Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ

Днес направиха нещо извратено, искаха да се скрият зад Радев
15 юли 2024 20:32, Анисия Иванова
159
Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС, архив

"Днес ППДБ направиха нещо извратено. Отидоха при Президента и се опитаха да се скрият зад неговия гръб, за да прикрият пълната си безпомощност и несъстоятелност като мандатоносители. Отидоха, да се скрият зад човека, когото обявиха за „путинист“. Това е толкова жалко, че навява тъга в душата ми", написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в коментар на днешната среща между ПП-ДБ и Румен Радев.


"Много пъти съм си казвал „По-лошо не може да стане“ и след това става по-лошо. Живеейки в сегашния политически хаос, отново си казах, че по-лошо не може да стане и то стана", смята Трифонов.

Още по темата

ПП-ДБ поискаха от политическите партии в Народното събрание да подкрепят тяхната декларация, която предвижда пакет от седем закона, предвиждащи борба с корупцията (много интересно как пачките в чекмеджето и пуделът с пачките ще работят заедно против корупцията),  промени в закона за съдебната власт, за личния фалит, за избор на нов омбудсман, за реформа в службите и т.н.

"Тук може и трябва да се кажат няколко неща.

Първо!
След изброяването на седемте предложения за закони е поставено следното изречение:
„Народните представители, подкрепящи настоящата Декларация за излизане от политическата криза, призовават Президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца, за да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения.“ Край на цитата.

Не знам кой юридически  „гений“ е сътворил това изречение, но то практически означава, че депутатите трябва да поискат от Президента да наруши Конституцията, като три месеца не връчва втория мандат за съставяне на правителство. Веднага ще ви кажа, че според експерти по конституционно право, ако Президентът си позволи това и отложи връчването на мандата, това може да бъде основание за започване на процедура по импийчмънт заради грубо потъпкване на конституционните разпоредби. Не знам за вас, но на мен Президентът и неговият екип не ми приличат на глупаци. Нито пък депутатите от ИТН са глупаци, за да призовават за противоконституционни действия държавния глава. И още нещо. Явно Кирил Петков си мисли, че след като веднъж вече е нарушил Конституцията, това му дава право да я нарушава отново.

Второ!
ППДБ изобщо не са помислили, че съвсем скоро Конституционният съд ще се произнесе по законността на направените от тях промени в Конституцията и ако те се окажат противоконституционни, каквито са, тогава предложеният от тях начин за избор на Комисията за противодействие на корупцията ще се окаже безпредметен и незаконен. Противоконституционен ще се окаже и предлаганият от тях нов Закон за съдебната власт.
Трето! Депутатите от Има Такъв Народ ще подкрепят тази декларация, ако се премахнат противоконституционните призиви в нея и ще участват активно в изработването на тези закони, които евентуално ще се окажат противоконституционни.

И четвърто! Нещо много важно. ИТН няма да бъде просто гумен печат на предложените от ППДБ закони. Ние ще огледаме направените законопроекти и решения, ще ги обсъдим с юридическите си експерти и ще направим необходимите предложения и корекции. Защото законите в тази страна трябва да служат на хората, а не на шепа партийни функционери", коментира лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слави си вади хляба с пошли клевети и подигравки от както се помни. Един вид кален бизнес. Две години плюе по ПП и ДБ, накрая спечели да води едни шоу по БТВ, демек да захлеби и той. Честито! А колко гласуваха за този и партията му пред 2 години ... мъка. Предаде много хора това нещо.
37
1
 
8
 
! Отговори
Кокала преди 2 месеца
А твоя юридически гений от Барбадос?
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е сега Тошко Африкански ще трябва да си оправдае гласовете от Кържали с които влязоха в тоя парламент.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На какво ли се надява Славчо при нови избори? Едва прескочи 4-те % на предишните (с финалното преливане на гласове от създателите му ГЕРБ и ДПС), на следващите я влезе, я не. И без това присъствието на бездарните му сценаристи в НС е абсолютно безпредметно и само заемат място. Е, и незаслужено високи заплати.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До сега в Парламента по-про сти по-вулгарни от ИТН не сме имали. Дано на следващите избори да изтекат в канала.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако късият Слави не беше катурнал правителството на Петков от инат, его и защото "не го уважавали", сега ГЕРБ и ДПС щяха да са наврени в ъгъла. И за Украйна щяха да се разберат някак си, ама тоя дръглю изплиска легена. Да се сърди на себе си. Между другото, къде са Митева, икономическия министър, външния и още няколко от ИТН. Свършиха мръ сната работа и се ометоха.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шутове на мутрите какво пак реват? Нали именно те бутнаха Правителството, в което ги нямаше господарите им от ГЕРБ и ДПС.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН беше главният "изчагъртател" на ГЕРБ. Незнайно как ПП им стана главният враг, а Слави събори собственото им правителство, ей така с един телефонен разговор, защото "те не ме уважават". А дали няма(ше) и финикийски знаци от Сараите и Зайчарника.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как веднъж не прочетох материал написан от тези, уличаващ герб в една от многото далавери. Толкова явно показва, от къде си получава белите пликове.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Веднага моем да отговорим на тоя въпрот , пекарят на пици , за конкретния случай наречен диларът .
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо сглобката Възраждане и ИТН са срещу въвеждане на еврото? Това е по-интересният въпрос, който имам към Трифонов. Впрочем, той е риторичен, защото отговорът го знам....Иначе импийчмънд за Радев ще е началото на СЪЩИНСКАТА промяна за БГ. ПП-ДБ са гениални!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този , като сонственика му от сараите , пише където намери , но никой не знае дали е жив
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А бе по-големи бо***ци от тези, които 2 пъти печелят с пълно мнозинство и подариха властта отново на ГЕРБ и ДПС, не знам да има.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега да се видят хитреците от ИТН и Възраждане, които на всяка цена подливат вода на ПП, но не и на ГЕРБ и ДПС. Не за първи път тези продажници подкрепят с Шиши и Тиквата. То си им личи и по рейтингите. Едните няма да са в следващото НС, а другите са в свободно падане.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слафчу, чагърташ ли, чагърташ ли ГРОБ?
23
7
 
5
 
! Отговори
Главчо преди 2 месеца
Само извратеняк като теб може да си мисли така.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разните слафчувцуи, тошковци, балабановци и тям подобни бълващи про стотия, акъл и остроумия селски хитреци - не бяха ли инструмента за изчегъртване на мафията гробаджии и депесари - или сега очевадно лъсна скъпото продуктово позициониране на поредната патерица и па ля човски слуги..
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лена с помощта на Гугъл!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН е в Парламента за да пречи да се отървем от мафията, 3 години го доказва и само наглите чалгари отричат истината. Мафията, за да спаси ченгесарското статукво ги вкара в Парламента и парира работата му, свали редовното правителство, праща българите 5 пъти на избори за същото, похарчи 500 млн.лв.грешни пари за избори, за да се избира същото и мафията да държи всичко в престъпните си ръце.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нема такъв народ, който да избере има такъв народ. Доган Борисов им даде 2 процента в последния час на изборния ден, та да влязат в парламента и да ги използват за среден...