Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от Политика
Петков: Двама човека спират прогреса на цял народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
13
 
! Отговори
Въпроска ? преди 1 седмица
Скрил се на диването и раздава акъли . Измами избирателите от България и чужбина , подкрепиха партийката ти. Дадоха ви възможност да сформирате правителство и резултати - О . Гледай си здравето , брой си парите , прибери жалките си сценаристи и дай шанс на млади ,енергични и умни хора да се занимават с политика . С криене , жалки съвети и пошли сценарии политика не се прави .
293
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Експертен кабинет е най-голямата щуротия. Без идеали и цели. Някакви измислени експерти, завършили читалище в Лондон.
292
1
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
Ние избирателите сме виновни за тази трагедия. Къде ни е акъла ?Защо залагаме на куци коне ?
291
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Боко си има премиер Главчев и го боли ГЗ дали ще има редовен кабинет. С Шиши ще си гласуват регулаторите и каквото си искат. ППДБ-тата ще подсмърчат отстрани.
290
1
 
9
 
! Отговори
Много вярно преди 1 седмица
В другите парламентарни групи има много свободно мислещи депутати. При чалгаря няма! И като имаше толкова важни за страната неща за правене, къде ги скри, че цяла предизборна кампания не ги чухме! Ей, мушмурок, дадоха ти 70% и ти се о а ка, сега правителство сънуваш.
289
0
 
3
 
! Отговори
До 303 преди 1 седмица
Той не мо е две крачки да направи завалията, ти говориш за бягане
288
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе що карате човека насила да прай коалиция с Герб и ДПС, бе, ами той може и да не иска, има и други партии у Парламента - ПП на Киру Т., БСП, Възраждане, Величие... Хайде, то съ видя, че "на Есен, с нова песен" към поредните Избори, а Зимата на 2025 г. пак шъ прайм Избори и т.н. и т. н., докато изчистим 34 годишната гнойна яма у Парламента!!!!
287
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главния чалгар се е чалдисал.
286
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трифчо, нема прогледнеш. Локомотива изпъшка: тю-тюю. Изтърва го, не бегай срещу нанагорното.
285
6
 
6
 
! Отговори
Гегата преди 1 седмица
Няма време трябва да има правителство . То след ПП и Асен Василев дето управляваше с по 1 милярд на месец кредит всеки може да управлява дори Волен или Азиз.Все още се в тая дългова спирала -по около 1 милярд кредит на месец такаче ще е лесно управлението, да му мислят децата на децата дето ще връщат дълговете...
284
0
 
6
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 седмица
Е то и Радев Слави го откри. Още като беше летец Слави го покани в студиото и му предложи да става политик, тогава Радев викаше всеки да прави това което умее нале. ...
283
2
 
10
 
! Отговори
Убавци преди 1 седмица
Ямболския хаджи тошко, сигурно ще е мин. председател а ? Направо мирише от него на aко.Противен, по-противен, тошко умното!
282
0
 
15
 
! Отговори
вицове от севреозапа преди 1 седмица
Га беше първи се скри като миshок, сега правителство ще правиш. Само чалгията ти върви псевдо - патриот, главен чалгар. Ясно ти е , че нама да стане и за това се напиняш....
281
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отварям си сега фейсбука и ще напиша пост - няма да подкрепя първия и втория мандат, надявам се президента да връчи третия мандат на мен и аз ще ви оправя с екип от експерти. Искам после всички медии да го отразите, това е новина!
280
7
 
0
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Атка бате Славчо,в теб ни е надеждата,ония са за кошадаса!!!
279
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Б разбрали са се с Боци и Шиши да направят правителство с мандата на ИТН. И Радев е в играта.
278
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чалгаря ще саботира НС до дупка. Той не му е фен.
277
2
 
8
 
! Отговори
У бре преди 1 седмица
Той и Копейкин се нада на третия мандат! Я вземете си го разделете по братски (още по руски).А може и по равно....
276
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ясен си като бял ден. Вземи се скрий някъде най - после!
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Яко го гони мегаломанията! Трябваше отдавна да го предвидим.Затова пък ще му остане МЕГАЛОЦЕФАЛИЯТА! Медицински това означава болестно развита хиперголяма глава!