БСП иска край на преговорите с Украйна за оборудването за АЕЦ "Белене"

Социалистите внесоха проект за решение в парламента
28 юни 2024 11:01, Красимир Ангелов
167
БСП иска край на преговорите с Украйна за оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "БСП за България" внася проект на решение за спиране на преговорите с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене".  

Това обяви на брифинг пред журналисти Драгомир Стойнев от "БСП за България", който е и заместник-председател на 50-ото Народно събрание.

Той определи като национално предателство продажбата на оборудването, предвид съвместимостта му с това от АЕЦ "Козлодуй" и непрекъснатите ремонти на шести блок на атомната ни централа.

От изслушването на министъра на енергетиката стана ясно, че засега има две становища на НЕК, че оборудването за АЕЦ Белене е съвместимо с това на АЕЦ Козлодуй. “Считаме, че ще бъде национално предателство ако продължат преговорите за продаване на това оборудване на Украйна”, смята Стойнев.

Той предложи експерти да дойдат и да кажат дали това оборудване може да се използва. “Ако оборудването на Белене е съвместимо с това на АЕЦ Козлодуй, не виждаме защо трябва да се продава на Украйна. Един парогенератор за АЕЦ Козлодуй ще отнеме пет години да се изработи или да бъде намерен”, подчерта Драгомир Стойнев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Политика
Борисов: Не знам защо Радев се отказа от срещата на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
6
 
! Отговори
Боримечката преди 6 дни
Стойнов от БСП ще отиде при Магнитски.Дедо Байдън ще му направи главата мека.Само янките имат право да взимат решение.Бсп и те са мафия.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Оффф па тоя фъфлещия гламар не мога да го понасям.БСП-то пак за пред хората подхващат неква тема ей тъй уж,че пък загрижени.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
евржендерска небивалица - същата като с оръжията " отпаднала необходимост", допреди 2 г не беше отпаднала, сега по заповед на мъртъл търтъл отпадна в полза на ус райнта
23
11
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
Да го продават тоя 40 годишен скрап в Украйна. Хюндай започват да строят 2 блока в Козлодуй - последна дума на техниката.
22
1
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 6 дни
Това да не ти е кола втора употреба от моргата? Абе що не се ограмотите малко, вместо да подхващаме опорните точки????
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БКП - крадливи комунисти всички на остров Беляне :)))
20
0
 
11
 
! Отговори
Иди@ти! преди 6 дни
Реактор не знам да е аварирал, щеше да се чуе надалеч! От знанията ми по физика във физическия факултет на су не спомням някой да е сменял реактор! И забележете- доставените компоненти не включват парогенератори и помпи! Румен Овчаров беше поне физик! Да му се обадят от БСП да ги научи малко, не да плямпат просто така! Материята е сложна и не е за бетонни глави!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нали ни го откраднаха това оборудване? Или още не са?!
18
11
 
6
 
! Отговори
До Русофоб преди 6 дни
ама ние много добре знаем че русофобите (американофилите) сте майцепродавци.... типичен пример - Стойчо Мошанов... :)
17
4
 
5
 
! Отговори
Капитанът преди 6 дни
"Гуцан за бой се стяга , мята пушка на рамо "
16
6
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 6 дни
Има логика в това. Ако е възможно да се използва като резервни части.
15
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То Украйна не се знае дали след година ще я има на картата а те нашите преговарят с нея.Нали разбирате че ако Русия анексира Украйна то договорите които сме сключили с Украйна ще станата невалидни
14
5
 
15
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 6 дни
правилна позиция на БСП, да излязат и да се обясняват герб сдс дпс пп и дб защо искат да го продадат на каква цена и кой ги натиска. Докато гореспоменатите ни загубиха 15 г, турция строи втора руска. в крайна сметка бсп с 19 души пролет не прави. искате атлантизъм, ще го получите в пълния му блясък заедно с увеличение на тока тройно
13
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
10, в Украйна няма фашисти, мозъкът ти е повреден от руска пропаганда. Стига гледа РИА и РТ.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А КОИ БЯХА БСП...АХ ДА ТИЯ ДЕТО ОБРАХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СИ, НАПРАВИХА 1997Г НАД 2000% инфлация, ТИЯ КОИТО СИ ПРИСВОИХА ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ С КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ И УДОБНИ ТРИМА СВИДЕТЕЛИ, ТИЯ КОИТО НИ НАПРАВИХА ЗАПЛАТИТЕ ПО 2/3ДЛ, СЪЩИТЕ КОИТО НИ НАПРАВИХА 30% ИНФЛАЦИЯ СЛЕД КАТО 2020Г ОЛИГАРСИТЕ ПЛАЩАХА ЩЕДРО ПРОТЕСТИТЕ, А ПОСЛЕ НИНОЧКА НАПРАВИ ЦЕНИ ХРАНИ ПО ВИСОКИ ОТ ТИЯ В ЕВРОПА- ЕХ ЛИЦЕМЕРИ ГНУСНИ, САМО ДА ЗНАЕТЕ КОЛКО СМЕ ПОГНУСЕНИ ОТ ВАС....
11
6
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 6 дни
Да не се дава на украйна това руско оборудване, за монтажа те ще трябва да трябва да търсят врага !
10
14
 
23
 
! Отговори
Разумно преди 6 дни
Все някой трябва да прекрати това безумие и подлагане на фашистка Украйна! Това, че БГ новините са осакатени, не означава, че не знаем какво се случва по света!
9
11
 
10
 
! Отговори
Русофоб преди 6 дни
Не продавайте нищо! Направо подарявайте всичко на Украйна! Да и е гадно на Русия! Майка си продавам стига на Русия да и е зле! Предлагам всички да се хвърлим от някоя пропаст и ще обвиним Путин!
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Що , БЕ......реактора У с. Крушовица ли ше го носят...?
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
4, няма такова нещо като СВО. Има инвазия на азиатски орди в Европа с цел завоевание на белите и настаняване на кавказци. Вижте всички какво направиха с Мариупол и какви изселиха там.