Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от Политика
Петков: Двама човека спират прогреса на цял народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гола кра.туна просо сънува..
273
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я кажи сега,защо твоя приятел Боко ти се разсърди и пак се обърна за подкрепа към ПП,та даже им се молеше.Много ли поиска и той не ти даде?
272
1
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Кмета от сдс герб гепил камината от пенсионерския клуб и я шитнал за -80 лв
271
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Славчо,ти не си у ред.Кой ще ти даде трети мандат,като се провали като първа политическа сила,бутна редовно правителство и събори два парламента.Пак ли шнорхела ще ни предложиш,или друга екзотика си ни подготвил?
270
1
 
18
 
! Отговори
Седераст преди 1 седмица
Явно е друсал нещо истинско, докато е писал тази помия? Не очаквам повече от космонафт-македонец и премиер-плавникопродавач
269
0
 
17
 
! Отговори
От северозападнало преди 1 седмица
Ало, учиндолски чалгопитеко, ще пуснеш ли пак твоя Шнорхел за премиер? Тошко-маймуня да се изкъпе и подстриже и този месец, че се нетърпи покрай него. Зъбите да мие също, че устата му от другия край на улицата мирише.
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България има партии фирми например ДПС, ИТН, има партии човека оркестър например Герб, БСП, Меч, Възраждане, Величие, СДС, БСП преди Нинова не беше партия човек, но сега стана такава. Преди това имаше Партия Бареков, и така нататък.
267
10
 
3
 
! Отговори
чудесно преди 1 седмица
Това значи, че в следващия парламент вече няма да има итн и бсп. А ПП ще са около 10 процента. Може да влезе Български възход. Те са диалогични.
266
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Трифонов служителите от фирмата са колеги в ИТН, но всъщност той е председател на ИТН хо-хо-хо Защо не направят един профсъюз на ИТН и Трифонов да му е председател? хо-хо-хо
265
0
 
9
 
! Отговори
тоя го събудили преди 1 седмица
Мумията на идвана се размърдал, отворил си мръсната уста и ужасно вони и смърди! Като при всеки тежко болен, да пази Господ, ама чалгаря е вече взел-дал! Така че, не обръщайте внимание на лакърдиите му! Той дрънка колкото да не заспи отново, че мутрите, които го пазят, трудно го събуждат да го изпикаят! За мутрите на ортака му Таки става дума, те го пазят от "народната любов"!
264
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
от избор на избор все по нефелни влизат в парламента, то накрая и баба Мара от първи етаж и тя ще реши че е много умна и ще се цани за политик
263
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затваряйте държавата, всеки иска власт и само власт, дърпа, тегли към себе си като обезумял. Никой не мисли за държавата, никой.
262
0
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Вече имаше възможност да предложиш кабинет,забрави ли?Сега искаш втора серия,след като първата я прекъсна по чужда заръка.Нека чалганията започне сега!
261
0
 
18
 
! Отговори
!!! преди 1 седмица
Физиономия на мутра! Неграмотен чалгар и ***! Това сакато нищожество хвърли държавата ни в политическа криза, която продължава вече трета година! Помните ли "премиера" му - онова нищожество като него, дето продавало шнорхели на една сергия! А помните ли министрите му - плагиати, мутри и престъпници! Ай сиктир бе, чалгар учиндолски! Хайде, обличай дървеното пардесю номер 58 и изчезвай, защото теб вече и мухите те мразят!
260
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Болни надежди, на един болен ум.
259
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Надеждите на един стар чалгар да стане отново "мрад и красив", но нито преди, нито сега е такъв.
258
0
 
12
 
! Отговори
Михаааал преди 1 седмица
Надай се жено на пия...... х....
257
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той спечели изборите преди години и се уплаши да състави правителство. Сега е същото. Не му вярвайте!
256
0
 
17
 
! Отговори
Праведен преди 1 седмица
Чалгар-експерт !
255
0
 
23
 
! Отговори
Само питам... преди 1 седмица
А като бяхте ПЪРВА политическа "сила", КАКВО СЕ ОБЪРКА ? Имахте мнозинство и върнахте мандата. Същите каши забъркахте и когато бяхте ВТОРИ .... Сега се сетихте. Експертен кабинет щели да правят. Ского бре? С Гъмзата и Ванката ли ? . Оня вашия човек с офшорките ли ще пробутвате ПАК ? Чалгопитеци. И за "златни пръстчета" не ставате....