БСП се превърна в клиентска партия на Пеевски и Борисов

Овчаров: Това е партия с друг морал
10 юли 2024 16:17, Инна Ангелова
35
БСП се превърна в клиентска партия на Пеевски и Борисов
Снимка: БГНЕС

БСП е била партия с друг морал, а сега се превърна в клиентелска партия, обслужваща интересите на Пеевски, Борисов и някой друг, изрази мнението си Румен Овчаров, бивш член на Националния съвет на БСП.

"Какво ново, когато са строили цялата клиентела и на Борисов, и на Пеевски, и на Румен Радев - и първото, и второто поколение клиентели на Румен Радев стоят в Националния съвет и обслужват самите себе си. Отсега предричам по-нисък резултат на БСП на следващи избори”, коментира Овчаров пред БНР.

По думите му в БСП се случва преврат на хора, които до онзи ден са били зад гърба на Нинова и не са имали смелостта да се опълчат по-рано. Овчаров припомни, че той още преди три години е казал, че е необходимо Нинова да си подаде оставката като председател на партията, но тогава всички, "които сега спретнаха преврата, кротко се натискаха около Корнелия, опитвайки се по всякакъв начин да я обслужат".

"Много ги е страх новите лидери на БСП, че Нинова, ако реши да се кандидатира за трети мандат, не могат да я спрат, защото нейният авторитет в структурите на партията е несравним с техния. Затова се опитват по някакъв начин да я елиминират, но го правят по-неправилен като съдържание начин  Защото по този начин я връщат и като доверие сред хората, и като авторитет", смята той.

Румен Овчаров подчерта, че нов председател партията трябва два избере преди Конгреса през ноември.

"Делян Пеевски е токсичен и кабинет с мандат на ДПС няма да има. Няма да стане правителство и с третия мандат", прогнозира Румен Овчаров и коментира ситуацията в ДПС с думите "този път няма да му се получи на Пеевски".

Тази политическа класа е основната причина за това, което се случва в България, затова хората не отиват да гласуват, подчерта той.

Според него само с избори нещо може да се реши, а не с договорки и сглобки между "корумпирани политици, които не мислят за държавата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Политика
Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Абе другарю преди 2 седмици
Ти всички като теб сте за панделата ми няма кои да ви набута там , продължавате със кражбите
23
0
 
1
 
! Отговори
Какви ги дрънка!? преди 2 седмици
Забравихте ли, че Румен Овчаров е в списъка Магнитски, тоест санкциониран по Магнитски!
22
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
кои вкара нинова в бсп какво общо има тя с тази партия кои я крепеше толкова годинивие затрихте 100 годишна партия затова резултатът ви е толкова лош вие не степартия а икон групировка събрана по интереси
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП е партията 3 пъти управлявала с ДПС, Първи път при правителството на Беров - БСП +ДПС + мравки от СДС; Създадоха мутрите в периода 1993-94 г. После БСП управляваха самостоятелно с Жан Виденов, Обраха банките и народа. След това БСП+ДПС + Царя , 2005-09 , разпределяха порциите ( Доган го потвърди при Слави в отношение 3:5:8). При Орешарски, 2013-2014, ДПС + БСП + Атака, Фалираха КТБ и провалиха влизането на БГ в еврозоната. БСП е вредна за БГ
20
4
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 2 седмици
Румен Овчаров е един от малкото наши българи които слушам внимателно какво казват и като цяло той е много умен мъж и знаее какво говори и почти винаги се оказва прав.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова няма авторитет, просто тя така си мисли
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само Свиленски за председател на БСП. Какво се чудите още?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
станишев не беше премиер, но той каза знаменитото, ако не изберем пеевски за шеф на ДАНС правителството пада
16
5
 
8
 
! Отговори
РУСКИ КЛИЕНТ.. преди 2 седмици
ТОВА СИ ТИ - Р.ОВЧ.......КОГА ШЕ МЛЪКНЕШ, ВЪРВИ СИ В МОСКВА...
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 11, правителството на Орешарски беше коалиция на БСП с ДПС отново
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Станишев завинаги ще остане в спомена на народа като българския Кантакузин, предал и народа си и поканил турските завоеватели и показал пътищата им в страната.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП е партията предала българския народ на една ислямска секта.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП винаги са били бантиди ало, това дето Доган го разправяше за обръчите от фирми е техен патент в коя държава живеете?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя новия от БСП иска от съда да го обяви за лидер на БСП ,я гаси нахалника ,това става когато има конгрес бря тарикат
10
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
До Анонимен - 10Не лъжи - тройната коалиция беше на власт до 2009, а Пеевски беше предложен за шеф на ДАНС 2014 при кабинета Орешарски
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кажи си Румене! Какъв беше секретния договор с Газпром?
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този индивид защо не е в затвора?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
пеевскибеше избран за шеф на ДАНС точно когато Овчаров беше министър в тройната коалиция на БСП с ДПС и НДСВ, слабостта на нинова беше ДБ на Христо Иванов, не ДПС, нито ГЕРБ, Борисов и предлагаше да стане председател на НС, но тя отказа, заради нея Борисов изгони главчев от председателското място на НС, Станишев беше този който флиртуваше с пеевски и ДПС и се целуваше с Местан, когато беше шеф на ДПС
6
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 2 седмици
До пп-дби аз мислех че още управлява кремиковци
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докъде се докараха милите пенсии - да ги представлява отявлен бандюган като Гуцю. Този за някой друг долар ще продаде и партията, и знамето. Поне сега е ясно, че със сигурност няма да минат бариерата, но дали ще съберат няколкостотин избиратели, това е въпроса.