И НАЙ-ВЕЧЕ МЮСЮЛМАНИТЕ > затова позицията ни трябва да е "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ "
8
3
 
16
 
! Отговори
Сретан Йосич преди 4 месеца
Споко Главчо знаеме че не си виновен друг ти ги диктува тия неща.
7
2
 
1
 
! Отговори
тъп пепеец/дебеец преди 4 месеца
Ко стаа с Айзенхауер и големия дрон за 15000000?
6
1
 
12
 
! Отговори
МЮСЛИТЕ В СРЕБРЕНИЦА преди 4 месеца
СА ИЗБИЛИ ЗВЕРСКИ МНОГО СЪРБИ, ВКЛ. СА ГИ НАБИВАЛИ НА КОЛ И ЖИВИ СА ГИ ГОРЕЛИ > и когато сърбите са се върнали в Сребреница е започнало ОТМЪЩЕНИЕТО > това е пълната История, а не това което ви поднасят
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато евреите избиват мюсюлмани в Палестина, това е демокрация и трябва да сте твърдо за. Но когато сърбите избиват мюсюлмани в Сребреница, това е комунизъм и трябва да сте твърдо против. Съобразявайте се с двойният стандарт на еврейската демокрация.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе и тоя ли НСО ще го охранява 4 години само защото е бил спуснат за премиер.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Катастрофата в БДЖ, закъсненията, пълното отсъствие на Външно министерство, лупингите с болницата, заемите и дълговете които тегли, непрестанните проблеми в МВР. Трябва ли още нещо да стане?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не да го изслушва, а направо да му гласуват оставките! Този човек взима заплата и се води още шеф на Сметната палата. Как в момента работи на 3 места ?
1
2
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 месеца
секретарката с екстри на граб защо се опитва да мисли ?