Знакови лица от ПП-ДБ се разделят с благинките на депутатството

Кои могат да останат извън борда на новия парламент?
12 юни 2024 19:00, Александър Попов
110
Знакови лица от ПП-ДБ се разделят с благинките на депутатството
Снимка: БГНЕС

Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта ще представляват "Продължаваме промяната - Демократична България" в Европейския парламент. Кънев и Петров влизат благодарение на преференциите, с които са разместили подредбата на листите.

Вече е ясно, че Христо Иванов, който подаде оставка като лидер на "Да, България", няма да бъде в новия парламент. Очертава се обаче и други знакови лица да се разделят с благинките на депутатството.

В новото Народно събрание няма да видим Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и бившият правосъден министър Атанас Славов. Под въпрос е и Надежда Йорданова - също бивш министър на правосъдието, съобщава БНР.

От решението на лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев зависи кой още ще отпадне.

Ако Петков избере да е депутат от 23-ти столичен район Настимир Ананиев няма да е народен представител, а в бъдещия 50-и парламента от Перник ще влезе Бойко Рашков.

Ако Асен Василев избере да е депутат от Хасково, от листата в Пловдив-град ще влезе Манол Пейков - кадър на "Да, България".

Лена Бориславова се връща в Народното събрание, но съпругът й и бивш заместник-председател на НС Мирослав Иванов се разделя с него.

Изборът на Хазарта да отиде в Брюксел пък отваря депутатския стол за Венеция Ангова. Благодарение на преференции депутат от 25-ти столичен район ще е и Елисавета Белобрадова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
1-3 преди 4 месеца
Ами Божанков?На никого няма да липсва.
92
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 4 месеца
А Настимир Ананиев-ще трябва ли и него да търпим?
91
0
 
4
 
! Отговори
Васил преди 4 месеца
Тези специално бяха в политиката само заради благините, а не да си вършат работата
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Туй то - всеки си носи последствията
89
0
 
2
 
! Отговори
Тралала преди 4 месеца
Глей го николаминчевото как се урЕди у ойропарламента...две думи на кръст не може да върже смислени...
88
1
 
1
 
! Отговори
Самуил преди 4 месеца
То кои останаха да го празвят ввече, като ПП и ДБ са пълен крах
87
2
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 месеца
Това е една добра новина, на никой няма да липсват.
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мравояда си изигра ролята да умиротвори протеста и да върне Боко на бял кон - сега може да отиде да си харчи парите, получени за подлостта.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудесно. Наесен и останалите.
84
4
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Най-подлото заглавие. Най. Браво! Връх на журналистиката!
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И онзи лаладжия,който много говори,но нищо не казва ивайло мирчев е вън. Много добре!
82
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Двама от квотата на Сорос-антоанета цонева и христо иванов няма да са представители на отворено общество в парламента.Урааа!
81
1
 
7
 
! Отговори
До 74 преди 4 месеца
До Анонимен"136 000 хиляди гласа са откраднати от Величие!" На кого са му притрябвали тези не велики от Величие та им крадат гласовете??? Те и така надскочили себе си. Само като им видиш физиономиите на двамата фронтмени, става ясно за какви village people иде реч.
80
1
 
11
 
! Отговори
Надежда Йорданова преди 4 месеца
Тази в познавам с table dance отсватната и и от подавай оставка към Гешев! Не, че той е цвете, ама тази една от неможачите и с право вън - да си търси работа! Ха ха ха!
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак същите провалени физиономии ...
78
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 79. Кой коментирал Рада? Темата беше Волгин. Същият като Бареков. И преди, и сега партиите не се научиха, че рускоезични друзья в Европарламента не виреят. Нищо политическо. Въпрос на комуникация.А ти защо го приемаш лично? Не знаеш езици или ще се кандидатираш за там? Или си Пешо Волгин?
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И Мишо Шамара също трябва да ви представлява в Брюксел. Новата партия Величие и Негово Глиганско Великолепие Боко Тиквата трябва да изпратят Мишо Шамара в Брюксел, да ви представлява!
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 77 третия евродупутат от Възраждане визитка: Рада Лайкова е родена в град Пловдив. Завършва първата си магистърска степен по Европеистика в Хумболтовия университет в град Берлин, Германия. Навлиза още повече в правото с втората си магистърска степен по Европейско бизнес право в Европейския университет Виадрина в град Франкфурт, Германия.
75
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 71 Нищо няма да прави. Няма как. Никой няма да му отговаря на руски. Коцето разчита с Волгината заплата да спонсорират Възраждане. Но не знае с кой шмекер си има работа. Пък и Пешо Волгата ще си дава цялата заплата за синхронни преводачи. Там са мноооого скъпи. Не се научиха, че за Европарламента се предлагат хора с езици, различен от руски. Голяма грешка!
74
11
 
6
 
! Отговори
. преди 4 месеца
До Възраждане! Време е!.........мдаааааа , време ви е да отидете заедно с шарлатаните при другарката нинова :) вие не сте нищо повече от консуматив за еднократна употреба в джобчето на боко :)))) сещате ли се :)))