Марков се засегна: Борисов може утре да ми предложи с чистачката в ГЕРБ да се срещна

Той отказа да разговаря с групата за преговори на ГЕРБ
17 юни 2024 14:16, Нели Христова
308
Марков се засегна: Борисов може утре да ми предложи с чистачката в ГЕРБ да се срещна
Снимка: БГНЕС

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна.

Това заяви пред БНР лидерът на партия "Величие" Николай Марков за очакваната покана от ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на правителство.

"Никой не е говорил към момента с нас. Вече казах, че това криене зад женски, широки гърбове е практика в политиката. Аз разбирам среща на лидер с лидер. Ако Борисов прецени, че има какво да си каже с лидер, който има 100 000 души зад гърба си, ще ме покани", аргументира се бившият служител на НСО, сега лидер на парламентарно представена партия.

Марков е категоричен, че медиите са "копие мафиотска политическа власт" и прокарват "поръчкова социология".

"Частни телевизии изопачават думи, интервюта, канят гости, които буквално повръщат срещу "Величие" с обидни квалификации. Само това се прави. Няма нито един политически разговор с нас", изрази обидата си той в предаването на "12+3".

А на твърдението, че влизането на "Величие" в НС е мистерия, той отговори: "Вярата в Бог е също мистерия, но това не променя нещата, че хората вярват в Бог."

И обеща да заведе дела срещу журналисти, обиден, че са наричани секта, тиня, червеи, при това публично в ефир:

"Има граници. И ние можем много неща, можем, но не искаме. Искаме някой да ни чуе. Не сме били сензация, бяхме скрити от социологията, която беше фалшива. Ние сме единствената партия, която направи срещи в 50 града, в 3 държави и накрая да ни нарекат фейсбук партия или тик-ток партия. От всички първи, коя друга партия се показа пред народа?", защити политическата си формация Николай Марков.

Той попита, как социолозите не видяха 100 000 души?

"Тези, които ни подкрепиха, знаят кои сме ние. 100 000 гласа ни дадоха и беше направена изборна измама с нашите гласове. Словесно оспорвам резултатите, можем и по друг начин, защото имаме доказателствата. Искам да кажа, това което знам и мисля. Дори социолог в първи курс ще забележи 100 000 гласа. Трябва да се водим по общественото мнение, не може медиите да се борят с общественото мнение", коментира лидерът на "Величие".

Той обясни, че в НС вижда 2 вектора. Източен - защитава руските интереси и западен - защитава чужди интереси.

"Българските интереси не ги виждаме и гражданския дневен ред от трибуната на НС. По места хората питата, защо депутатите на НС се занимават с неща, които не касаят българските граждани, защо няма приоритетност в НС", попита Марков.

И заяви:

"Ние дойдохме за да въведем нов морал. Не отивам в НС и не съм тук, за да съм любопитен. Аз решавам нещата със здрав разум и хладен ум. Ние имаме най-малък проблем с това дали ще се разпусне НС, ние знаем кои сме. Отговорността е на тези, които трябва да излъчат правителство и те трябва да намерят мостове, въжени линии и т. нат."

Той прогнозира, че ще има кабинет от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН:

"Прекрасно излиза математиката за правителство. Това ще е формулата и го казах преди 2 месеца. Имам информация, но не искам да спекулирам. Приемете, че е мое мнение. Спекулира се с експертен кабинет. Има коалиционен кабинет. Какво означава "некоалиция"? Всички медии повтаряхте "некоалиция". Това е термин обиден за здравия разум."

Николай Марков е категоричен, че "с дами на Борисов няма какво да си кажем. Те са феерични, Искра Фидосова, даже едни имаха нарицателни. Там си има лидер"!

И ако Бойко Борисов реши да се срещне с него, лидерът на "Величие" ще го изслуша – какво ще е правителството, срокове.

"Човек трябва да взима информирани решения. Това е отговорното решение. Ангажиментите идват от лидер към лидер, защото отговорността – политическата, е на лидера. Ако всички си спазваме реда, ще се оправи бързо Българската държава", препоръча Николай Марков.

Той е убеден, че България трябва да спре военната помощ за Украйна.

"Ние имаме 8000 щика и 45 000 чантаджии. Не става въпрос за Украйна, а за България", каза Марков.

Според него "ГЕРБ не е евроатлантическа, ДПС не е евроатлантическа партия:

"Не гледайте кой вее байряка! Кой реализира стратегическите проекти на Русия в България? Кой? Това са милиарди! И аз мога да вдигна евроатлантическия влаг. Червената линия е България да не бъде вкарана във война. Защото след война има само тишина, ковчези и забрадени хора. Тази линия не трябва да се прекрачва и това е замисълът на следващото правителство. Но когато се случи юли ще се сетите за моите думи.

"Сега искам да бъда чут аз!", заяви Марков и призна, че се изживява за нравствен стожер на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от Общество
Въвеждането на еврото ще бъде доказателство за евроинтеграцията на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
4
 
6
 
! Отговори
Zks преди 2 седмици
Аман от празни приказки и оплювания и кво ли не а няма реално койнда свърши работата... тия новите партии последните години само лалат и като им дадеш власт за нищо не стават... аман от популисти и празнословци... държавата потъва защото няюа нс... бюджет... и какво ли не... вече ми писна от всякакви тарикати детонсамо лалат
241
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Товариш *** е по- страшно явление и от Копейкин. Страшното е, че има немалко съмишленици. Ама болни ли са да си мислят, че Путин ще ги ни изтегли на буксир??? Още по- страшното е, че толкова много хора в България живеят в имагинарен свят, близо до шизофренията.
240
3
 
7
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 седмици
Идвал Марков да осветява........ИТН доста добре го правят. Те за управници явно не стават, но по ваодене на кирливи ризи са доста добри. Та, Марков, ако толкова иска да променя към добро, вместо да свети, да се включва в работата. Че аман от разправии в това НС кой крив и кой прав, а работа свършена няма за 5 пари. Кашите на ПП-то не ги броя.
239
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
плювайте,плювайте !...Още не сте осъзнали какво се задава...Ще запеете друга песен..скоро..И НЕ,не съм гласувал за "Величие" !..Агитирах и гласувах за "Възраждане"..НО НИТО СЪМ ИМ ФЕН,нито поддръжник..Просто Костадиновата партия имаше ИНЕРЦИЯ и се НАДЯВАХ да дръпнат напред и така да объркат плановете на опегетата гроб и дпс..Е,не се получи..Дали ги прецакаха,или просто изгубиха доверие не знам,но както вече отбелязах:-МЕСИЯТА ДОЙДЕ..
238
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Още един се прави на важен! Кой беше ти , че Борисов да преговаря с теб?
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този само произвел с полковник,още един кибрит служба няма като политик,и взе да се засяга,и още ,народа както е казал, цитирам "кога стана кюмюрджия,че вече очерни и дупето си "
236
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
бащите на нашите революционери били въшльовци, Левски е бил направен национален герой защото сме имали нужда от национален герой, Ботев заслужавал повече, а забравя че самият Ботев се възхищава на Левски, Левски обикаля почти 10 години страната за да подготви въстание което да освободи България, убийството му било толкова тежък удар, че Ботев написва специално стихотворение "твоят ЕДИН син, Българийо виси със страшна сила" - не ни трябва такъв човек
235
5
 
15
 
! Отговори
Сектата да мълчи преди 2 седмици
Тия са една секта, занимаваща се с проруска и анти българска дейност!
234
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе вие как не разбирате ,че тия от Величие ли са ,Нищожество ли са,са едни обикновени мошеници и Болни мозъци.100х да ходят на психиатъри незабавно. Опасни са за България,опасни са и за близките си...
233
3
 
8
 
! Отговори
Lina преди 2 седмици
До 229. Именно това визирам. Обикновенно еднодневки , без позиция свършват подобно. Позицията е скъпо удоволствие , докато в сфера " симпатични луди" имат капацитет
232
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
В съответствие с ТВОИ думи, ти имаш 100 000 въшльовци зад гърба ти. А ти самият не знам да имаш някакъв опит да управляваш...и тогава както ти самият каза, това означава, че някой друг те ръководи,най- вероятно русия, която както ти отново каза ни е направира държавата!!! Нашите възрожденци са имали Българско самосъзнание, но ти определено НЯМАШ!!!
231
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поредният хиперактивен. Този път от дълбоките недра на провинцията, 3то поколение ТКЗСар-аграр. На този и внуците му ще се чувствата като в необрано лозе в Европа.
230
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ще гласуват и за правителство или ще има достатъчно отсъстващи, защото България трябвало да има правителство
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 213, партията на Янев подкрепи изпращането на оръжие за украйна, сега говори обратното, но никой вече не му вярва
228
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дали пак ни лъжат? Толкова се надявахме на онези излъсканите уж от "Харвард", а те излязоха тотални аматьори. Че и крадливи. Дали и тези са същите?
227
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
вече гласуват заедно със "сглобката", не искат истинския парламент, а партийния дом
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ПроСоТо - "От трибуната"...? ОК, казват от трибуната примерно "Пеевски е откраднал Х милиона лева чрез обществена поръчка У и подставено лице Z". И? В крайна сметка трябва да се подаде сигнал до прокуратурата. Това мога да направя и аз, въпреки че не съм депутат, стига да имам достатъчно доказателства за това. Защо досега не са го правили дори и да не са били в парламента? Аз лично бих искал конкретика преди да гласувам за някой, защото смятам, че празни приказки всеки може да говори. А ти?
225
1
 
10
 
! Отговори
До 222 преди 2 седмици
Обещаваха ни промяна. Получихме подмяна. А ние бяхме хиляди. Искахме само свобода. Употребиха ни. Сега е театър и с този уж Ное субект. Сготвиха за пореден път България.
224
2
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 2 седмици
Аз съм Ветрино.
223
1
 
10
 
! Отговори
до 222 преди 2 седмици
С Кошаревски свидетели. Гледахме го и този филм. Нищо няма да направят. Куче, кое лае не хапе. Запомнете го от мен. На 62г.съм.Видях много правителства. Бях на метри от факлите когато палеха вратата на НС. На свалянето на Живков се радвахме, но много късно разбрахме, че не сме го свалили ние Живков, а са ни подвели. Обещаваха ни промяна. Получихме посмяха. Когато убиха Луканов 3 дни след като каза, че помни на кого е дал куфарите с парите, също вътрешни хора го ликвидираха. Всичко е режисирано.