Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПП ще се одупят мощно
61
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко отчаян трябва да си,за да плещиш подобни глупости за единение под твое командване и да очакваш да ти се върже някой.
60
6
 
10
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
Правете каквото щете - важното е да не се пречкате на придвижването на щатските войски на където трябва в територията - към плановото им местоположение ...
59
6
 
14
 
! Отговори
Стоите далече от тоя преди 4 месеца
Истинските евро-атлантици в България не трябва да имат нищо общо със строителя на Кремълския поток, обслужил Русия да нападне Европейска Украйна. Каквото и правителство да състави дс-агент Буда, то отново ще бъде против промените в съдебната система, промените в службите, промените в медиите и всякакви промени, които застрашават феодалното статукво на руските проксита у нас.
58
2
 
17
 
! Отговори
ХАХА преди 4 месеца
Тия двамата отстрани на Лойко каква роля имат в скеча?
57
10
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
До Край... Ай сикам с тоя Магнитски!!! Хората избраха Боко и Шиши. Който не е гласувал ся да не вряка много. Ай сиктир!!!
56
1
 
10
 
! Отговори
@@@ преди 4 месеца
Кокала, кокала, няма по-сладко от кокала. Дръж и не го пускай, че току виж пак се появил някой, който да ти го вземе под носа.
55
3
 
18
 
! Отговори
Стария оглупял преди 4 месеца
крадец е наясно,че вече е приключен.Юридическата сметка ще му я представят слугите на Шиши Сланинаров,под формата на досъдебни производства.И след това арест.Басирам се!Но този път няма да има представления от оглупялата и крадлива герберастка публика.И те ще се скрият.
54
3
 
20
 
! Отговори
До 49 преди 4 месеца
Абе,неумник,току що от ПП твърдо заявиха,че ще бъдат опозиция,ама ти едно си знаеш,едно си баеш.
53
1
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 месеца
Максимум 30%, гласували. От тях, двата глигана купиха 20%, но Величие им дръпна ха килимчето и сега нямат мнозинство. Може и да сформират коалиция на Продажниците, но, трябва трети и настава динамично равновесие. Нелигитимни са отвсякъде
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каквото ще да е, само да не се връщат ПроститеПеераси.
51
4
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
Тактиката им ли каква е.До сега бе важно да лъжат ,че са със Запада,но шефовете им наредиха момента за връщане към СССР. Затова и влезнаха в пета глуха и Борисов и Пеевски. Благодаря обаче на Достойният си Български народ,че направи великият избор и НЕ ГЛАСУВА за тия османо-съветски вампири. Така навсякъде по света се знае,че Българите не искат да бъдат под Османо-Съветско Робство. Това е нашият Достоен Български Печеливш ход. Хайде сега да видим как ще сменят плочата с рев към Москва
50
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко Тиквата е зле, но ПП са 100 пъти по-зле.
49
3
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 4 месеца
Още от сега ви го казваме За да си го знаете Гербери! Ваше " правителство", Забравете да има повече! 3 години,не ви Допуснаха Опозицията,та Сега ли?-:)) Хайде моля ви бъдете Реалисти! Или Опозицията прави правителство или на есен с песен на Избори! -:)
48
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
Старият политически елит е без доверие в обществото. Или ще даде възможност доброволно да бъде подменен отчасти с нов чрез едни мажоритарни избори в 2 тура. Или ще дойде Горския и ще вкара всичките тези в кауша за една нощ. Народа ще се израдва. САЩ и ЕС ще заработят с Горския много бързо иначе ще трябва да обясняват защо искат българите да имаме санкцонирани по Магнитски управници. Не знам нощта и името на Горския, но няма да се бавят много.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преговорния екип щял да бъде от по-умните и по-красивите Теменужка и Деница.Тоя пак хвърли отпред лелките,които се провалиха и сега не ни остава нищо друго,освен пак да им гледаме сеира.А колко са умни и красиви го виждаме всички.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поне преброихме мутреещите се в България.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоест боко като не е мин.предс. това правителство става "приемливо" за ппдеебилите и нова сглобка.. да живей ефроатлантическия комунизм!
44
11
 
8
 
! Отговори
София преди 4 месеца
ПП ейските розови комунистчета се задавят от злоба но са безсилни Хахахаха отиват в канала
43
3
 
15
 
! Отговори
Зевс преди 4 месеца
Знаем ги "независимите" "експерти" в България кои и какви са, по-добре пак избори.