Доган им купи обувки, сега с тях минават през него

Кючюк: Хората гласуват за ДПС заради идеите, не заради Пеевски
14 юли 2024 21:00, Александър Попов
195
Доган им купи обувки, сега с тях минават през него
Снимка: БГНЕС

Хората гласуват за ДПС, защото вярват в идеите и принципите на партията. Те не гласуваха за ДПС заради Делян Пеевски, заяви пред bTV евродепутатът Илхан Кючюк, заместник-председател на ДПС и съпредседател на Алианса на либералите и демократите.

Ако се появи нова партия, на която Делян Пеевски застане начело, той ще има своя път и ще потърси избиратели, смята Кючук.

Той коментира, че Ахмед Доган е създателят и идеологът на ДПС и неслучайно в устава на партията е разположен като носител на непреходните ценности на самата партия. Декларациите, които получава в негова подкрепа и международната подкрепа, която е много силна, както от европейските и световните либерали, още веднъж показва неговото значение не само за ДПС, но и като цяло за регионалното и европейско и световно измерение на философа и политика д-р Ахмед Доган, заяви Илхан Кючюк.

Още по темата
Попитан какво се случи в отношенията между Доган и Пеевски евродепутатът каза, че от 20 години е част ДПС и е слушал много пъти "тези шлайфани политици като г-жа Искра Михайлова".

"Знам какво се случи, да, защото включително и моите колеги, които безспорно имат своя капацитет и принадлежност към ДПС, дали имат политически гръбнак ще разберем съвсем скоро, говорят, че трябва да се преборим с деребеите", каза Кючюк. Но г-жа Ибрямова, която беше 20 години личен секретар на Доган дали е част от тези деребеи, попита той и допълни, че това е много голям въпрос, на който не получава отговор. Нямам обяснение и защо Филиз Хюсменова беше изхвърлена, на какво основание, каза Кючюк и добави, че обяснението е било, че партийните организации не са я пожелали, но тя направи резултат, подобаващ за варненската организация.

Къде се разполагам аз в разговора за настоящето и бъдещето на ДПС - лесният отговор беше да остана в Брюксел, да се сниша, да не говоря по тези теми, да изчакам да мине и тази поредна буря и да се настаня при победителя, заяви Илхан Кючюк. Той каза, че е решил да говори публично, защото ДПС е партията на свободата, която гарантира равноправното участие на всеки български гражданин в нея.

Попитан разговарял ли е с Доган защо е решил да предложи Пеевски за съпредседател на партията, Илхан Кючюк каза, че е разговарял с Пеевски от самото начало, но идеите са били съвсем различни – да се направи една силна, организирана партия, в която младите хора ще участват силно в политическия дебат, ще получават медиен излаз. Резултатите, по думите му, са точно обратните – капсулация, вместо модернизъм, за който се говори.

Отношенията си с Пеевски през изминалите месеци Кючюк определи като „на моменти много ползотворни и добри, защото намеренията са били да се направи сериозна партия със здрава идеологическа основа, която да продължи идеите на Доган".

На въпрос имало ли е опит Пеевски да постави Доган в зависимост, Кючук каза, че доколкото познава Доган, той не би се поставил в зависимост, от която не може да се освободи“.

Всички тези хора, които за 25 години получаваха партийни постове с неговия подпис, ставаха министри, депутати, евродепутати, в един момент му казаха – ти си бил на грешната страна на историята, заяви Илхан Кючюк. "Те в момента му казаха - извинявай, ти ни купи обувки, но с тези обувки ще минем и през теб. Това е изключително нелицеприятно", коментира той.

В отговор на въпрос Илхан Кючюк каза, че в ДПС ще се върви по устава, има вътрешнопартиен дебат. Доган, като почетен председател, се разполага изключително в своите правомощия. Той не дава указания, а той призовава. Нека четем написаните редове от него като такъв призив. Какви ще бъдат решенията, е въпрос на политическо решение, каза още Илхан Кючюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: ДПСИлхан Кючюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
На предателите и предателите не вярват.
118
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Доган за първи път се появи в политиката, той нямаше и един костюм, а ходеше с плетен на ръка бял пуловер. От 20 години Ахмед е милионер, пишман хидроинженер и пожизнен паша на ДПС. Кой даде парите на Агата за палатите в Росенец, това са десетки млн. лв! Кой му даде тая власт брутално да се разправя с всеки, който се опита да накърни ореола на Сокола? Мисля, че този път камъкът яко цопна в блатото и Сокола ще излезе доста оплискан с тиняНали именно Доган пробута Делян на висш пост в ДПС!
117
2
 
21
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
КУПИ ИМ ОБУВКИ С ПАРИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ НАС. ЧОВЕК С ТОЛКОВА ОТКРАДНАТИ ПАРИ НЯМА КАК ДА Е ДОБЪР.КАКВИ ГИ ДРЪНКАТЕ??? ГОРКИТЕ ХОРА ОТ ЕЛЕКТОРАТА ВИ,КОИТО ГЛАСУБАТ ПОД СТРОЙ ОТ СТРАХ? ТОВА ЛИ Е НОРМАЛНА ПАРТИЯ?
116
3
 
9
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
То не е ясно дали въобще е жив sоpola
115
1
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Кю тюк кютюк, мила , в турските ви вилаети е страшно - нямат пари да изкарат месеца. Но пък трябва да ви се признае - замазвате положението с един пласт фдт асвалт и главмите улици са като в чужбина , хората , обаче не са ви важни в конаците
114
0
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 месец
Абе и аз смятам, че ДПСто на Доган ще бъде подкрепено в пъти повече от ДПСто на Пеефски, но това, дето Доган бил значим за европейското и световно измерение на философията ми дойде в повече. Айде по- така лекинко с тежките изказвания и натягания, става ли?
113
1
 
9
 
! Отговори
До бг туркини преди 1 месец
Разбирам те. Ненавистта не вреди на този, към когото е отправена. Тя трови този, който я държи в себе си.
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората гласуват за ДПС, защото ги заплашват или им плащат. Или и двете заедно. Нали не мислите, че някой в Северозападна България си има изобщо и малка идея какви да им идеите на ДПС?
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скандалите около д e p и б е и т е на дпс се също толкова грозно смущаваши, колкото аферите в съдебната ни система! Явно т.нар. далавери на ГЕРБ и Борисов се раздухват за насочване вниманието на плебса в грешната посока!
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак на въпроса: Къде е Доган? "Писмата" на са писани от Доган! При такъв катаклизъм като прадседател, дори и "почетен" трябваше да се появи телом и духом и да каже какво да се прави! Толкова ли е приста и раболепна раяата в де-***-се или всички декларации от структурите са дело на лицето (лицата) пускащо/и писма от името на Доган!
109
2
 
19
 
! Отговори
бг туркини преди 1 месец
аз съм от еднп малко село до Разград, но от малка видях че в семейството, селото и турците в Разград ни се втъплява любов към турция и турското, и ненавист към България и българското, аз реших да се отделя от тази общност, защото тя няма да доведе до нищо добро, махнах се от разград, ожених се за програмист от Пловдив и сега си живея супер, така се управлява и ДПС не са толерантна партия, както ви обясняват, аз съм израстнала в такава среда, знам как се ненавиждат християни и българи и гърци
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой му даде пари да купува?
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турският бацилл в България няма как да бъде изчистен, просто около 1,2 милиона турци, 1 милион турски циганнни в Бг, 200 хиляди помаци, и още около 1 милион българи , които дефакто са турцизирани, защото им се втълпява любов към Турция и турското, няма как ТУРСКИЯТ БАЦИЛЛЛЛ РАЗЯЖДА ОБЩЕСТВОТО В БГ И ГО УНИЩОЖАВА КАТО ЧУМА.
106
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До РакитаковДоган най-вероятно е мъртъв и сега се чудят какво да лъжат, Шиши е разбрал и сега гледа да заграби всичко. все пак Доган взимаше лъвската част от пая.
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С баща му еладжия бяхме колеги, много крадеше старият турчин баща му, окраде половината обекти, айде там не е проблем, но окраде и нас, колегите си, крадеше всичко от цигари до часовници. Синът му явно е същият - ген е, няма как да го промениш. ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА, ЗАТОВА ТУРЦИЯ СИ ЗАСЛУЖАВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА И ЖЕРТВИТЕ, ОТВРАТИТЕЛНА ДЪРЖАВА, ОТВРАТИТЕЛНА ПОЛИТИКА, ЧРЕЗ ДПС СЕ МЕСИ И В БГ. СЪВЕТВАМ НЕ ХОДЕТЕ В ТУРЦИЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ ТУРСКО, АКО ИМАТЕ СЪВЕСТ НЯКАКВА
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше ми съученик в Севлиево, отвратително лицемерен и отвратителен като човек, аз самата не можех да го понасям, иначе е със самочувствие, даже не е умен, той лиже задницццци цял живот още в училище го правеше и така успява, нито има интелектуален капацитет, нито има обща култура.
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кючюк е отвратителен човек и политик - не само грозен, не само нечистоплътен, аз съм минавал покрай него мирише на застояло, все едно като продавачи в Капалъ Чарши, освен това е отвратителен като човек, продажник, безроддник и крадец и лъжец, НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ МОГА ДА КАЖА ЗА НЕГО
102
2
 
16
 
! Отговори
ИВАНОВА преди 1 месец
Такъв култ към личността,такова блюдолизене не е имало от времето на Сталин.Ако АЛЛАХ прибере Сокола-тези около него няма да знаят с коя ръка да държат лъжицата !
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз кючюк си пуска турска музика и клипове от колата - води се бг евродепутат, искаше милиардна помощ за турция заради земетресенията, в ОБЩИ ЛИНИИ Е КАТО 99 % ОТ ТУРЦИТЕ ИЗ ЕВРОПА - БЕЗРОДНИКККККК, КОЙТО МРАЗИ РОДИНАТА СИ СЛУГУВА НА ЕДНА ДЪРЖАВА, КОЯТО НИЩО НЕ МУ Е ДАЛА И НИЩО НЯМА ДА МУ ДАДЕ- ТУРСКАТА КЛЕПТОКРАЦИЯ, ЗАТОВА ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА С ТЕЗИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ - ЗАСЛУЖАВАТ ГИ НА 100 %
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 116 по-скоро,софийска баничка,с 2 филийки хляб.