БСП при президента: В тази тежка ситуация пред нас има два пътя

Ние не се плашим от избори, увери Зафиров
Обновена: 25 юни 2024 11:23 | 25 юни 2024 11:20, Нели Христова
77

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

По време на консултациите се очертаха няколко възможни варианта за разплитане на политическия възел в България - от правителство на малцинството, през експертно правителство, и това, което вашите колеги от "Възраждане" обявиха - ясно изразена анти ГЕРБ - ДПС коалиция. Вие как гледате на възможностите за излизане от политическата криза, които изброих до момента? Убеден съм, че като партия с опит имате и ваши виждания.

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на БСП.

Преглеждах архивите от последните ни срещи. Имам около 15 тефтерчета от предишните ни срещи. Това е илюстрация на ужасяващата политическа криза, в която се намира обществото ни в последните години. Тя, разбира се, е икономическа, социална, рискува да стане и конституционна. Но е и криза на доверие, обърна се към президента Атанас Зафиров, временно изпълняващ длъжността на лидер на БСП след оставката на Корнелия Нинова.

Ако трябва да бъда откровен, в тази тежка ситуация пред нас има два пътя. Единият е много удобен - да бъдем страничен наблюдател, опозиция, от която нищо не зависи. Другият път е да участваме в тези процеси и сме реалисти по отношение на резултатите, които получихме, продължи той.

Ние сме партия с дълъг, може би най-дълъг от новите партии, политически и парламентарен опит. Продължаваме да смятаме, че изборите не са добро решение и трябва да работим за формиране на една разумна, пробългарска, устойчива власт. Имаме зрелостта да се опитаме да бъде проводник на един такъв диалог и да бъдем балансьор. През годините стоим достатъчно далеч от всякакви залитания във вътрешнополитически и външнополитически план, допълни той.

Преценката на кого ще връчите третия мандат, е ваша. Но от нас може да се очаква разумна позиция. В никакъв случай не е изчерпана възможността за едно пробългарско правителство, увери Зафиров.

Другата алтернатива, с която се плаши обществото са предсрочни парламентарни избори. Ние не се плашим от избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Политика
Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Мария,к.69 Стрино Червенушке, научи се да пишеш като хората! За теб няма запетаи, тирета, нито правило кога се пише й, Схемаджия няма в края си двойно и.Защо в мн.ч. написа схемаджйи, пък и с й пред и ! Защо два пъти повтори точка? Точката я остави за Нинова - да си я залепи отзад!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Г-жа Христова го дава скромно.Забравила е да каже, че от БСП се надяват на следващите избори да си повишат резултата. Обратно, при това разделение в БСП на привърженици и противници на стрина Ниновица има вероятност част от червените да гласуват за ПП - зер Про100 Киро е приятел на стринката, а другите, противниците на Корни- за Дедо Бойко. Червената партия няма да остане единна, по-скоро ще се разцепи, защото тази от дунавските села си е заплюла поста и ще си държи на него.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пожелавам на тези, които обявиха чичо Тиквичка за мутра, да им се падне Гуцанов за министър-председател. Тогава ще изпитат лично що е то истинска мутра и ***, и мошеник, и шмекер, и нагъл непукист, и кво ли не.
65
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 4 дни
А бе ей схемаджйи народа ви е подредил както трябва.Точка! Изпълнявате! Точка!Мошеници!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре, ама Вигенин е приятел със всички председатели, това как стана, нямам обяснение
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Два пътя и двата леви. По който и път да се тръгне, никъде няма да ви изведе. Научете ги тез работи.
62
1
 
1
 
! Отговори
... преди 4 дни
епа както е казано на есен с песен! новите избори предстоят!!!!
61
1
 
2
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 дни
Абе както и да я въртим, все до Кекса стигаме, тоест, едните кексят, а другите са накексени!
60
6
 
5
 
! Отговори
Те и Възраждане !? преди 4 дни
Вече 4 г. ГЕРБ-СДС не управлява, а все се оправдават с тях! Нима мислите, че българите са толкова заблудени, че не са в състояние да видят ясно кой донесе хаоса в България от 2021 г. насам!? Отговорът е ясен, това са тези, които не са партии, а социални проекти не особено способни хора!
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НЕ се плашим от избори.... е да над 80 млн лв. за едни избори,но ние сме богата държава...харчете вашта .... после няма по 10 млн за коледни или великденски надбавки за пенсинери и за много други неща
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И двата им пътя водят към 3-те %-та
57
1
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 4 дни
До Христо Христов: Добре, ти считаш, че не трябва да се направи експертно правителство. А какво да бъде тогава? Предложи нещо, за да видим дали то е по-добър избор. А политиката е практика на възможното. Понякога се налага да се избере не найдоброто, а най-малкото зло. Е, предоложи да видим.
56
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
До Анонимен/52 "Обещахте лустрация, но не я направихте. Затова народа на всяко гласуване лустрира все повече и повече." - КОЙ е обещавал лустрация? Единствено д-р Петър Дертлиев искаше лустрация на партийните секретари, но сДС на атлантиците Соломон Паси и Александър Йорданов го бламира и подкрепи Андрей Луканов. Факт.
55
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
"... от правителство на малцинството, през експертно правителство, и това, което вашите колеги от "Възраждане" обявиха - ясно изразена анти ГЕРБ - ДПС коалиция." - правителство на малцинството няма как да стане. Отделно, това значи игнориране на гласовете на мнозинството гласували, както става в някои (ЕС) диктатури. Експертно правителство имахме при Беров - най-голямото крадене след 1990 година, подкрепено от ДПС и БСП - демек тия същите ПАК се готвят да крадат. А Възраждане и ИТН с ПП е ного.
54
3
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 дни
До И СТАНИШЕВ ГО КАЗА..: Станишев е плазмодий първо качество. Щом е казал, че без ГЕРБ не може, значи е точно обратното.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зафиров е сериозен председател - тежи си на мястото
52
2
 
3
 
! Отговори
НИЕ ОТ НАРОДА; преди 4 дни
Като нема лустрация ОТГОРЕ--- НИЕ ЩЕ Я ПРАВИМЕ ВЕЧЕ ОТДОЛУ.....ХАХАХАААА...../...ЧРЕЗ РЕДОВНИ ИЗБОРИ/
51
4
 
4
 
! Отговори
И СТАНИШЕВ ГО КАЗА.. преди 4 дни
БЕЗ ГЕРБ И ДПС---ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА ИМА, САМО В МОКРИТЕ СЪНИЩА НА КОМУНИСТИ, РУСОФИЛИ И ЛЕВИЧАРИ....ХАХАХАААА ЗАБРАВЕТЕ ТАЯ СХЕМА---ТАКЪВ ВАРИАНТ НЕМА!!!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Обещахте лустрация, но не я направихте. Затова народа на всяко гласуване лустрира все повече и повече.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Реалист: Имаш предвид, че пътя към пропастта е за БСП-то.