Ваня Григорова и проф. Лилков против експертно правителство

Според тях то е "бягане от отговорност"
22 юни 2024 10:15, Александър Попов
62
Ваня Григорова и проф. Лилков против експертно правителство
Снимка: БГНЕС

Ваня Григорова от "Солидарна България" и проф. Вили Лилков от "Синя България" се обединиха около мнението, че България не я чака нищо хубаво с експертно правителство.

"Лично аз съм категорично против формиране на експертно правителство. Експертно правителство просто означава правителство, което ще взема същите решения, но никой няма да носи отговорност за тях", заяви Григорова пред Нова тв.

Проф. Лилков се съгласи с нея: "Както и да го наричаме - на споделената отговорност, експертно, техническо, каквото и да било то, в крайна сметка е политическо правителство. Защото едно правителство, както и парламента прави политика. То не се занимава с експертизи. Това е една подмяна и бягане от отговорност".

Двамата коментираха ниската избирателна активност на последните избори.

"Българските граждани смятат, че негласувайки наказват политическия елит. Никого не са наказали, освен себе си", каза Ваня Григорова.

Според проф. Лилков ниската избирателна активност "е резултат от това, което виждаха хората в последните години в парламента" и добави, че "такова ниско ниво на политическия разговор, такова отсъствие на политика, на идеи, на разговор за ценности не е имало и това рефлектира върху избирателите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Политика
Новото БСП с цели - край на войната с Радев и без удари с BG оръжия по Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
26- ти сериозно ли тръгна да бориш капитализма- Я ГЛЕДАЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ- НАД 30 000 000 КОМУНИСТИ КИТАЙЦИ ЖИВЕЯТ В ДУПКИ И ПЕЩЕРИ ПОТЪНАЛИ В НЕ ЧОВЕШКА МИЗЕРИЯ, НО С НАД 700 КОМУНИСТИЧЕСКИ МИЛИАРДЕРИ И СРЕДНА ПЕНСИЯ 43ЛВ КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ ОТ ВСЕКИ ДЕВЕТИ КИТАЕЦ, НО ЕДНА ОТ НАЙ МОЩНИТЕ ИКОНОМИКИ- ХА СТИГА КОМИНИСТИЧЕКО ЛИЦЕМЕРИЕ- ТРЯБВАТ ВИ БЕДНИ НИСКО ПЛАТЕНИ РАБОТНИЦИ И НОВИ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ- ДЪРПАТЕ КЪМ БРИКС- АМИ НЯМА...
31
6
 
2
 
! Отговори
не искахте преди 1 седмица
Ваня Григорова за кмет...............избрахте Васил Терзиев...............роднините му, от бащина и майчина линия са свързани с ДС, а знаем кой създаде мафията в България...........генералите от ДС........................много просто племе сте шопите в София............хак да ви е, заслужавате си съдбата, ***!!!!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Професоре,какво научи от еднокнижника?За втори път задавам този въпрос.Първият път ме изтрихте.Защо?
29
9
 
2
 
! Отговори
красива и умна преди 1 седмица
уникална жена, много я обичам, Ваня Григорова, без да съм я виждал наживо и без да я познавам лично ..........докато има жени като нея, има надежда за България!!
28
7
 
2
 
! Отговори
умна и красива преди 1 седмица
уникална жена, много я обичам, Ваня Григорова, без да съм я виждал нажиео и без да я познавам лично ..........докато има жени като нея, има надежда за България!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С 1 % се опитват да диктуват...
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ванче- връщай се в синдикатите- извън тях си смешна и жалка- как така се извъртя и усука и зае странни позиции!
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заедно ще победим капиталзЪма, докато има умни и смели жени и мъже като Ванчето Григорова!!!Бог да я пази, да й дава здраве и сили..............честните хора те обичаме, Ванче.............и сме с теб , напук на хейтърите, на гадните капиталисти, на масоните...........ще победим...............капитализмът не е съдба!
24
5
 
0
 
! Отговори
успех преди 1 седмица
Заедно ще победим капиталзЪма, докато има умни и смели хора като Ванчето Григорова!!!Бог да я пази, да й дава здраве и сили..............честните хота те обичаме, Ванче.............и сме с теб , напук на хейтърите, на гадните капиталисти, на масоните...........ще победим...............капитализмът не е съдба!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То бива,бива наглост и безпардонност,но тези еднопроцентници минават всички допустими граници на излагацията си! Едва ли някой е искал мнението им за съставянето на правителство,а и не казват нищо ново и умно! Мантрата за "понасяне на отговорност" отдавна е много изтрита и декласирана,защото си е чиста демагогия! Никой до този момент в последните 35год. не е понесъл капчица отговорност за глада,смъртта,безнадежността на живота на БЪЛГАРИТЕ! Няма ОТГОВОРНОСТ за съсипаната ни и обезлюдена ДЪРЖАВА!
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя за малко не стана кмет на София, оня тъ@@пак , дето стана кмет изкара само 2 % повече от нея.............с фалшификации и ала-бала !!!
21
2
 
5
 
! Отговори
Хейт преди 1 седмица
Някой интересува ли се какво мислят тия? Дори Руди Гела взе повече гласове от тях.
20
5
 
3
 
! Отговори
браво преди 1 седмица
Обичам я тая жена...............Ваня Григорова................супер е , умна и красива с много по-мъжко поведение от много мъже!!!Чел съм й биографията, правила е и грешки, но всички сме грешни.............но сега е на правилни позиции, и се бори срещу социалното неравенство!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои са тия?
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България трябва да има правителство. Как ще го наричаме няма значение!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой пита с техните % на отминалите избори. Да спечелят колкото ГЕРБ, тогава да се изказват.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пепеляшката Ваня си мечтае за златната обувка.Нея я знаем.Но Вили Лилков го уважавах докато беше с Костов.Откакто се продаде на мутрите вече не искам нито да го виждам,нито да го чувам.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По принцип са прави.Но и двамата от позицията на какви се изказват?Разбирам,че искат нови избори,надявайки се и двамата да влязат в следващото НС,но това няма да стане.А пък ако вземат да се коалират ще бъде голяма смешка.Комунистка и тъмно син уж демократ е оксиморон.
13
1
 
7
 
! Отговори
Наглост и безочие преди 1 седмица
Ванчето в качеството на каква се изказва? За всеки достоен човек с такъв изборен резултат би го било срам да се показва по телевизия и новинарски сайтове и да говори каквото и да било. Но те и редакторите са виновни като дават трибуна на аутсайдери.