Доган им купи обувки, сега с тях минават през него

Кючюк: Хората гласуват за ДПС заради идеите, не заради Пеевски
14 юли 2024 21:00, Александър Попов
195
Доган им купи обувки, сега с тях минават през него
Снимка: БГНЕС

Хората гласуват за ДПС, защото вярват в идеите и принципите на партията. Те не гласуваха за ДПС заради Делян Пеевски, заяви пред bTV евродепутатът Илхан Кючюк, заместник-председател на ДПС и съпредседател на Алианса на либералите и демократите.

Ако се появи нова партия, на която Делян Пеевски застане начело, той ще има своя път и ще потърси избиратели, смята Кючук.

Той коментира, че Ахмед Доган е създателят и идеологът на ДПС и неслучайно в устава на партията е разположен като носител на непреходните ценности на самата партия. Декларациите, които получава в негова подкрепа и международната подкрепа, която е много силна, както от европейските и световните либерали, още веднъж показва неговото значение не само за ДПС, но и като цяло за регионалното и европейско и световно измерение на философа и политика д-р Ахмед Доган, заяви Илхан Кючюк.

Още по темата
Попитан какво се случи в отношенията между Доган и Пеевски евродепутатът каза, че от 20 години е част ДПС и е слушал много пъти "тези шлайфани политици като г-жа Искра Михайлова".

"Знам какво се случи, да, защото включително и моите колеги, които безспорно имат своя капацитет и принадлежност към ДПС, дали имат политически гръбнак ще разберем съвсем скоро, говорят, че трябва да се преборим с деребеите", каза Кючюк. Но г-жа Ибрямова, която беше 20 години личен секретар на Доган дали е част от тези деребеи, попита той и допълни, че това е много голям въпрос, на който не получава отговор. Нямам обяснение и защо Филиз Хюсменова беше изхвърлена, на какво основание, каза Кючюк и добави, че обяснението е било, че партийните организации не са я пожелали, но тя направи резултат, подобаващ за варненската организация.

Къде се разполагам аз в разговора за настоящето и бъдещето на ДПС - лесният отговор беше да остана в Брюксел, да се сниша, да не говоря по тези теми, да изчакам да мине и тази поредна буря и да се настаня при победителя, заяви Илхан Кючюк. Той каза, че е решил да говори публично, защото ДПС е партията на свободата, която гарантира равноправното участие на всеки български гражданин в нея.

Попитан разговарял ли е с Доган защо е решил да предложи Пеевски за съпредседател на партията, Илхан Кючюк каза, че е разговарял с Пеевски от самото начало, но идеите са били съвсем различни – да се направи една силна, организирана партия, в която младите хора ще участват силно в политическия дебат, ще получават медиен излаз. Резултатите, по думите му, са точно обратните – капсулация, вместо модернизъм, за който се говори.

Отношенията си с Пеевски през изминалите месеци Кючюк определи като „на моменти много ползотворни и добри, защото намеренията са били да се направи сериозна партия със здрава идеологическа основа, която да продължи идеите на Доган".

На въпрос имало ли е опит Пеевски да постави Доган в зависимост, Кючук каза, че доколкото познава Доган, той не би се поставил в зависимост, от която не може да се освободи“.

Всички тези хора, които за 25 години получаваха партийни постове с неговия подпис, ставаха министри, депутати, евродепутати, в един момент му казаха – ти си бил на грешната страна на историята, заяви Илхан Кючюк. "Те в момента му казаха - извинявай, ти ни купи обувки, но с тези обувки ще минем и през теб. Това е изключително нелицеприятно", коментира той.

В отговор на въпрос Илхан Кючюк каза, че в ДПС ще се върви по устава, има вътрешнопартиен дебат. Доган, като почетен председател, се разполага изключително в своите правомощия. Той не дава указания, а той призовава. Нека четем написаните редове от него като такъв призив. Какви ще бъдат решенията, е въпрос на политическо решение, каза още Илхан Кючюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: ДПСИлхан Кючюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
16
 
! Отговори
Стига с тоя преди 1 месец
Доган, бе...................ставате нагли вече..................Доган е бивш терорист и затова е лежал в затвора по времето на комунизма, после става агент на ДС за да си спаси кожата...........да продължавам ли колко е велик "доктор" Доган"????
78
1
 
19
 
! Отговори
А бе тия преди 1 месец
С какво ни плашат? Етническа карта?! Е ваго в турчина скапан. Какво още повече. Пак ли руснаците. Или да се избиеме. Е па пробвайте. Какво толкова ни остана. А нали се досещате кой ще го отнесе. Пак ние обикновените и обикновените турци. Плъховете първи ще скочат зад борда. *** ли сте, кво сте?
77
1
 
4
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
е явно ти си от тези дето са ти купили обувки и с тях си пред доган ,,,,, ама наведен
76
1
 
18
 
! Отговори
спилий преди 1 месец
хората в дпс винаги са гласували заради парата и дивидентите от обръчите от фирми , а кичук трябва да напусне парламента на ЕС защото е кремъслки шпионин :)
75
2
 
5
 
! Отговори
Д-р Философ преди 1 месец
По професия съм доктор философ, обаче проектирах голяма АЕЦ , та сега ще взема едни 10 милиона лева.Щото тяка съм решил Аз разпределям порциите във властта, та и за себе си да разпределя.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доганя и верните му кучета, да беше ви гот но ще си ходите всички заедно със него скоро!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ето че и " коравото" ДПС се оказа " Пробиваемо"!-:) Какво да кажа повече?-:)
72
1
 
19
 
! Отговори
ИДЕИТЕ НА ДПС... преди 1 месец
ДОГАН ГИ СЪОБЩИ ОЩЕ ПРЕДИ 35 ГОДИНИ - СЪЗДАВАМЕ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ, ИЗТОЧВАНЕ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА И РАЗПРЕДЕЛЯМЕ ПОРЦИИТЕ МЕЖДУ НАШИТЕ СИ ДЕРИБЕИ..... ГОЛЕМИ ИДЕИ, НЯМА ЩО....
71
2
 
8
 
! Отговори
ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕННОСТИ преди 1 месец
АКО СЛУШАШ ТОВА МОМЧЕНЦЕ, ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ДОГАН Е ПО - ВЕЛИК И ОТ ПУТИН....ОВЧА ЕВРАЗИЙСКА ДИКТАТУРА....
70
4
 
10
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Прав е от едни цьрвули направи милионери -те сега плюят вьрху него
69
1
 
0
 
! Отговори
Стоко преди 1 месец
На това *** не вярвам
68
1
 
6
 
! Отговори
ДСБКП - ДЕРИБЕИ..... преди 1 месец
ЗНАЯТ СЕ ПОИМЕННО - ПО КАРТОНЧЕТАТА ОТ АРХИВА НА ДС, КОЙТО Е ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН.....НО ТРЯБВА ДА МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК..
67
1
 
12
 
! Отговори
ЗАБЛУДЕН ЕВРОДЕПУТАТ преди 1 месец
А НА ДОГАН КОЙ МУ КУПИ ОБУВКИ..??......ГЕН.СТОЯНОВ ПО ВРЕМЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕТО, ЗАДЕТО СНАСЯШЕ ИНФО НА МИЛИЦИЯТА
66
3
 
7
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
Ама знаете ли колко ме интересува ДПС ето? Ама Таман ИЧ! Старите партии от "статуквото " си пътуват Бавно и Полека Невъзвратимо!-:) С години ни клатеха едно и същи! Еми стига вече!-:) Честите избори се оказаха печеливш ход за българина! Жалко че не усети нещата! Чрез тях Пресяхме Плесена! -:)!
65
2
 
3
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Нещата ще се намагнетизират и всичко ще остане по старому!
64
4
 
11
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 месец
Здравейте бананаджии! Как е демокрацията, поемате ли го банана!
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Делян Пеевски беше предложен за шеф на ДАНС, след което последваха протести с #кой? Никой не го иска. Никой не го харесва, всички са против него, но той е начело на държавата. . .
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доган в момента едва ли е много по-различен от Джо Байдън, този не знам какво толкова го превъзнася.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този път на купуващия обувки с народни пари май ще му набият шута. Шиши се оказа мнооооого голям залък за опърпания сокол. Повечето феодали в ДПС са против Доган но там страхът е голям същото е и с електората гласуват под строй защото ако не го направят няма работа, дърва за огрев и препитание. Шиши иска да премахне именно тези дерибеи които заплашват и манипулират обикновенните хора. Шиши здраво го е набутал на Доганя и няма мърдане и Илхан го знае и всички феодали го знаят.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС приключва , всичко ще им бъде взето на дерибеите .Вече няма да има такава партия .