Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лойче не ставаш за премиер. Ами за дупетат какво направи колко закона какви какво се подобри в България, а да махна ветото на Македония. Кръгла нула си. Даже и за чистачка в ГЕРБ не ставащ защото се иска много труд и малък корем а не като тебе само даваш акъл.
521
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Н е станахме 16 република,но със сигурност станахме северозападна турска провинция.Срам да ви е,алчни ж-и- вотни!
520
0
 
13
 
! Отговори
баста преди 4 месеца
Ей,г аден м ър ляч,скрий ссе,че во ниш!
519
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тиквун пак изнудва цялата държава и иска да я държи като заложник."НИЕ ИЛИ НИКОЙ" е техния девиз
518
0
 
12
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 4 месеца
ВСИЧКОТО НА *** БОРИСОВ Е ПОРНОГРАФИЯ СЪС СТАРИ БАБИ ! ЗАЩО ОБАЧЕ НАРОДА НИ НЕ ГО СЛАГА ТАМ,КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО,ТОВА Е ВЪПРОСЪТ.ИСКАМЕ ДА ДОУНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА НИ ИЛИ КАКВО ????
517
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тогава за какво се кандидатира за депутат. Така измамва избирателите да гласуват като не казва за какво се кандидатира и после се отказва а влиза друг за премиер. Шом е така тогава нека народа да избира директно и премиера министрите и др. шефове, а Лойко може да не бъде избран за депутат че има сташ на премиер. Все едно ако един монтиор иска да е лекар че му е по-изгодно. Или е премиер или се отказва и за депутат. Депутат и премиер не е едно и също.
516
0
 
10
 
! Отговори
На този преди 4 месеца
На този банкянски послушник му създадоха партия двете германски фондации.........................ЗАБРАВИХТЕ ЛИ?????? .......А ВИЕ СЕ ДЕЛЕТЕ НА ТРИСТА ПАРТИЙКИ.
515
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква идеология от този, който не е прочел една книга в живота си. Слушал е, как се води стадото, от правешкия хитрец и действа по същия начин. Гласуват лешперите от администрацията и купените ***. Като сложим и стотина хиляди зомбирани ***, това е останало на хайдутите от цял народ.
514
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Държавни,общински служители,времеядци от различните министерства,феодалите при структурите създадени от Цв. Цветанов,цига.ите,това са бюлетините на банкянският. Няма идеология,няма мотивация при тези,има пари,служби,интереси,уреждане до девето коляно близки роднини и т.н.Това е партийна структура,където дълбоката корупция цъфти и върже. Там милиардите от финикийски знаци,са нещо обикновено,както джобните пари.
513
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко ако влезе в конфликт със тяхно Велечие Сциентолозите, ще го съсипят.
512
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледах един филм "THE SPIES OF SCIENTOLOGY - OFFICE OF SPECIAL AFFAIRS O.S.A." които е ВЕЛЕЧИЕ на документалното кино, и ми се зави свят. Тука Баце няма шанс
511
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
който види Лоеко ,да го задържи ,и по най-бърз начин да го обеси на най -близкото дърво
510
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
криминален и нелегитимен български "политик", който твърди, че е спечелил някакви избори!?!
509
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правителство номинирано от ГЕРБ,ама той нямало да е премиер.Еййй,тоя съвсем ни взема за гл.паци.Има ли някой от неговите,който да не му целува ръка или някои други работи?Да сте чули поне един със собствено мнение по какъвто и да е въпрос?
508
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлага правителството на ГЕРБ и ако са национално отговорни, гласуват с да, ако не.....избори на 1 октомври и ПП-то в забвението.
507
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отново ще ползва 3-те жени за преговорите . За всички е ясно, че решенията се вземат от Борисов. Защо се крие зад тях? Явно очаква провал и ще го получи. Играе се открито, а не с посредници. Пак сме на избори и всички трябва да бъдат изритани от парламента. ЯВНО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!
506
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не иска да е прИмиер, защото е грамотен, колкото теб, а и толкова много го е страх от народната любов, че не знае, къде да се скрие. Целите да се заринат с другото прасе в пачките, които са награбили, пак няма да се спасят.
505
2
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 месеца
Бойко, ти си най-подготвеният за примиер. Другите са ала-бала. Но щом не искаш да си премиер, ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ???
504
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На този му се нагледахме на простотиите - нищо ново. Пришълците обаче са още по-гнусни, защото най-нагло ни излъгаха, че уж нещо ще променят, а после нацвъкаха навсякъде разни невменяеми наркоманчета, прегърнаха се с башибозука и те да влачат и крадат. Къде се е чуло и видяло, вълци да пазят кошарата. Няма как България да тръгне напред с тези изме-кя-ри. Още сто пъти ще ходим на избори, докато не ги занулим
503
1
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 4 месеца
Ако някой освен ДПС не се навие на сглобка (или както е по модерному - "некоалиция") с ГЕРБ, и първия мандат ще си остане неизпълнен.