Глас от "Величие": Отговорността за управление и съставяне на кабинет е на ГЕРБ

С преговорни екипи не виждаме смисъл да разговаряме", каза Виктория Василева
18 юни 2024 12:25, Красимир Ангелов
61

Преговорите между ГЕРБ-СДС и останалите партии продължават, но от партия "Величие" заявиха, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС.

"В понеделник получихме покана от преговорния екип на ГЕРБ и по същия начин върнахме отговор, че сме съгласни на среща, ако тя е в лидерски формат. Отговорността за управление и съставяне на кабинет е на ГЕРБ като най-голяма парламентарна група, но тя има лидер, който носи най-голямата политическа отговорност. Ангажиментът, който трябва да бъде поет не само към партиите в парламента, но и към българските граждани, трябва да дойде от устата на Бойко Борисов. С преговорни екипи не виждаме смисъл да разговаряме", каза Виктория Василева от партия "Величие" в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ съставянето на правителство не е детска игра, това е ангажимент, който трябва да бъде поет от лидер.

"Ние бяхме откровени и ясни в нашата предизборна кампания. Излъчихме няколко основни приоритета на партия "Величие". Един от тях е свързан с преразглеждането на Зелената сделка, или по-скоро начинът, по който тя се прилага в България. Смятаме, че е изключително порочно и вредно как тази сделка се въвежда у нас", допълни Василева за Bulgaria ON AIR.

От партията ще се опитат да покажат, че парламентът е място, където трябва да си говориш с другите и да търсиш съгласие.

"Съгласие може да бъде търсено с разумни аргументи, ние имаме разумни аргументи за голяма част от приоритетите ни. Ще се опитаме да убедим колегите. Другите приоритети са ни свързани с ядрената енергетика, довършване на АЕЦ "Белене", неща, свързани със селското стопанство, образованието, здравеопазването. Не е тайна, че в последните години дневният ред на парламента тотално се различаваше от дневния ред на хората", подчерта представителят на "Величие".

Тя отбеляза, че председател на ПГ на "Величие" ще е полк. Николай Марков.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Отговорността за нов кабинет не е само на ГЕРБ! Всички вие отказвате дори да говорите с тях и се правите на ВЕЛИКИ, дори и с 4 % от гласувалите 1/3 от българите! Колко прави това Василева, 1,2 % от имащите право да гласуват! И сте в парламента "ваше величество с 1,2 %"?! Гласувах, и не за ГЕРБ, но тава което правите в НС, коренно се различава от това, което искат хората! Смирете се!
38
1
 
16
 
! Отговори
До 30 преди 4 месеца
Виктория след като предаде Слави Трифонов и се отцепи с още 9 депутата, започна да гради партията на Черепа, а след това я купиха да помага на Стефан Янев. Само при Борисов още не е полегнала.
37
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
До Анонимен..... И ко Киро брейка няма ли да става министър на образованието.... Хахахааааа, от Киро фейка нищо не става. Най-обикновен соц. пpocтak.
36
6
 
8
 
! Отговори
Шегобиец преди 4 месеца
Величие направо рулират. А Баце пак се ската, а?
35
2
 
11
 
! Отговори
Начо преди 4 месеца
Бре.Добре,че ни каза.не знаехме на кого е отговорността.Тази за каква се мисли?Май много бръмбари има в главата си.Ясно е коя е.Не знаем само водещия и офицер.
34
1
 
6
 
! Отговори
ЗаффироФ преди 4 месеца
Хайдеее, Пеевски премиер.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И тая стринка беше от тия дето щяха за чегъртат ГЕРБ, а сега се натискат да целуват ръката на бащицата от Банкя!
32
2
 
4
 
! Отговори
до Зозо преди 4 месеца
Така е. Но аз се съмнявам, че влачи към копейки. По-скоро използваха я, за да влачи гласовете, които вървят с нея в пакет от години. Излъгаха проруски настроени хора, че уж са против Украйна, но изглежда това е само похват да отмъкнат гласове. Скоро всички излъгани ще си скубят косите. Етиен Леви участва в пропаганден украински клип с официално видео - Братя. Величие се появиха след 14 часа на 9 юни в екзит-половете. Някой натисна копчето за патерицата Величие.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Величаватагуросвиня на тия, как ли се кефи, че е изклатил tъпаците да гласуват за него.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СДС, ИТН, сега Величие, кой е следващият
29
16
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Ако са толкова сериозни и ударжат на думата си наесен ще дам гласьт си за тях - дано не излязат менте като киретата
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То пък един смисъл на величието, ум да ти зайде.
27
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
До Анонимен..... Виктория Василева беше депутат от СДС, председател на младежката организация на СДС, ученичка на Христо Бисеров, сивият кардинал на СДС, мигрирал в ДПС...................... Хахаааа, тя влачи 60% от гласовете към новите копейки. Гласове от ДПС.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И ко Киро брейка няма ли да става министър на образованието ? Генерала подполковник да отиде в Банкя и да се видят двете кюфтета .
25
4
 
23
 
! Отговори
Тошко преди 4 месеца
Партия "Безочие" още влязоха и започнаха с номерата. Защо всички искат да са опозиция? Само Ники иска да пътува......
24
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Следя Марков в интернет и мога ви кажа , че промени даоста от първоначалните си позиции . Говори това което искат да чуят хората и използва похвати от психологията .Доверието е скъпа стока и трябва да се постарае повече за да го спечели .Засега ми харесва как громи продажните журналисти .
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе хора , Марков ако качи стълбите до първия етаж ще се задъха , вие чакате от него революция . Аз не тръгвам след хора кото казват - напред , а след такива които казват -след мен .
22
6
 
13
 
! Отговори
Иво преди 4 месеца
Явно при следващите избори ДПС ще са номер едно. Тогава всички ще искат да се коалират с тях.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първо му вижте къщата на Николай Марков и повярвайте на ала-бала преподавател и тн . Това не е къща , а резиденция .
20
12
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 4 месеца
Ако и сега не направят кабинет, аз повече няма да гласувам. Обещавам!