БСП иска край на преговорите с Украйна за оборудването за АЕЦ "Белене"

Социалистите внесоха проект за решение в парламента
28 юни 2024 11:01, Красимир Ангелов
167
БСП иска край на преговорите с Украйна за оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "БСП за България" внася проект на решение за спиране на преговорите с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене".  

Това обяви на брифинг пред журналисти Драгомир Стойнев от "БСП за България", който е и заместник-председател на 50-ото Народно събрание.

Той определи като национално предателство продажбата на оборудването, предвид съвместимостта му с това от АЕЦ "Козлодуй" и непрекъснатите ремонти на шести блок на атомната ни централа.

От изслушването на министъра на енергетиката стана ясно, че засега има две становища на НЕК, че оборудването за АЕЦ Белене е съвместимо с това на АЕЦ Козлодуй. “Считаме, че ще бъде национално предателство ако продължат преговорите за продаване на това оборудване на Украйна”, смята Стойнев.

Той предложи експерти да дойдат и да кажат дали това оборудване може да се използва. “Ако оборудването на Белене е съвместимо с това на АЕЦ Козлодуй, не виждаме защо трябва да се продава на Украйна. Един парогенератор за АЕЦ Козлодуй ще отнеме пет години да се изработи или да бъде намерен”, подчерта Драгомир Стойнев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Политика
Борисов: Не знам защо Радев се отказа от срещата на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До До Зозо Ще го посрещне некоя помакина.
105
1
 
6
 
! Отговори
емо преди 4 дни
то ако само това беше, здраве му кажи. управляващата евро-атлантическа сбирщина първо се грижи за собствените си интереси, както и за евро-атлантическите такива /считай, че това са интересите на сащ/, като за българските интереси не остава време.
104
5
 
5
 
! Отговори
...! преди 4 дни
До Зозо ! Поздрави на Родопите, и нека кавалите се набират по цял ден! Копеечки надо накапливат, не е лесно!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е първо интересите на Бг, после на всички останали. Така се прави.:))
102
9
 
7
 
! Отговори
До 100 преди 4 дни
Ами единствените копейки тук са усраинските копейки на посолството и посолствата,в България валутата е български лев и никой не е виждал даже копейките дето ги бълнуваш
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
АЕЦ Белене не е АЕЦ Козлодуй. Между двете има 50 -60 г. разлика. АЕЦ Белене трябва да се строи отделно както руснаците са прокетирали. За Украйна как ще го взема като техните АЕЦ са под контрола на Русия.
100
5
 
2
 
! Отговори
До Зозо преди 4 дни
Вън тролей недорасли като теб дето нямат мозък в главите
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 43....Явно четенето не ти е силна страна...в момента една помпа или нещо друго създава проблеми и може да се вземе от тези в Белене..За напред може и друго да излезне и да се вземе пак от там...акълията.ако нещо се сгафи,дай Акъл....гледам че безразборно го ръсиш.....от къде да се вземат части на Реакторите...бафни да те чуем...
98
14
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Вън от властта всички кремълски кавали!!! Рундю на пилона по гол тумбак. Наздраве другари, много ви здравИ от фалшивият Путин :)))))))))))))))))))))))))
97
10
 
5
 
! Отговори
????? преди 4 дни
К.в.о става? Всичките копейки скачат и наглеят!!! Мутрофанката е разпуснала кесийката
96
5
 
1
 
! Отговори
До Зозо преди 4 дни
Ами Защото тогава не ни е трябвал ,а проектите се правят в перспектива,а не като онова кръговото на телевизионната кула направено от ГЕРБ почваш да го правиш сега щото си решил не когато трябва и като го направиш то вече не актуално щото никой не е мислил Магарю с комплекс за малка мишка И колкото и глупости да напишеш мишленцето няма да ти порасне
95
1
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 4 дни
па то целото герб са комунисти и пп деца на комунисти и дб са комунисти -Всичкото власт са отрочета на бкп комунистите.
94
9
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 дни
Кремъл отдавна искаха да си построят частна АЕЦ в ЕС ! Предателство беше, когато БСП и Румен Овчаров изгониха немския инвеститор за да угодят на Масква! А какво щеше да стане , ако се построеше руска централа...всички знаем! Още рекетират света с ядрен шантаж в Украйна! И най-голямата лъжа беше, че някой ще хвърли милиарди, и ще продава евтин ток! Корнелия си отива от тази партия и сега всички се натягат, кой е по-сервилен на Кремъл!
93
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
До Бат Ради да ви обади...Да се започне с оня главния руски кавал в пРезидентството.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
айде сега другари заемче 30 милиарда по евроатлантически. Долари са това. без лихвите. вадете калкулаторчета, лихви, млихви, кога ще се построи не е ясно още ама ще бъде платен сега. след 5 години камилата, камиларя... знаете как е с пиндустанските клиентелни държавички. хващайте се за пръстетата. скоро и за леб нема да имате. а токът още есента ще го спрат да помогнем на украинците.
91
7
 
7
 
! Отговори
Бат Ради да ви обади преди 4 дни
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
90
4
 
4
 
! Отговори
До 88 преди 4 дни
Ама разбира се те добрите американци искаха ,а руснаците не искаха това ли е днешната опорка
89
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Другарчета, а защо Бай Тошо не построи БелеНЕ? Тоя "проект" е започнат 1979г. Дето се вика 45г. стигат.
88
3
 
2
 
! Отговори
До 84 преди 4 дни
Ами май не си спомняш,а си измисляш малка ,но значителна разлика ,а когато тръгна да се прави тия АЕЦ сигурно си бил още в мечтите на някой
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
в нормална държава с народ а не население националните предатели и подкупни мижетурки отдавна щяха да висят по стълбове и клони. българинът обаче не е човешко същество.